Panny Prażanki - Rambla już w nowym domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 26, 2007 1:23

Witam kolejną czytelniczkę ;)
U nas mały sukces - w kuwecie pojawiły się 2 wzorcowe kupale, z czego jeden autorstwa Ramony (to bardzo dobra wiadomość, bo przypuszczalną przyczyną tego ciągłego wypadania odbytu jest biegunka i związane z nią ciągłe parcia - gdyby więc Ramona przestała podsrywać, jest szansa, że dupkowe sprawy się uspokoją).
No a poza tym dziewczyny sobie ze mnie zadrwiły - od rana podkarmiam je strzykawką glutem z siemienia lnianego. Jak przy każdym podawaniu czegoś do pyska - niezadowolenie jest wielkie i walka w związku z tym też. No i jak wpompowałam już w nie prawie całego gluta, okazało się, że całkiem chętnie jedzą go same z miski :evil:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro gru 26, 2007 2:23

zdjęcia półsfinksów bym chciała zobaczyć :roll:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Śro gru 26, 2007 13:37

Też bym chciała ;)

Podpuszczona przez złą ciotkę jopop :twisted: postanowiłam metodą na głoda wytłumaczyć Rezedzie i Ramonie, że suche jest jadalne (Rambla i Rixa chrupią je już od jakiegoś czasu, więc nie potrzebowały nauki).
Rezeda skapitulowała wczoraj wieczorem i wciąga suche aż furczy.
Ramona nadal odstawia dzikie ryki i próbuje wymusić coś innego. Postanowiłam ją przetrzymać :twisted:

W ramach prezentu urodzinowego dostałam dziś od dziewczyn czystą łazienkę. Aż rano uwierzyć nie mogłam, jak tam weszłam - nic nie trzeba było sprzątać 8O
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro gru 26, 2007 16:44

100 lat w słusznej walce z grzybem:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro gru 26, 2007 18:32

Aleba pisze:Też bym chciała ;)

Podpuszczona przez złą ciotkę jopop :twisted: postanowiłam metodą na głoda wytłumaczyć Rezedzie i Ramonie, że suche jest jadalne (Rambla i Rixa chrupią je już od jakiegoś czasu, więc nie potrzebowały nauki).
Rezeda skapitulowała wczoraj wieczorem i wciąga suche aż furczy.
Ramona nadal odstawia dzikie ryki i próbuje wymusić coś innego. Postanowiłam ją przetrzymać :twisted:

a to zła ciotka :twisted:

ja też próbowałam Arię przestawić na suche, jednak mała cholera nie chce tego jeść. jeden jedyny raz jadła suche gdy któregoś dnia Łysolce rozsypały.
a głodem jej nie wezmę za miętka jestem :oops:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Śro gru 26, 2007 22:17

jopop pisze:100 lat w słusznej walce z grzybem:)

Ty mi na pewno dobrze życzysz? 8O

Na razie grzyb górą :evil: Malucci ma go na nosie, Blusia ma już łysinkę na szyi, Szajbus miał drobne, podejrzane kropeczki na pysiu, od razu zaczęłam smarować, żeby wytłuc drania w zarodku. Modlę się, żeby nic się u Szajbusa nie rozwinęło - moje koty mogę ogolić i leczyć dowolnie długo (chociaż wolałabym nie 100 lat ;) ), ale on ma się za 1,5 tygodnia przeprowadzać...
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro gru 26, 2007 22:37

Czyżby Twoi rezydenci też mieli trafić pod moją golarkę?? :twisted:

Za przetrzymanie Ramony i zwycięzką walkę z G. trzymam mocno!!
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Śro gru 26, 2007 22:41

Rozumiem, że potrzebujesz się zrealizować artystycznie? ;)
Jadę jutro do lecznicy z 10 kotami. Masz ochotę się przyłączyć? ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro gru 26, 2007 22:48

Ja będę tak koło 17.
Pewnie nie do końca, bo wieczorem jadę do jopop. Jeszcze konkretnie nie wiem, na którą, więc ciężko mi się sprecyzować...
Ale oczywiście z wielką chęcią :twisted:

Tira wynajmujesz??
Obrazek

czarna_agis

Post » Śro gru 26, 2007 22:53

Zakładam, że mamy pojemny samochód. Jutro się okaże czy tak jest w rzeczywistości ;)
Z tym, że będziemy tradycyjnie koło 19 (może nietradycyjnie uda nam się nie spóźnić ;) - ale to w dużej mierze zależy od tego, o której M. wyjdzie z pracy).
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro gru 26, 2007 23:00

M. jak zwykle do oporu :twisted:
Fajnie, jak byście się streszczyli (może ze względu na mój pośpiech bez kolejki Was załatwimy 8) ), to może Wasz pojemny samochód zabrałby też mnie na bielany?? :P
Obrazek

czarna_agis

Post » Śro gru 26, 2007 23:05

Może, może... ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw gru 27, 2007 15:04

Czarna wczoraj się zatkała - miała wyraźnie parcia, ale nie mogła nic zrobić. Zaczęła też wymiotować. W tej sytuacji dzisiaj rano wyjęliśmy szwy. Na razie dupka ok, ale kicia ma jednak lekką biegunkę, więc boję się co będzie dalej...
Na dodatek zafafluniło jej się oczko - nie wiem czy coś jej tam wpadło, czy to jakiś uraz. Nic w tym oku nie widzę, poza tym, że jest zaczerwienione i ropieje. Na razie przemywam, ale pewnie trzeba będzie zaordynowąć jakieś krople.
Aha, mieliśmy propozycję wyjazdu na Sylwestra, ale w tej sytuacji podjęliśmy decyzję, że nie pojedziemy (potem na szczęście okazało się, że propozycja się zdezaktualizowała, więc przynajmniej żałować nie musimy ;) ).
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw gru 27, 2007 15:41

Aleba pisze:Aha, mieliśmy propozycję wyjazdu na Sylwestra, ale w tej sytuacji podjęliśmy decyzję, że nie pojedziemy (potem na szczęście okazało się, że propozycja się zdezaktualizowała, więc przynajmniej żałować nie musimy ;) ).

dobrze wiedziec :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw gru 27, 2007 15:44

Eeee, nic Ci nie powiedziałam, bo myślałam, że może byś je wzięła na kilka dni, a ja bym odpoczęła w tym czasie... :P
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]