X część z życia Kociej Przystani :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 30, 2013 10:26 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

:ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro sty 30, 2013 11:09 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

PRZEPIĘKNE PLAKATY! Cudo! :)

Byłam wczoraj wieczorem na dyżurku. Weszłam jak zwykle, przenikając przez drzwi ;)
Nie było za bardzo co sprzątać. Mao w kuwetach, ale coś tam było. Wkurzyłam się, bo zaplątał mi się sweter o wolierę jak wychodziłam i Franczeska zwiała na pokoje. Zawiązałam się potem za wolierą sznureczkiem, żeby nie wychodził nikt.

Mięso mielone to coś co tygryski lubią najbardziej - Mikołaj łyknął swoje leki, a Bella jadła mi kawałki z ręki. Marzenie wcześniej się dała pogłaskać (akurat była rozespana w czasie sjesty), więc "może jeszcze wyjdzie na koty".
Mikołaj nawet dał nura do śmieci, gdzie wyrzuciłam pusty woreczek po mięsie :mrgreen:
miał jeszcze z połowę suchej karmy z chito w miseczce, mało zjadł kawaler.

Kiedy wysprzątałam klatkę Mikołaja, Mati uznała ją za dobre schronienie (jak przyszłam to biedaczka siedziała w budce). Wlazłam tam do połowy w celu zrobienia jej psychoterapii. I tak nieomal leżę z pupą na zewnątrz i kiciam i przemawiam, kiedy czuję łapę na pupie. :mrgreen:
Tak, nie mylicie się, to Mila. Wrypała się do klatki (po pupie, przez plecy, ramię, liźnięcie nosa i usadowienie się pod ręką). Jak już tam była, a ja nadal zajmowałam się Mati, postanowiła mi pomóc i chciała umyć Mati pyszczek, ale Mati odsunęła ją łapką.

Mila jest kopią mojej kotki w sensie wyglądu (tak samo drobna, taki sam pyszczek, tylko to futerko które jest u Mili grafitowe, u Fliki jest grafitowo-brązowe). Maciek powiedział, że w czasie, kiedy Flika stała w kolejce po wredność, Mila stała po milusińskość (przy okazji, Szoszi aka Blondi pozdrawia Kocią Przystań!). Mila kocha człowieków, chce ich zacałować na śmierć.

Przy koszu na pranie stała torba z miskami. Nie wiedziałam czemu tam stoją, więc na wszelki wypadek nie ruszałam.
Wzięłam swoje rzeczy bazarkowe.
Ostatnio edytowano Śro sty 30, 2013 12:18 przez wiiwii, łącznie edytowano 2 razy
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro sty 30, 2013 11:21 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Obrazek

Obrazek

bubor

Post » Śro sty 30, 2013 17:57 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Bercik się przypomina. No kto, no kto ?
KTO GO POKOCHA?
MIKUŚ

Post » Śro sty 30, 2013 19:03 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Ja go kocham! :1luvu: :1luvu:

vaylei

Od: Pt wrz 21, 2012 9:49

Post » Czw sty 31, 2013 12:02 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Kocha go dziewczyna z FB ;) Ma się kontaktować z Basią, trzymajcie kciuki, coby nie zapeszyć...
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Czw sty 31, 2013 18:22 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

wiiwii pisze:Kocha go dziewczyna z FB ;) Ma się kontaktować z Basią, trzymajcie kciuki, coby nie zapeszyć...

Oby mu się udało.Powrót na kociarnię to dla niego kolejny stres:(

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw sty 31, 2013 18:56 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

mar_tika pisze:
wiiwii pisze:Kocha go dziewczyna z FB ;) Ma się kontaktować z Basią, trzymajcie kciuki, coby nie zapeszyć...

W tym momencie nic mi nie wiadomo żeby groziła mu od nas eksmisja :roll: , co prawda Kropeczka go nie lubi ale cały czas ma szansę na znalezienie nowego dobrego domu ...............

bubor

Post » Czw sty 31, 2013 19:14 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

bubor pisze:
mar_tika pisze:

W tym momencie nic mi nie wiadomo żeby groziła mu od nas eksmisja :roll: , co prawda Kropeczka go nie lubi ale cały czas ma szansę na znalezienie nowego dobrego domu ...............

:ok:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Czw sty 31, 2013 20:25 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

herzpl pisze:
bubor pisze:
mar_tika pisze:

....Choć jak widzę na Przystaniowej stronie FB zostało to przedstawione inaczej , w związku z tym pragnę poinformować że ani ja ani żadna z osób z którymi mieszkam nigdy nie wypowiedziały / poinformowały kogokolwiek z załogi Kociej Przystani ani nikogo innego o tym że Bercik : " Nie może Zostać w Krakowie, więc wraca na kociarnię " , jeśli ktoś twierdzi że takie jest moje czy też kogoś z mojej rodziny życzenie bądź zdanie to najogólniej rzecz biorąc mija się z prawdą .

bubor

Post » Czw sty 31, 2013 20:33 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

bubor pisze:
herzpl pisze:
bubor pisze:
mar_tika pisze:

....Choć jak widzę na Przystaniowej stronie FB zostało to przedstawione inaczej , w związku z tym pragnę poinformować że ani ja ani żadna z osób z którymi mieszkam nigdy nie wypowiedziały / poinformowały kogokolwiek z załogi Kociej Przystani ani nikogo innego o tym że Bercik : " Nie może Zostać w Krakowie, więc wraca na kociarnię " , jeśli ktoś twierdzi że takie jest moje czy też kogoś z mojej rodziny życzenie bądź zdanie to najogólniej rzecz biorąc mija się z prawdą .

Bubor, sorki że taki tekst pojawił się na fb, ja go nie wrzucałam, mam nadzieję, że osoba odpowiedzialna za to się ujawni. I ciesze się, że Bercik u Ciebie zostaje :)

vaylei

Od: Pt wrz 21, 2012 9:49

Post » Czw sty 31, 2013 21:20 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Ja się nie przyznaję, bo to nie ja :P
Kciukasy za dobry domecek dla Bercikowskiego :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Czw sty 31, 2013 21:24 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

No więc ujawniam się.
Z Basi strony miałam informację, że Bert w Krakowie zostać nie może i taką zamieściłam, bo szkoda chopaka. Trochę głupio wyszło, ale pardon, zaufałam, że dogłębnie przemyśleliście i przegadaliście problem kawalera i to co usłyszałam to ostateczny produkt tychże rozmów.
Jednakowoż cieszę się, że Bert wciąż będzie miał w Krakowie ciepły kąt :) Dzięki za wyjaśnienie.
Muszę chwilę pomyśleć jak to sprostować na FB...

wiiwii

Post » Pt lut 01, 2013 8:48 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Bardzo cieszę się że Bercik ma u Was cieplutki DT.Jakieś zawirowania informacyjne powstały :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt lut 01, 2013 9:01 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Buborku :1luvu: za Bercika :kotek:

Brunhilda

Od: Pon paź 08, 2012 7:34

[poprzednia][następna]