avinnion pisze:Dziękuję Iza. Bardzo mi pomogłaś. Postaram się wrzucić coś na Twoją zbiórkę na początku lutego jak wpadnie wypłata. Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
avinnion pisze:Dziękuję Iza. Bardzo mi pomogłaś. Postaram się wrzucić coś na Twoją zbiórkę na początku lutego jak wpadnie wypłata. Pozdrawiam serdecznie
avinnion pisze:No mnie też to dziwi, że właściciele zawsze znajdują się jak się ich nie szuka, a jak się szuka to nie ma. Tu jest wieś, połowa osób nie pracuje, mlode matki wyprowadzają dzieciaki na spacery, chadzają sobie w odwiedziny, ich matki pilnują im dzieci jak one na zakupach, dużo osób się kręci. Ja mam prosto z drogi widok na miejsce w którym mam klatkę łapkę. Podejrzewam uczynnych sąsiadów, bo już nie raz słyszałam że po cholerę dokarmiam te koty, które im potem "srają" na trawnik. Oni wiedzą, że ja kastruje, bo nie raz już o tym byla mowa..
Podziwiam Was, ale za mną nie stoi ani renoma, ani znajomości, ani doświadczenie, ani żadna fundacja i nie chce potem mieć znowu awantury, że czyjemuś kotu chce jajca uciąć i go okaleczyć.
Najważniejsze upatrzone dziewczynki wyłapać, a potem te koty, które na pewno wiem, że nie mają właścicieli bo znam z widzenia
misiulka pisze:Avinion. Do misek moich kotów całą zimę przyłażą koty z całej wiochy. Jak mówię o tym z właścicielem, to odpowiedź jest taka, widocznie u Pani lepiej mu smakuje i do tego robi głupi uśmieszek.
ita79 pisze:avinnion pisze:Niestety z kastracji nici bo się okazał kotem czyimś wychodzącym i musiałam go oddać.
Od tej pory zatrzymuje tylko dziewczynki i znane mi kocury.
Kurde ja bym ciachala wszystko jak leci. Takie wypuszczanie niekastrowanych kotów powinno być zabronione. Jeszcze jak ktoś ci chce kota za darmo wykastrować!.
jak ten ktoś się dowiedział, że jego kot jest u Ciebie ?
na drugi raz kastruj i nie pytaj, później się nawet nie przyznawaj, że to Ty zrobiłaś. Z idiotami trzeba zejść na ich poziom. Jak łapiesz kota na ulicy to on nie jest podpisany, więc traktujesz jak bezdomniaki i nikt Ci za to nic nie zrobi (jeśli nie wie jak to ugryźć). Ja kilka miesięcy temu zgarnęłam z pomocą koleżanek dwie kotki i obydwóch dzieciaki. Wszystkie znalazły domy poza jedną matką, która wróciła po kastracji na miejsce bytowania. Miały właściciela (wiedziałam, próbowałam kontaktu, olał mnie) - chociaż złapałam już półżywe, tak były chore. Gość po miesiącu czy dwóch zaczął szukać "swoich" kotów , i chociaż wiele osób wiedziało, że ja koty zabrałam to nikt mu nie powiedział. Zgłosił na policję kradzież.. ta jakby chciała, szybko by do mnie dotarła, ale.. odpowiedzieli mu jasno (znając sytuację od świadków, że koty prawie zabił przez zaniedbanie) "jak ich pan nie pilnował i nie oznaczył, tzn, że to były koty wolnożyjące, więc o kradzieży nie ma mowy" - sprawa zamknięta . Tak można też interpretować prawo
iza71koty pisze:misiulka pisze:Avinion. Do misek moich kotów całą zimę przyłażą koty z całej wiochy. Jak mówię o tym z właścicielem, to odpowiedź jest taka, widocznie u Pani lepiej mu smakuje i do tego robi głupi uśmieszek.
Stara śpiewka.I cwaniakowanie.
avinnion pisze:Tak postaram się robić.
Ten koleś co miał właściciela zezarl u mnie podczas tego pobytu cztery szaszetypo 100g, trzy kiełbaski a po wypuszczeniu najpierw jeszcze poszedł do miski moich kotów i dopchal chrupkami.
To ja się pytam jak ktoś o niego dba, że on taki głodny? Ludzie chyba puszczają z myślą, że myszami zima pojedza albo u mnie właśnie.
ASK@ pisze:Jako kolejny argument podpowiadam ,że możesz się wydzierać,że nie kastrowany kot znaczy Tobie drzwi wejściowe i teren. Leje na fasadę budynku. Śmierdzi jak cholera bo nie daje rady zmyć. A jak dalej dowody. Jeśli dalej tak będzie to trzeba będzie dokonać wymiany np. drzwi. A on poniesie koszty takiego działania. Dopilnujesz tego bo założyłaś monitoring i wiesz jaki leje.
misiulka pisze:Avinion. Do misek moich kotów całą zimę przyłażą koty z całej wiochy. Jak mówię o tym z właścicielem, to odpowiedź jest taka, widocznie u Pani lepiej mu smakuje i do tego robi głupi uśmieszek.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Silverblue i 30 gości