KOTY ZDROJOWE- Biedna Stara Misia :( (str.33)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 13, 2006 17:14

Dziękuję akozce, marinelli, tangerin1, aguteks, pieguskowi, Julce z O'Kocimia i pozostałym forumowiczom za troskę, pomoc i wpłaty na rzecz Śpicha i innych kotów, którymi Jola opiekuje się.
A przede wszystkim dziękuję carmelli, bo bez jej bezustannego zaangażowania (w nie swoje przecież koty) nic by z tego nie było.
Jesteście wspaniali.

I przykro mi, że choć rozesłałam link do aukcji na allegro do kilkunastu osób, z którymi pracuję, to nie zauważyłam od nikogo z nich wpłaty. 10 zł to drobiazg, a oni źle nie zarabiają. No cóż, w dzisiejszych czasach bardziej liczy się kariera niż zwykły odruch pomocy. Przykro mi i wstyd mi za nich.

Dlatego cieszę się, że choć na forum spotykam innych ludzi.

Ja też mam na imię Jola.
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Sob maja 13, 2006 20:43

ja tez wylicytowalam;)
trzymam kciuki za koty zdrojowe, szczegolnie za Spiocha
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie maja 14, 2006 10:45

Dorwałam net :) Po pierwsze dziekuje Szymkowej za podziekowania!!
Szymkowa wpłacila dla Śpiocha naprawde sporo pieniedzy - jej ostatnia wpłata 200 zł czeka na operacje Śpiocha, gdyby sytuacja byla bardzo zła.
Jak tylko skonczy sie allegro i ja juz wroce do BB to podlicze wszystkie wpłaty i wylicze sie w watku, jak ktos bedzie chcial print screen z mojego kota to na maila wysle, zeby nie bylo, ze cos krece.
W piątek mialam na koncie na rzecz kotów zdrojowych 250 zł, co jest i tak duza kwotą.

Musi niestety byc rowniez ale.. I to wcale nie male. Animalia przyslala tylko jedna paczke Nutry. Czy mam mowic jaka jestem wkur(*&%$$^)?
Nie dosc, ze wieczorem w piatek kurier zadzwonil do mnie z bezczelnym tonem, gdzie to niby jest ta ulica, bo on nie bedzie jezdzil w kolko po tej wsi, potem powiedzial, ze on nie ma czasu dzwonic do Joli i mamy sie zastanowic gdzie ma te paczke zostawic (Jola jeszcze pracuje na popoludnia). W koncu zostawil paczke u sasiadow. Wrrrr. Jola rozpakowala paczke i byla tylko jedna Nutra, z rzeczy ponad zamowienie puszka Felixa. Jola zapakowala wszystko z powrotem do pudla, chociaz puszki by juz sie przydaly. Jola mowi, ze nawet gdyby to do tego kartony nie weszlaby juz druga paka 7,5 kg chrupek. Wiec juz nawet to jest swego rodzaju dowod. No i na opakowaniu bylo, ze to wazy 20 kg (sklep animalii sam oblicza wage wg tego co na fakturze), a Jola mowi, ze sama przeniosla te paczke od sasiadow do siebie (20 kg paczki by raczej nie dala rady przeniesc, a przynajmniej bylby to dla niej wiekszy wysilek).
Przed chwila napisalam maila do animalii i oczywiscie we wtorek oczekuje na paczke NUTRY. Kurka wodna ! Jestem wsciekla. Najpierw paczka lezala dwa dni czekajac na boskie zmilowanie, a potem okazuje sie ze nie ma wszystkiego w kartonie.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie maja 14, 2006 10:48

aha, co do Śpiocha... rozmawialam z Jolą , mówilam co mi powiedzial wet.
Jola raczej jest zdecydowana na operacje. Na razie Spioch nie jest całkiem zatkany. Sika - raz całkiem całkiem - w miare normalnie, raz kropelkuje. Paniki, ze operacje trzeba robic na juz nie ma. Ale raczej jest ona nieunikniona :(
Obrazek

carmella

Post » Nie maja 14, 2006 10:49

O kurcze. :evil:
Raz mi się też tak zdarzyło z animalią, zadzwoniłam i bez protestów od razu wysłali.
przepraszam za tą propozycję, nie myślałam, że tak wyjdzie...

Ze Śpiochem to chyba lepiej nie czekać, aż się pogorszy...
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Nie maja 14, 2006 11:02

dakota pisze:O kurcze. :evil:
Raz mi się też tak zdarzyło z animalią, zadzwoniłam i bez protestów od razu wysłali.
przepraszam za tą propozycję, nie myślałam, że tak wyjdzie...

Ale Dakota, no co Ty!!! Przeciez to nie Twoja wina!! Super, ze wypatrzyłaś tę promocję, bo 15 kg dobrej karmy za 112 zł to byla super okazja! Wkurzona jestem, ze oni namieszali. Mozna przeoczyc puszeczke 100 gramow, ale pake 7,5 kg 8O . No i boje się, ze nie uwierza, ze tej paczki nie bylo lub cos w tym rodzaju. 56 zl po ulicy nie chodzi to po pierwsze, a po drugie to sa pieniadze ze zbiorki.
Obrazek

carmella

Post » Nie maja 14, 2006 11:29

Hej
tak się tylko króciutko wtrącę - mi (a właściwie Tulciakowi) przysłali raz małe opakowanie serduszek Gimpeta, zamiast dużego. Zadzwoniłam, przeprosili i dosłali duże - na własny koszt. Mały został jako gratis. Więc myślę, że może i tym razem wystarczy zadzwonić i wyjaśnić sytuację i coś wymyślą. Nie wiem jak teraz, a mi się tłumaczyli, że mają nowego pakowacza i jeszcze się nie wdrożył. Tak czy inaczej, bez protestów czy jakichkolwiek przykrości, dwa dni później miałam brakujący produkt.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Śpiocha!
--
Agnieszka + Marcin +Tula

akozka

Od: Sob lut 25, 2006 12:18

Post » Nie maja 14, 2006 11:30

Carmello,
postrasz ich, że jeśli nie doślą tego, co zamawiałaś i nie poprawią jakości swoich usług, to stracą dużą ilość klientów. Już my się postaramy popsuć im opinię na forum. Właściwie powinni dać odszkodowanie ( ale nie w postaci jednej puszeczki ). Ja zamawiałam w animalii tylko raz, ale płaciłam przy odbiorze. Może tak należy z nimi robić. Bo jak mają pieniądze wcześniej, to klienta olewają. Ale my możemy sprawić, że tych klientów w ogóle nie będzie. Carmello, nie cackaj się z nimi. Stawiaj warunki i wymagaj. Na forum są i inne osoby niezadowolone z ich usług.

Magicmaro, przepraszam, że Cię pominęłam. Dziękuję za serce i dar.
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Nie maja 14, 2006 18:27

Tylko nie magicmara, jeszcze nie jestem mara :twisted: , a nie ma za co przepraszac, bo przyznaje sie, ze dopierow wczoraj kupilam cegielki, ale przelew juz zrobiony, milion mizianek dla Zdrojowcow.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon maja 15, 2006 22:26

Zostało tylko 13 godzin aukcji na allegro...
Może ktoś jeszcze chciałby pomóc, a zapomniał? :wink:
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Wto maja 16, 2006 8:45

up up :!:

aukcja jeszcze trwa :!:

Agusia

Od: Czw wrz 16, 2004 10:17

Post » Śro maja 17, 2006 8:51

Wróciłam
Aukcja sie skończyła. Nie mam netu w domu,a w pracy mam oczywiscie zaległości.
Drugą paczkę Nutry przysłali wczoraj, wiec odetchnęłam z ulgą.
Obrazek

carmella

Post » Śro maja 17, 2006 9:45

Ja się na allegro nie wyznaję :(
Carmellko jak można wpłacić pieniążki?

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Czw maja 18, 2006 11:14

Czas na podsumowanie i podziękowania :)

Sprzedałam 32 cegiełki. Jedna osoba, która wylicytowała 1 cegiełkę zapłaciła jak za 10 !!! Jest to Grazia z Allegro.
W sumie poprzez sprzedaż cegiełek na Allegro wpłynęlo: 410 zł

Z aukcji bazarkowej Dakoty wpłynęło mi 168 zł ( po 40 zł Piegusek i Frankie, 18 zł MBW, 20 zł Amidalka, a Majka 13 dala aż 50 zł )

Poza licytacjami pieniązki wpłaciły Akozka 75 zł, Aguteks 50 zł, Zabarybcia 100 zł i Marinella 15 zł ==> 240 zł

W sumie 818 zł

Z tego została już zakupiona karma w animalii za 175 zł
oraz wpłaciłam Joli na konto 50 zł , czyli wydałam 225 zł

Jest jeszcze 593 zł

Myślę, że jakąs sumę warto by odłożyć na ewentualne leczenie, czy jakąs kastrację - gdyby nagle byla potrzebna, bo potem z reguły nie ma czasu i często nie udaje się zebrac większej sumy. Jola woli kupować kotom surowe mięso (oczywiście są to resztki, podroby, porcje rosołowe), podgotować to i mieszać z kaszą czy makaronem. Ewentualnie domieszać do tego jakąs puszke. Koty wolą to niż samo suche (tak są po prostu przyzwyczajone). Więc na razie nie będę zamawiać kolejnej paczki z suchym jedzeniem. Chyba, że Jola jednak dojdzie do wniosku, ze zapas suchego się przyda na wszelki wypadek.

Gdyby ktoś - szczególnie z osób , które przekazały pieniądze - miał jakiś inny pomysł na zagospodarowanie tej kwoty, cos mu przyjdzie do głowy, zauważy jakąś promocję w e-sklepie to proszę pisać. Wszelkie uwagi sa wskazane i oczekiwane!!!!!!

Dziękuję bardzo serdecznie osobom, które zalicytowały cegiełki na allegro :

* megi26
* pluszowa
* barkap
* dakkota
* _eMka_
* caroline_p
* Patrysias
* proper_exe
* grazia110
* malgo_l
* magicmada
* maincoon-m14

(Wsród tych osób są nasze forumowe Fraszka, Piegusek, Dakota, Magicmada)

Dziękuję Dakocie za zorganizowanie licytacji na Bazarku i Pieguskowi, Frankie, MBW, Amidalce oraz Majce13 za zainteresowanie książkami.

Dziękuję Akozce, Aguteks, Zabierybci i Marinelli za wpłate pieniędzy na moje konto.

Dziękuje Julce z O'Kocim*Pl oraz Magdalenie za paczki dla kotów!!!!

Dziękuje Szymkowej!!!!!!!!!!! za wpłaty na konto Joli - to ona właściwie zasponsorowała leczenie i badanie Śpioszka. Szymkowa - Jolu aż wstyd się przyznać ale się nie orientuje ile dokładnie przelałas. Pamiętam o ostatnim przelewie 200 zł. Jestes :king:

Dziekuje Agusi za dobre słowo i podnoszenie wątku kiedy ja nie mgę! Dziękuje Marcinowi 64 , że zaopiekował się Gagatkiem i pomógł Joli - zawiozł Śpiocha na badania początkiem marca.

Dziękuję też Anji i Gagatkowi za wpłaty po 40 zł na kastracje Gagatki w lutym (te pieniądze już jakiś czas przelałam - tzn przelałam 100 zł w sumie - na konto Joli)

To są podane wyliczenia i podziekowania osobom, kótre wpłacały pieniązki dla kotów zdrojowych na moje konto lub które się jakoś bardziej ze mna kontaktowały. Podawałam też namiary paru osobom na konto Joli, ale nie wiem czy te wpłaty były w końcu realizowane.
Jeżeli kogoś pominełam a ktoś pomógl to nie zrobiłam tego specjalnie, czy w złej wierze, a z niewiedzy (może roztargnienia, choć dosyć uważnie piszę tego posta). Jeżeli kogoś pominęłam to proszę bez skrępowania pisać - ja będe edytować!
Obrazek

carmella

Post » Pon maja 22, 2006 7:20

do wpływów dojdzie jeszcze 15 zł za ksiązke z licytacji dakoty
Obrazek

carmella

[poprzednia][następna]