KOCIA CHATKA zaprasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 25, 2014 7:51 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Kasia już wpisuję i na pw dam ci linka
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw wrz 25, 2014 8:08 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Patka2805 pisze:
fruciu pisze:
Mara S pisze:tak i w piątek muszą też jechać maluchy od Harsi na przegląd, odpchlenie i odrobaczenie i rozpoznanie płci

ok to wezmę je rano, one też do lupusa czy do schronu? bo już nie wiem jak to jest z tym gabinetem w schronie

to ty bierzesz ten piątek rano?

Lepiej Ty Patrycja zrób dyżur, bo jak Agata pojedzie z 5 dzikawymi kotami do Lupusa to jej może dłuuugo zejść

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw wrz 25, 2014 8:15 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:
Patka2805 pisze:
fruciu pisze:
Mara S pisze:tak i w piątek muszą też jechać maluchy od Harsi na przegląd, odpchlenie i odrobaczenie i rozpoznanie płci

ok to wezmę je rano, one też do lupusa czy do schronu? bo już nie wiem jak to jest z tym gabinetem w schronie

to ty bierzesz ten piątek rano?

Lepiej Ty Patrycja zrób dyżur, bo jak Agata pojedzie z 5 dzikawymi kotami do Lupusa to jej może dłuuugo zejść

OK, to jutro zostaje tak jak jest :)

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Czw wrz 25, 2014 8:19 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

regularkate pisze:NIE dałam luzakom na kwarantannie mokrego, jedynie po gryzie Edgarowi i Zezi, z uwagi na ich gastro.
2. zdrowa - w wolierze nie było żadnych kup u dwóch czarnych. Poza wolierą - takie se te kupy, ale lepsze niż na kwarantannie, tak mi się zdaje. Koty są zdesperowane żeby dostać jakieś mokre jedzenie, zabić się chciały o siebie i o ściany jak dawałam dwóm w wolierze

Na KW dostają zwykłą karmę, a na zdrowej wszystkie koty są na gastro. Także woliera też nie dostaje mokrego.
A tak wgle są jeszcze jakieś puchy?

Patka2805

Post » Czw wrz 25, 2014 8:26 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Myślę, że nie ma nic mokrego. Trzeba zamówić większa partię!

Mara S

Post » Czw wrz 25, 2014 9:21 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

mam pytanie
gdzie kupowałyście termofory? temu maluszkowi co go mam chyba moze być zimno w nocy, a sezonu grzewczego jeszcze nie zaczęliśmy, w dzień to go noszę i sie tuli do mnie :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw wrz 25, 2014 9:22 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

mir.ka pisze:mam pytanie
gdzie kupowałyście termofory? temu maluszkowi co go mam chyba moze być zimno w nocy, a sezonu grzewczego jeszcze nie zaczęliśmy, w dzień to go noszę i sie tuli do mnie :(

Mogę Ci matę grzewczą pożyczyć

Mara S

Post » Czw wrz 25, 2014 9:24 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:
mir.ka pisze:mam pytanie

Mogę Ci matę grzewczą pożyczyć

a jak bym ją mogła odebrać?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw wrz 25, 2014 10:15 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Najlepiej na Środuli np. w Plejadzie (w sklepie Bartek) mogę zostawic

Mara S

Post » Czw wrz 25, 2014 12:34 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Patka2805 pisze:
regularkate pisze:NIE dałam luzakom na kwarantannie mokrego, jedynie po gryzie Edgarowi i Zezi, z uwagi na ich gastro.
2. zdrowa - w wolierze nie było żadnych kup u dwóch czarnych. Poza wolierą - takie se te kupy, ale lepsze niż na kwarantannie, tak mi się zdaje. Koty są zdesperowane żeby dostać jakieś mokre jedzenie, zabić się chciały o siebie i o ściany jak dawałam dwóm w wolierze

Na KW dostają zwykłą karmę, a na zdrowej wszystkie koty są na gastro. Także woliera też nie dostaje mokrego.
A tak wgle są jeszcze jakieś puchy?

Konsultowałam się z Martą w trakcie dyżuru, jak zobaczyłam kupę kotki tricolorki, to niemożliwością było dawać im mokre i jeszcze tam w brzuchu rozmiękczać. Co do woliery to takie dostałam info też, że mam dawać. Może w trakcie tej biegunki napiszemy więc w kąciku medycznym, które koty mają niewskazaną mokrą karmę?

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Czw wrz 25, 2014 12:38 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Dorota Wojciechowska pisze:Kasia już wpisuję i na pw dam ci linka

Dzięki Dorotko!!

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Czw wrz 25, 2014 12:40 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Witajcie :) dawno nas nie było u Was na wątku i w samej Chatce :)
Jak wszystko dobrze pójdzie, to w ten weekend do Was zawitamy :)
A póki co fotki naszych kociastych zostawiamy :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Czw wrz 25, 2014 13:43 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

dyżur długi bo przyszli panowie spisać liczniki i coś tam powymieniać, starego licznika już na zdrowej nie ma
było wiercenie i koty się bały, miałam złapać kupę do badania ale jak na złość przez prawie 3 godz. nikomu sie nie zachciało :roll:
kupy okropne dalej, plamy na podłodze ciężko doszorować, brakło ręczników papierowych dowiozę jutro rano jak podjadę po kociaki na kontrole i worki na śmieci.
boks na dole był otwarty ale koty w środku, tylko niestety ten z górnego 4 boksu sobie otworzył boks i uciekł, znalazłam go w szafce, ale biorąc pod uwagę że był po narkozie nie wiem w jakim stanie stamtąd zeskakiwał 8O trzeba koniecznie coś zrobić z tymi zamknięciami :idea:
zabralm też trochę prania bo z kosza już wystawało, ale sorry wywaliłam te rzeczy bo były obsrajtolone na śmietnik, nie wiem cz ktoś to walnie do swojej pralki
i zabrałam tym maluchom z samego dołu trochę rzeczy z boksu, nie wiem czy im tyle potrzebne miały tam chyba z 5 jakiś rożnych ręczników, prześcieradło, kocyk itp i tylko potem problem z wytrzepaniem tego, poskładaniem, chyba wystarczy jedno porządniejsze legowisko, 1 grubszy recznik albo 2 cieńsze, ale tyle?
leki podałam, mokre niestety nie zauważyłam w lodówce otwartej puszki i otworzyłam kolejną żeby dać Harsi lekarstwo, wszystkie są w lodówce, na 3 dałam im trochę mokrego ale nie było zainteresowania
poza tym, mam prośbę już któryś raz na 3 pomieszczaniu zostawiony jest w koszu na śmieci niewalony żwir, nie było tego dużo i wiem że oszczędzamy worki :oops: ale kurcze po to chyba sprzątamy kuwety żeby nie śmierdziało, a takie klocki zostawione w koszu na śmieci na całą jeszcze noc przy zamkniętych oknach :roll: jakaś maskara.

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Czw wrz 25, 2014 13:49 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

A włożyłaś tego bidoka z szafki z powrotem do boksu?

Mara S

Post » Czw wrz 25, 2014 14:20 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

regularkate pisze:Konsultowałam się z Martą w trakcie dyżuru, jak zobaczyłam kupę kotki tricolorki, to niemożliwością było dawać im mokre i jeszcze tam w brzuchu rozmiękczać. Co do woliery to takie dostałam info też, że mam dawać. Może w trakcie tej biegunki napiszemy więc w kąciku medycznym, które koty mają niewskazaną mokrą karmę?

Nie nie, ja się zgadzam z tym, że jak na KW miały biegunki to dobrze że nie dałaś mokrego :). Ale te w wolierze dostają gastro intestinal, to dawanie im suchej gastro i puszki np. whiskasa czy cokolwiek innego to jest bez sensu.

Patka2805

[poprzednia][następna]