Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 02, 2013 0:15 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

W tym opisanym tu przypadku nawet nie wiadomo, że to dzieci skrzywdziły kociaka. Wiadomo za to, że dziecko poprosiło mamę, by pomogła małej. Tego nikt nie zauważył - prewencyjnie dostało się "bachorom", które najlepiej lać po dupskach... To smutne.

No i nie ma co się roztrząsać jak się stało co się stało. Może nierozumne dzieci, może samochód, może zły dorosły, może meteoryt. Cofnąć się nie da, ale pomóc można. CZŁOWIEK pomógł. Pomagajmy.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon gru 02, 2013 0:16 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Dokładnie :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon gru 02, 2013 0:37 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

biciem się nie da, pisanie o biciu - to dawanie wyrazu bezradności. W Polsce istnieje okrutne zjawisko przyzwolenia społecznego czy też akceptowania faktu, że zwierzę to istota gorsza. gorsza od nas. Nie może się poskarżyć, bo jak? Bo nie mówi, bo można ją bezkarnie zabić. Zwierzę nie ma duszy. Tak sie wychowuje dzieci. NIe wiem, czy to dzieci tak potraktowały Maleńką Mi. Ale wiem, że kształtowanie wrażliwości i empatii u dzieci musi następować od małego. Jednak proces wychowywania ma dwie strony: dzieci i rodziców, wychowawców. Uderzyć dziecko za karę jest baaardzo łatwo. Tak samo, jak zamęczyć kota na podwórku. NIe wiem, czy wyraziłam się jasno. No to teraz jasno: wychowanie dzieci zależy od dorosłych. Od tego, co przekazują swoim dzieciom. Jeśli nie nauczą ich empatii, wrażliwości i szacunku do życia - każdego życia, to błędne koło będzie toczyć się nadal. Bite dzieci i dręczone zwierzęta. To mniej więcej to samo.
Cóż. przepraszam za brutalność w tym poście.

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Pon gru 02, 2013 12:21 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Jaka bida na tych zdjęciach :( ale super że operacja sie udała :ok:
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pon gru 02, 2013 14:48 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

dorzucam pół stówki na leczenie kociaka... niech dług nieco stopnieje.
Gina,
Ariel & AKSAmitka a Iwan & Lion... [*]

wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=50579

Gina S.

Od: Śro lis 09, 2005 18:21

Post » Pon gru 02, 2013 17:01 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Biedna Mi . . . :(
chcę zrobić bazarek ale muszę poszukac takie rzeczy, żeby jak najlepiej się sprzedały . .
albo coś zrobię , coś własnoręcznie . . pomyślę . .
...Ratując jednego zwierzaka nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

Doda_

Od: Nie kwi 13, 2008 15:59

Post » Pon gru 02, 2013 17:32 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Doda_
Czy mogę ukraść Twój opis? ..... :oops:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=157693

Obrazek Tęsknimy... Cały czas i bez końca.

Agnes181jaw

Od: Czw maja 16, 2013 18:19

Post » Wto gru 03, 2013 10:36 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Małe Maleństwo biedne :(
Nie wychodzi mi z głowy

Dobrze,że operacja się udała
Niech teraz zdrowieje kochane biedactwo

kotkubinat napisałaś brutalnie,tak,napisałaś brutalną rzeczywistość,która coraz gorzej przeraża :(
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto gru 03, 2013 12:18 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Szenilo i my postanowiłyśmy z Misią wspomóc kochane biedactwo
Przekaż na pw KICIE-RZESZÓW memberlist.php?mode=viewprofile&u=48526 swoje dokładne dane przelewowe

viewtopic.php?p=10291686#p10291686
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto gru 03, 2013 16:32 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

kotkubinat pisze:biciem się nie da, pisanie o biciu - to dawanie wyrazu bezradności. W Polsce istnieje okrutne zjawisko przyzwolenia społecznego czy też akceptowania faktu, że zwierzę to istota gorsza. gorsza od nas. Nie może się poskarżyć, bo jak? Bo nie mówi, bo można ją bezkarnie zabić. Zwierzę nie ma duszy. Tak sie wychowuje dzieci. NIe wiem, czy to dzieci tak potraktowały Maleńką Mi. Ale wiem, że kształtowanie wrażliwości i empatii u dzieci musi następować od małego. Jednak proces wychowywania ma dwie strony: dzieci i rodziców, wychowawców. Uderzyć dziecko za karę jest baaardzo łatwo. Tak samo, jak zamęczyć kota na podwórku. NIe wiem, czy wyraziłam się jasno. No to teraz jasno: wychowanie dzieci zależy od dorosłych. Od tego, co przekazują swoim dzieciom. Jeśli nie nauczą ich empatii, wrażliwości i szacunku do życia - każdego życia, to błędne koło będzie toczyć się nadal. Bite dzieci i dręczone zwierzęta. To mniej więcej to samo.
Cóż. przepraszam za brutalność w tym poście.

Cała prawda...
Niestety mentalności ludzkiej nie zmienimy od tak.
Takie sytuację będą się powtarzać, niestety.

Zawsze powtarzam jedno zdanie...
Nie każdy musi lubić zwierzęta, ale niech przynajmniej ich nie krzywdzi.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto gru 03, 2013 19:05 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

teraz już tylko czas i będzie wszystko dobrze :ok: :ok: :ok:

poszedł grosz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto gru 03, 2013 19:48 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Czy konto w trzecim poście na pierwszej stronie jest Ok? Nie wiem czy w Kosmos nie wysłałem?
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro gru 04, 2013 12:06 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Villentretenmerth pisze:Czy konto w trzecim poście na pierwszej stronie jest Ok? Nie wiem czy w Kosmos nie wysłałem?

Towarzystwo Ochrony Przyrody "INNI"
Bank Millennium
33 1160 2202 0000 0001 8451 1767
z dopiskiem '' połamany kociak''

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro gru 04, 2013 14:38 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

alessandra pisze:
Villentretenmerth pisze:Czy konto w trzecim poście na pierwszej stronie jest Ok? Nie wiem czy w Kosmos nie wysłałem?

Towarzystwo Ochrony Przyrody "INNI"
Bank Millennium
33 1160 2202 0000 0001 8451 1767
z dopiskiem '' połamany kociak''

Szenila. Ja napisałam w tytule przelewu Maleńka Mi ale mam nadzieję,że też doszło.
Pozdrowienia

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Śro gru 04, 2013 17:32 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Ja też podesłałam co nieco.

Dajcie proszę znać, jak cała suma się zbierze.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

[poprzednia][następna]