Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kinia098 pisze:katarzyna1207 pisze:Anna61 pisze:Niepokoi mnie ta cisza
Była na forum dzisiaj o 16.28 ....
... byłam na chwilę, nie mam czasu ciągle siedzieć na forum....
Byłam z kotką u weta. Wróciłam dopiero o 22.... Okropny dzień dzisiaj, nie będę pisać już dlaczego...
W skrócie- zrobiliśmy zdjęcie drugiej łapy- wszystko z nią ok. Prawdopodobnie to sprawy neurologiczne. W poniedziałek/wtorek mam zawieźć kicię znowu do Koszalina, wtedy zostanie w lecznicy i będą próbować oczyszczać, coś zdziałać z "opuchniętą" łapą. Nie wiadomo, jak to martwica, trzeba będzie amputować łapkę.
ASK@ pisze:Zapytam raz jeszcze bo wiele osób jest zaniepokojonych.Dlaczego teraz weci nie mogli stwierdzić czy to martwica czy coś innego? Dlaczego "od ręki" nie podjęli kroków w kierunku leczenia. Rozumiem,ze ona dostaje osłonowo mocne antybiotyki i przeciw zapalne/przeciwbólowe. Tylko proszę nie pisz,ze jej nie boli. Bo na pewno boli. Koty mają dużą tolerancje na ból.
Dyktatura pisze:Kinia, Franciszkańska jest droga ale skuteczna. Mają tam fenomenalnych chirurgów, zwłaszcza wet Bojarski.
Kinnia pisze:No to i ja się odezwę bo mnie nagła krew zalała (staram się panować nad sobą!). Kinia dostała ode mnie skład sprawdzonego leku na tego typu sprawy jak ropiejące i martwicze rany leczyłam tym sączącą się ranę z ropą na brzuszku mojej Milki -receptura jest stara, sprawdzona , lek jest drogi - butelka 200ml kosztuje od 130 do 160 zł ale wystarcza na baaaardzo długo i nie każda apteka go od ręki zrobi czasami trzeba czekać i tydzień , jeden ze składników z reguły trzeba sprowadzać,- wetka z którą współpracuję zgodziła się sprzedać ze swojego zapasu tyle leku, aby apteka zrobiła, a kotek był leczony w tym czasie, dostała również ofertę konsultacji bodaj przez telefon sytuacji kici - do dzisiejszego dnia nie skorzystała z niczego. Wkurw mnie bierze na taką ignorancję i lekceważenie sytuacji. Co to jest? Szpan, że pomagam na miau? .Pisałam na pw aby nie deprymować pomagającej, ale widzę, że moja delikatność tylko zaszkodziła. Nie jestem gołosłowna - wiecie, że to jest na serwerze i nie jest problemem ujawnić w wątku.
magyrato pisze:Byc moze sa to male ogniska martwej tkanki, ktore oddzielaja sie od zdrowej czasci - ale tak i tak nalezaloby to oczyscic zeby przyspieszyc gojenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 615 gości