Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 16, 2014 11:57 Re: Powszechna Sterylizacja. Złap mnie jeśli potrafisz! ;)

Kotka Milka pisze:
Chiara pisze:Pogoda w Piaskach była deszczowa. Koty nie były w nastroju do łapanki.

Obrazek

Czekały też inne niespodzianki...

Obrazek

ale cudne :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :201461 :201461 :201461

Tak, cudne. :1luvu: Już im zaklepaliśmy sterylkę w Powszechnej Sterylizacji jak podrosną.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon cze 16, 2014 12:53 Re: Powszechna Sterylizacja. Złap mnie jeśli potrafisz! ;)

Chiara pisze:
Kotka Milka pisze:
Chiara pisze:Pogoda w Piaskach była deszczowa. Koty nie były w nastroju do łapanki.

Obrazek

Czekały też inne niespodzianki...

Obrazek

ale cudne :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :201461 :201461 :201461

Tak, cudne. :1luvu: Już im zaklepaliśmy sterylkę w Powszechnej Sterylizacji jak podrosną.

kociaki cudne, ale marny ich los na tej wsi, zimą koty były karmione chlebem moczonym w wodzie a od wiosny do zimy są skazane tylko na to co upolują :strach: :strach: , za 3-4 tygodnie czeka mnie kolejna wycieczka do Piasków w celu złapania matek tych kociaków i jeśli kociaki przeżyją następna wycieczka na przełomie października-grudnia w celu wyłapania młodzieży do sterylizacji/kastracji

tych kociaków jest w sumie 7 (dwa mioty), wczoraj widziałam 4 kociaki z młodszego miotu, wyglądają na razie na zdrowe i przydałby się dla nich jakiś DT, ale na Podlasiu ze świecą szukać DT, które by przyjęło 7 kociaków, żal mi było wczoraj je tam zostawiać, ale nie mam możliwości zabrania ich do siebie :(
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pon cze 16, 2014 13:03 Re: Powszechna Sterylizacja. Złap mnie jeśli potrafisz! ;)

Może wrzucę je na nasz fanpage z pytaniem o DT ? Jak myślisz ? Choć szansa jedna na miliony... :(

W tej wsi byłoby jeszcze pięć motów, gdyby nie Wasza praca tam... Dlatego naprawdę warto wspierać Powszechną Sterylizację...

Chiara

Post » Pon cze 16, 2014 14:18 Re: Powszechna Sterylizacja. Złap mnie jeśli potrafisz! ;)

Zachęceni pierwszym sukcesem, po ulewie, Sylwia z mężem robią kolejne podejście do kocura.

Obrazek

Chiara

Post » Pon cze 16, 2014 14:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Złap mnie jeśli potrafisz! ;)

Matko, ale piękna ta wieś!
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon cze 16, 2014 14:29 Re: Powszechna Sterylizacja. Złap mnie jeśli potrafisz! ;)

Zosik pisze:Matko, ale piękna ta wieś!

No, klimatyczne to Podlasie, trzeba przyznać. I jaki lud wyedukowany, woła i prosi o sterylki dla kotów. :lol:

Sylwia :aniolek: i Pinokio :aniolek:

Chiara

Post » Pon cze 16, 2014 18:10 Re: Powszechna Sterylizacja. Złap mnie jeśli potrafisz! ;)

Niech by chociaż jedna taka wyedukowana wieś była w każdym powiecie...
Sterylki szybko stałyby się modne. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon cze 16, 2014 18:39 Re: Powszechna Sterylizacja. Złap mnie jeśli potrafisz! ;)

Ponieważ w Piaskach polowanie nie do końca się udało Sylwia podjęła decyzję, że pojadą zapolować do wsi Mikłasze. Tam poświęciła sprawie resztę wolnego od pracy dnia, ale z dużo lepszym skutkiem. :piwa:

W tym godpodarstwie na pomoc czeka pięć kotek.

Obrazek

Obrazek

A tu siedem kocic i trzy kocurki.

Obrazek

Sylwia zrozumiała, że podjechała na kolejne "kocie zagłębie", gdzie bieda i głód są normą. :(

Po czym rozstawiła klatkę i wzięła się za robotę...
Ostatnio edytowano Pon cze 16, 2014 20:36 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

Post » Pon cze 16, 2014 19:35 Re: Powszechna Sterylizacja. Złap mnie jeśli potrafisz! ;)

Chiara pisze:
Zosik pisze:Matko, ale piękna ta wieś!

No, klimatyczne to Podlasie, trzeba przyznać. I jaki lud wyedukowany, woła i prosi o sterylki dla kotów. :lol:

Sylwia :aniolek: i Pinokio :aniolek:

tia... :201422 :twisted: klimatyczne to Podlasie, klimatycznie to było w grudniu zeszłego roku, jak żeśmy z pinokio zabłądziły w drodze do Piasków i miałyśmy wycieczkę po Puszczy Białowieskiej, zero zasięgu w telefonie i już się bałam, że dopiero na wiosnę zostaniemy odnalezione :strach: :strach:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pon cze 16, 2014 20:25 Re: Powszechna Sterylizacja. Szastały, Mikłasze!

Chiara pisze:N°24, kicia z Bielska Podlaskiego, która już kilka razy rodziła i która bez nas nie miałaby szans na sterylizację. Jest umówiona na zabieg w przyszłym tygodniu. :mrgreen:

Koszt 80 zł

Obrazek

Wspierajcie Powszechną Sterylizację!

wiadomość z ostatniej chwili :mrgreen: kotka została dziś ciachnięta :201467 :201467 :201461
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pon cze 16, 2014 20:28 Re: Powszechna Sterylizacja. Złap mnie jeśli potrafisz! ;)

brawoooooooo!! :201498
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon cze 16, 2014 22:13 Re: Powszechna Sterylizacja. Szastały, Mikłasze!

sylwia1982 pisze:
kinia098 pisze:Rozpowszechniłam trochę akcję na FB, mam nadzieję, że przyniesie pożądany efekt :ok:
Prawdopodobnie jutro jedziemy rozeznać się w Dąbkach i Darłówku. Trzymajcie kciuki, żeby nie było żadnych ciężarówek i za udaną rozmowę z pewną kobietą :ok:

kinia098 czekamy na wieści :)

Do Dąbek nie pojechałyśmy.
Za to w Darłówku przeraziłyśmy się...

Nie pisałam chyba jeszcze o tym, ale w Darłówku "mam" nowe stadko 15-20 kotów.
Pan zgłosił się do mnie po pomoc już jakiś czas temu. Niestety dopiero w piątek udało mi się do niego podjechać.
Zostawiłam klatkę łapkę, pan sam łapie i wozi kotki na zabiegi na koszt UM :ok: Wcześniej złapał sam 1 kotkę i 2 kocurki, a z pomocą klatki złapał już bodajże 2 lub 3 kicie i 1 kocurka :ok:

To właśnie tutaj zajechaliśmy... Postanowiłyśmy zbadać sprawę u sedna.
Jak się okazało, na tym podwórku nie było stada 15-20 kotów, żaden też nie miał naciętego uszka. Pan pewnie złapał koty przychodzące z innych miejsc. Kobieta z tego podwórka wskazała nam, gdzie mniej więcej mogą znajdować się te koty, gdzie się mnożą, ale nie udało nam się tam trafić. Wracając do tematu...
Za to były 4, z czego jeden w stanie makabrycznym, a drugi też bardzo mały i nieciekawie wyglądający... Jedna kotka, w najlepszej formie i stary kocurek.
Kota w najgorszym stanie chcę zabrać do weterynarza, ale muszę to wszystko zorganizować.... Na razie zostawiłam kobiecie Synergal.
Kot jest przeraźliwie chudy, ma zrudziałą, wypłowiałą sierść i jak mnie wzrok nie mylił: smarki z ropą/krwią... Chłopak ma zdjęcia na swoim telefonie, postaram się je jak najszybciej wrzucić.
Dzisiaj za to spotkałam tam jeszcze jedną kotkę... bez oka.... Siedzący na podwórku starszy Pan powiedział mi, że miała w tym roku maluszka, ale nie przeżył. Kotka, jak cała reszta, także jest w kiepskiej kondycji; chuda, kicha... Pan naliczył w sumie 8 kotów na tym podwórku.
Chciałam pomóc w sterylkach, a trafiłam na stado do kompletnego leczenia... :(
Mam nadzieję, że uda mi się zorganizować sterylki z miasta. Najpierw jednak trzeba te koty porządnie podkarmić ( chociaż są tam ponoć dokarmiane codziennie ) i wyleczyć... :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon cze 16, 2014 23:44 Re: Powszechna Sterylizacja. Szastały, Mikłasze!

kinia098 pisze:
sylwia1982 pisze:
kinia098 pisze:Rozpowszechniłam trochę akcję na FB, mam nadzieję, że przyniesie pożądany efekt :ok:
Prawdopodobnie jutro jedziemy rozeznać się w Dąbkach i Darłówku. Trzymajcie kciuki, żeby nie było żadnych ciężarówek i za udaną rozmowę z pewną kobietą :ok:

kinia098 czekamy na wieści :)

Do Dąbek nie pojechałyśmy.
Za to w Darłówku przeraziłyśmy się...

Nie pisałam chyba jeszcze o tym, ale w Darłówku "mam" nowe stadko 15-20 kotów.
Pan zgłosił się do mnie po pomoc już jakiś czas temu. Niestety dopiero w piątek udało mi się do niego podjechać.
Zostawiłam klatkę łapkę, pan sam łapie i wozi kotki na zabiegi na koszt UM :ok: Wcześniej złapał sam 1 kotkę i 2 kocurki, a z pomocą klatki złapał już bodajże 2 lub 3 kicie i 1 kocurka :ok:

To właśnie tutaj zajechaliśmy... Postanowiłyśmy zbadać sprawę u sedna.
Jak się okazało, na tym podwórku nie było stada 15-20 kotów, żaden też nie miał naciętego uszka. Pan pewnie złapał koty przychodzące z innych miejsc. Kobieta z tego podwórka wskazała nam, gdzie mniej więcej mogą znajdować się te koty, gdzie się mnożą, ale nie udało nam się tam trafić. Wracając do tematu...
Za to były 4, z czego jeden w stanie makabrycznym, a drugi też bardzo mały i nieciekawie wyglądający... Jedna kotka, w najlepszej formie i stary kocurek.
Kota w najgorszym stanie chcę zabrać do weterynarza, ale muszę to wszystko zorganizować.... Na razie zostawiłam kobiecie Synergal.
Kot jest przeraźliwie chudy, ma zrudziałą, wypłowiałą sierść i jak mnie wzrok nie mylił: smarki z ropą/krwią... Chłopak ma zdjęcia na swoim telefonie, postaram się je jak najszybciej wrzucić.
Dzisiaj za to spotkałam tam jeszcze jedną kotkę... bez oka.... Siedzący na podwórku starszy Pan powiedział mi, że miała w tym roku maluszka, ale nie przeżył. Kotka, jak cała reszta, także jest w kiepskiej kondycji; chuda, kicha... Pan naliczył w sumie 8 kotów na tym podwórku.
Chciałam pomóc w sterylkach, a trafiłam na stado do kompletnego leczenia... :(
Mam nadzieję, że uda mi się zorganizować sterylki z miasta. Najpierw jednak trzeba te koty porządnie podkarmić ( chociaż są tam ponoć dokarmiane codziennie ) i wyleczyć... :(

Masakra... :201436 :201436 :201436

Chiara

Post » Pon cze 16, 2014 23:53 Re: Powszechna Sterylizacja. Złap mnie jeśli potrafisz! ;)

Nareszcie w lecznicy! :201487

Kicia z Piasków N°25:

Obrazek

Cztery kicie z Mikłaszów N°26,N°27,N°28,N°29:

Obrazek

:201430
Ostatnio edytowano Pt cze 20, 2014 9:13 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

[poprzednia][następna]