Wawa- JEEP - wyrok-czekam na odpis. Warto walczyć!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 21, 2013 22:35 Re: Wawa-proszę o pomysły na oswajanie 3miesięcznych dzików

Żebym to ja jeszcze miała pewność, które kocię miziałam :?
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Pon lip 22, 2013 8:42 Re: Wawa-proszę o pomysły na oswajanie 3miesięcznych dzików

Petroniusz pisze:
Marzenia11 pisze:Najgorzej boi sie, ba, jest przerazony Nissanek.

Jesli to reakcja na moje przymusowe mizianie, to się obwieszę....

A co Ty wypisujesz 8O :?: :?: :?: :?: :?:
Absolutnie wybij to sobie z głowy :!:
Jeśli już to jest to reakcja na moje złapanie za kark (w złym miejscu) i próbę utrzymania go wtedy, gdy mi się wyrwał i mnie pogryzł. Od tego momentu jest bardziej wycofany, chowa się za Kornelię, nie wychodzi do jedzenia.
Petroniuszu ja jestem Ci naprawdę bardzo wdzięczna za poświęcony czas :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: i za chęć dallszej pomocy mimo odniesionych ran, pogryzień, zadrapań, siniaków i tym podobnych :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A Pannę D wyślij na wakacje - w końcu pora odpowiednia, niech odpocznie z dala od ludzi. :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lip 22, 2013 10:29 Re: Wawa-trwają seanse głaskania :) 3miesięcznych półdzików

Wczoraj po głaskaniach cała trójka, a Jeep z doskoku wariowały po prostu za piórkiem. miałam wrażenie, że nie ma już takiego panicznego lęku związanego z bliskością mojej osoby. Tak jakby już mniej na to zwracały uwagę. mam nadzieje, ze to nie tylko moje wrażenie :wink: :ok: :ok: :ok: kornelia bardzo dużo miauczała, wychodziła z pokoju do kuchnil, przedpokoju i głośno miauczała patrząc na mnie bawiącą się z kociakami. Tylko Jeep reagował, i to też mniej chętnie, przybiegał do niej i wracał do nas.
One chyba sa już bardziej moje niż Kornelii :D :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lip 22, 2013 11:00 Re: Wawa-trwają seanse głaskania :) 3miesięcznych półdzików

Dobre wieści :D
Zastanawiam się, którego dnia wprosić się znowu na sesję miziania - czwartek raczej mam zajęty (dzisiaj się upewnię), ale wtorek i środa wchodziłyby w grę.
Powinnam już mieć podleczone zadrapania :wink:

A panna D. trzyma się dobrze, bardzo mnie cholera lubi :roll:

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Post » Pon lip 22, 2013 11:07 Re: Wawa-trwają seanse głaskania :) 3miesięcznych półdzików

Petroniusz pisze:Dobre wieści :D
Zastanawiam się, którego dnia wprosić się znowu na sesję miziania - czwartek raczej mam zajęty (dzisiaj się upewnię), ale wtorek i środa wchodziłyby w grę.
Powinnam już mieć podleczone zadrapania :wink:

A panna D. trzyma się dobrze, bardzo mnie cholera lubi :roll:

Zaraz do nich jadę - załatwiając kilka spraw "po drodze".
Jutro powinno być drugie odrobaczanie więc zostanę na noc. Zapraszam, jutro bądź w środę, jak Ci lepiej pasuje.

A Pannę D to wygoń bądź podziękuj uprzejmie. Mozesz odesłać do kogoś kogo nie lubisz :wink:

Marzenia11

Post » Pon lip 22, 2013 12:13 Re: Wawa-trwają seanse głaskania :) 3miesięcznych półdzików

To może jutro bym zajrzała - też około 18.00, jak myślę. Podasz mi adres na PW czy do mnie wyjdziesz do metra?

Petroniusz

Post » Pon lip 22, 2013 17:07 Re: Wawa-trwają seanse głaskania :) 3miesięcznych półdzików

W trakcie głaskania trzeciego malucha - Kangusi reszta się już totalnie pospała z mama pod kanapą, najbardziej wtulonu, łepek pod jej paszką jest Nissan. Znów było dramatycznie, ale uglaskałam chłopaka w pudełku. Może odrobinkę mniej spięty był. Kangusia mnie obsyczała i obwarczała,ale jej nie odpuściłam, podo bnie Toyeczce. Jedynie Toyka miała ochotę na łobuzowanie, ale chyba też uz spi , bo pomimo otwartych na oścież atrakcji cicho i pusto jakby zadnego kota w domu nie było.

Zajrzałam na konto.... :cry: Jeżeli ktoś może wspomóc w wykarmieniu maluszkow będę wdzięczna. Pusto bardzo, moge jedynie opłacić bieżące zamowienie z zooplusa...
Może przymierzę się do jakiegoś bazarku skoro taka cisza wokół mnie :wink:

Marzenia11

Post » Pon lip 22, 2013 17:16 Re: Wawa-trwają seanse głaskania :) 3miesięcznych półdzików

Prześlę Ci coś z domu (nie wiem jeszcze, ile dam radę) dla maluchów.
To co, jak się umawiamy na jutro? :)

Petroniusz

Post » Pon lip 22, 2013 17:48 Re: Wawa-trwają seanse głaskania :) 3miesięcznych półdzików

Petroniusz pisze:Prześlę Ci coś z domu (nie wiem jeszcze, ile dam radę) dla maluchów.
To co, jak się umawiamy na jutro? :)

umawiamy :D tylko nie wiem jak mi sie dzien ułozy więc albo bedziemy razem jechać, albo wyjde po Ciebie do metra.

Marzenia11

Post » Pon lip 22, 2013 18:28 Re: Wawa-trwają seanse głaskania :) 3miesięcznych półdzików

Uff, zrobiłam zdjęcia paragonow, także wydatkow na moje koty wolnozyjące - zajęlo mi to 40 minut!!!
maluchy sie w tym czasie obudziły i patrza na mnie wyczekująco - idę sie pobawić :wink:

Marzenia11

Post » Wto lip 23, 2013 22:08 Re: Wawa-trwają seanse głaskania :) 3miesięcznych półdzików

Petroniusz! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

WIELKIE DZIĘKI!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Razem z Petroniuszem wygłaskałysmy dzisiaj wszystkie maluchy i dodatkowo Petroniusz je wybawiła piorkiem. I chyba generalnie ja bardziej lubia niż mnie za te dłuższe zabawy :wink:

No i (chyba ) odrobaczyłam drugi raz towarzystwo choć tym razem było o wiele, wiele trudniej.

Marzenia11

Post » Wto lip 23, 2013 22:16 Re: Wawa-trwają seanse głaskania :) 3miesięcznych półdzików

brawo dziewczyny :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto lip 23, 2013 22:20 Re: Wawa-trwają seanse głaskania :) 3miesięcznych półdzików

Jak opanuje tajfun w mieszkaniu to moze cos napisze więcej. narazie chyba zacznę machąc piorem bo inaczej rozwalą sobie łby o coś i jednoczesnie zdemolują kuchnię.
Ale niech tak bedzie - niech szaleja, jedzą ile wlezie, kuwetkuja ile wlezie i sie oswajają ile wlezie.
Jako zajawkę napisze jedynie, ze Petroniu sama dzisiaj stwoerdziła, ze jest duzy postęp. A porzecież jeszcze nawet tydzień nie minął od ropoczęcia oswajania :wink: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto lip 23, 2013 22:29 Re: Wawa-trwają seanse głaskania :) 3miesięcznych półdzików

akurat to nie jest prawdą :D bo Ty je oswajasz juz kawal czasu :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto lip 23, 2013 22:33 Re: Wawa-trwają seanse głaskania :) 3miesięcznych półdzików

asia2 pisze:akurat to nie jest prawdą :D bo Ty je oswajasz juz kawal czasu :ok:

ale miałam na mysli oswajanie z ludzkimi ręcami :mrgreen: i dotykiem. Dobrym :mrgreen:

Marzenia11

[poprzednia][następna]