KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 15, 2013 12:48 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

balbina38 pisze:Trzeba pomyśleć którego kota przenieść na zdrową ,bo na kwarantannie luzem już tłok. Myślałam o Strausie i Biance, i może Mesi?

Strauss na pewno się nadaje, Messi chyba też, a Bianka może niech lepiej zostanie na kwarantannie bo jest dość delikatna i wrażliwa na różne rzeczy

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto paź 15, 2013 19:36 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Do domu dziś pojechał Bąbel :piwa:
Trochę mi zeszło w schronisku więc w kociarni tylko dałam jeść i podałam leki z grubsza ogarnęłam kuwety, zamknęłam okna i włączyłam grzejniki.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto paź 15, 2013 19:37 Re: nie pisać nowy watek

Grafik dyżurów 14.10.-20.10.
14.10. pon. rano brak wiecz. Teresa
15.10. wtorek rano Beatka wiecz. brak
16.10. środa rano Marta wiecz. Teresa
17.10. czwartek rano Beatka wiecz. Mara
18.10. piątek rano brak wiecz. Agata
19.10. sobota rano Beatka wiecz. brak
20.10. niedziela rano brak wiecz. Mara

terenia1

Post » Wto paź 15, 2013 20:02 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Super wieści z Bąblem :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto paź 15, 2013 20:25 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Grafitka już na wolności :D Została mi Plamka - kocica demolka. W nocy zawsze robi sajgon, w dzień się ukrywa.

Obrazek

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto paź 15, 2013 20:32 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Iwona to zdjęcie wygląda jakby było przynajmniej z lecznicy wet. :mrgreen:
A może jak się skończą koty u tego gościa, to dasz radę w ten sam sposób przechowywać inne potrzebujące :P :?:

Mara S

Post » Śro paź 16, 2013 7:17 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Tak wyglada mój pokój gościnny, niestety mój mąż zaczął już zrzędzić na ten temat. Lepiej było, jak koty po sterylkach były w łazience (mam tam dużo miejsca), ale teraz łazienkę zajmuje kot spod Biedronki - jest tam luzem.
Do łazienki mogłabym brać koty po sterylkach lub na leczenie, ale muszę najpierw skończyć akcję u tego gościa.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Śro paź 16, 2013 9:32 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dyżur dzisiaj jakiś męczący.
Na początek zapomniałam żeby nie lać wody do zlewu i dopiero jak usłyszałam że coś mi koty pod nogami dziwnie się gromadzą i chlupią, przypomniałam sobie że zlew jest nieczynny. Oczywiście zalałam pół kociarni, a koty w najlepsze się w tym taplały :twisted:
Niestety bez dostępu do zlewu to żadne sprzątanie, więc wydaje mi się, że po dyżurze nadal jest brudno :? Latałam co chwilę z wiadrem i wylewałam wodę na dwór. Teraz mam pewność, że nie możemy zmienić lokalu jeżeli we wszystkich pomieszczeniach nie będzie wody.
Wiesiu zadeklarował, że postara się to jeszcze dzisiaj naprawić.
Teraz to już na cito musimy wymienić szafki, bo te naciągnęły wodą i się rozpadają. Fruciu masz może wymiar tych szafek od koleżanki?
Lewi drze japke bez odpoczynku, zagłuszałam go radiem bo normalnie można zwariować. Oczy miał zalane na zielono.
Romek ma kupę całkowicie wodnistą.
Znowu mamy tego wirusa co w zeszłym roku, Figa i Stasiu po jednym oku - mięsko i strasznie zaropiałe :( Wymyłam i zakropiłam, ale jest jedna gentamycyna i tak trzeba ją przenosić między pomieszczeniami. Zresztą to chyba jest za słabe. Kociaki muszą jechać do weta. Stasiu biedak już i tak ma te oczka trwale uszkodzone, oby nie stracił wzroku :(
Uważam, że dzikuny należałoby wypuścić. Może jeden, ten najmniejszy z wielkimi oczami jakoś dałby radę się oswoić, ale reszty to ja nie widzę. Przyznam szczerze, że nawet nie dam rady więcej próbować, bo to już spore kociaki i zaczynam się ich bać, syczą, prychają. Może ktoś uzna, ze jestem bezduszna, ale myślę, że te kotki w takim stanie nie mają szans na adopcję.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro paź 16, 2013 10:06 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Moim zdaniem niech najmniejszy dzikun się oswaja, a co do pozostałych powinniśmy podjąć decyzję wspólnie albo pozostawić to Anecie - może będzie wolała np. wziąć je do siebie.
Powinna być jeszcze jedna gentamecyna - całkiem nowa.
Mogę wziąć Lewiego, Romka, Stasia i Figę do weta (zastanawiam się do którego) jutro przed dyżurem albo ewentualnie dziś pod wieczór (o ile odczyt podzielników ciepła dotrze do mnie przed zamknięciem wetów :? )

Mara S

Post » Śro paź 16, 2013 11:21 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:Moim zdaniem niech najmniejszy dzikun się oswaja, a co do pozostałych powinniśmy podjąć decyzję wspólnie albo pozostawić to Anecie - może będzie wolała np. wziąć je do siebie.
Powinna być jeszcze jedna gentamecyna - całkiem nowa.
Mogę wziąć Lewiego, Romka, Stasia i Figę do weta (zastanawiam się do którego) jutro przed dyżurem albo ewentualnie dziś pod wieczór (o ile odczyt podzielników ciepła dotrze do mnie przed zamknięciem wetów :? )

Levi musi mieć jutro kontrolę, ja w sobotę postaram się wziąć Miłka to mogę jeszcze kogoś, ale u mnie w tej chwili sytuacja może się zmienić z dnia na dzień więc piszę jak ta wygląda na ten moment,

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Śro paź 16, 2013 11:51 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Miałam chyba ze 20 telefonów w sprawie 2 maluchów. O czarną dziewczynkę telefonów brak :(
Niestety kiedy prosiłam o adresy do wizyty przedadopcyjnej, to się prawie wszystkie domy wycofały :? Zostały 2 domki, zobaczymy w weekend co z tego wyjdzie.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro paź 16, 2013 12:06 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

KOCHANI ZACZĘŁO SIĘ !!!
WSZYSCY GŁOSUJĄ NA SCHRONISKO W SOSNOWCU
https://www.facebook.com/fundacja.psi.l ... 4191366358
Więcej info na stronie http://psilos.org/jesienna-zbiorka-darow/
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro paź 16, 2013 13:53 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

czy książeczki Miłka i Rozalki sa w chatce? czy trzeba je odebrać ze schroniska?
chciałam posprawdzać co miały robione w schronisku bo pytali w Lupusie

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Śro paź 16, 2013 14:24 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

The Szops pisze:Dyżur dzisiaj jakiś męczący.
Na początek zapomniałam żeby nie lać wody do zlewu i dopiero jak usłyszałam że coś mi koty pod nogami dziwnie się gromadzą i chlupią, przypomniałam sobie że zlew jest nieczynny. Oczywiście zalałam pół kociarni, a koty w najlepsze się w tym taplały :twisted:
Niestety bez dostępu do zlewu to żadne sprzątanie, więc wydaje mi się, że po dyżurze nadal jest brudno :? Latałam co chwilę z wiadrem i wylewałam wodę na dwór. Teraz mam pewność, że nie możemy zmienić lokalu jeżeli we wszystkich pomieszczeniach nie będzie wody.
Wiesiu zadeklarował, że postara się to jeszcze dzisiaj naprawić.

no mi bardzo przykro lub bardzo mi przykro ale myślałem że to będzie bardziej proste ale okazało się że są pewne utrudnienia :(
jutro będzie zrobione :(
na chwilę obecną: brak łącznika między syfonem a odpływem (napisałem kartkę -NIE UŻYWAĆ brak rury odpływowej-) ale pod syfon podstawiłem wiadro do jutra :)
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Śro paź 16, 2013 20:10 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Na dyżurze spokojnie - koty jak zwykle głodomory, lekarstwa podane. Mara jutro podjedzie do weta z Levim i Romkiem.
Zapomniałam na śmierć wyrzucić śmieci :oops:

terenia1

[poprzednia][następna]