KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 13, 2013 21:46 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Możemy robić dyzury raz dziennie, jeśli da się zrobić dwa razy dziennie też bedzie dobrze, teraz koty są zdrowe nic niepokojacego się nie dzieje, ja zawsze poza standardowymi dyzurami jak nie będę musiała jechać na delegacje mogę podjeżdżać bezpośrednio po pracy i dać jedzenie , lekarstwa, dla mnie to żaden problem. Jutro na mój dyżur podjedzie Asia która też będzie chodziłą na dyżury, może nie będzie to bardzo często, ale raz w tygodniu podjedzie.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie sty 13, 2013 21:49 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

i ja postaram się wam pomóc w tym szczytnym celu :)
tylko ktoś musi mnie nauczyć tego dyżurowania :)
mam elastyczny czas pracy, czasem wyjeżdżam na kilka dni,ale zawsze znajdę czas na dyżurowanie
może to nie będzie dwa razy w tygodniu,ale zawsze coś :)
to kto chętny,żeby nauczyć takiego szaraka jak ja :)?
jutro nie mam czasu,ale może wtorek popołudniu ?

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Nie sty 13, 2013 21:50 Re: nowy wątek proszę nie pisać

Grafik dyżurów na tydzień od 14.01.2013r. do 20.01.2013 r.
14.01. pon. rano Beatka wiecz. Teresa
15.01. wtorek rano Mirka wiecz. Mara
16.01. środa rano Beatka wiecz. Teresa
17.01. czwartek rano Mirka wiecz. Mara
18.01. piątek rano brak wiecz. brak
19.01.sobota rano brak wiecz. brak
20.01 niedziela rano brak wiecz. brak
Ostatnio edytowano Nie sty 13, 2013 22:04 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Nie sty 13, 2013 21:53 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dzięki wielkie Mirko i Anetko za chęci pomocy :D
Beatka nie martw się jak wszystkiego rano nie dasz rady zrobić - najważniejsze jedzenie, leki, na dyżurze popołudniowym jest zawsze troszkę mniej pracy - więc ja spoko jak mam popołudniu mogę umyć podłogi, miski i wywalić śmieci i tak wsadzam je do samochodu i podjeżdżam pod śmietnik :D taki leń ze mnie :mrgreen:
Ostatnio edytowano Nie sty 13, 2013 22:10 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Nie sty 13, 2013 22:06 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dziewczyny, ja jutro będę coś więcej wiedziała jak w najbliższych dniach ułoży mi się grafik w sądzie, to dam znac i jakoś się do dyżurów dostosuję.
Anetko jak będę miała dyżur to zapraszam :)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Nie sty 13, 2013 22:07 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dyżurek - 5h :roll:

Na zdrowej ok, tylko kocurek w wolierze bardzo płacze, chciałby pohasać z innymi... Jeśli nic mu nie dolega, może mógłby byc luzem na kwarantannie?
Misiaczek nawet dał sie dzisiaj wygłaskać, a Złota też była miziasta. Ogonek świetnie biega za piłeczkami :kotek:

Bolek i Lolek nawet fajnie jedli, są jednak bardzo płochliwi jeszcze - wypuściłam ich na czas dyżuru, więc troszke pobawili się z kolegami, tylko Łezuś ciągle miał na nich "ochotę" :wink:
Oczka Melchiorka już w o niebo lepszym stanie - to dzięki pomocy Wiesi :ok: Teraz oczka wyglądają na zupełnie zdrowe, przebarwienie przypomina łatkę i wcale kocurka nie szpeci :ok:
Kicia po sterylce jest cudownie miziasta, fajnie zjadłą miseczkę.
Nad Dzidka dzis popracowałam, podczas masowania i głaskania tak się "rozmruczała", że aż zasnęła :kotek: Zapomniała, że się boi :lol:
Później znowu uciekała, ale świetnie bawi się sama piłeczką i wędką :)
Kociaki mega wymiziane :1luvu:

To wspaniale, że będą nowi dyżurujący :ok: Ja niestety na razie wypadam - strasznie nasiliły mi się na dzisiejszym dyżurze objawy alergii, pojawiły sie aż duszności, więc nie dam rady... :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Nie sty 13, 2013 22:09 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Tobiś, którego dziś Piotrek zawiózł do domku będzie mieszkał w Katowicach z kotką. Państwo mieli dwa kociaki niestety jeden około 4 letni kociak odszedł im nagle kilka dni temu, podobnież sprawy sercowe.
A Tobisia Pani wypatrzyła w ogłoszeniu - i bardzo jej przypominał kociaka, który odszedł. Obydwa jej kociaki też zostały przygarnięte z ulicy.

Być może jutro lub pojutrez pojedzie do domku Wąsik lub Gapcio.

terenia1

Post » Pon sty 14, 2013 8:59 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

A przyjedzie do Kch ta Fisia ze schronu?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon sty 14, 2013 16:26 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Melchiorek dzisiaj został zaszczepiony na choroby zakazne z chlamydią włącznie .Ma unikać chorych kotów przez 2 tygodnie .Aktualnie chyba koty nie mają kataru to mam nadzieję ze nic nie podłapie .Proszę go obserwować czy nie ma gorączki itp .Ma dostawać codziennie immunodol . Jest w woreczku małym w jego
pudle .Przemywanie oczek tylko raz dziennie.Teraz jak jest snieg i zostaje sama nie będę mogła do niego jeżdzić ale z nim jest dobrze kropli nie bierze to pewnie juz nie jestem mu taka potrzebna .
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon sty 14, 2013 17:04 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Ale Orungal nadal też? Nie wiem Wiesiu jak Ty załatwiasz te płatki bo mnie pani w aptece straszne problemy robiła :roll:

Mara S

Post » Pon sty 14, 2013 20:38 Re: nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 14.01.2013r. do 20.01.2013 r.
18.01. piątek rano brak wiecz. brak
19.01.sobota rano brak wiecz. brak

Poproszę piątek wieczór i sobota wieczór .
Jako że w tym tygodniu mam wstęp do sesji mogę tylko w weekend ( ale to chyba nawet lepiej)
Teraz ogólnie będę miała więcej czasu z racji że zlikwidowali sklep w którym pracowałam :(
Kasiekkasiek

Post » Pon sty 14, 2013 20:44 Re: nowy wątek proszę nie pisać

Super Kasiu :D
Grafik dyżurów na tydzień od 14.01.2013r. do 20.01.2013 r.
18.01. piątek rano brak wiecz. Kasia
19.01.sobota rano brak wiecz. Kasia

terenia1

Post » Pon sty 14, 2013 21:14 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Mara S pisze:Ale Orungal nadal też? Nie wiem Wiesiu jak Ty załatwiasz te płatki bo mnie pani w aptece straszne problemy robiła :roll:

Orungal już koniec.Opłatki do leków nie kupisz samych chyba ze masz znajomości ,ale jak dasz im tabletkę do podzielenia to rozdzielony lek pakują w opłatek .
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Wto sty 15, 2013 8:57 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Wiesiu ale masz jeszcze ten Orungal lub same płatki po Melchiorku - przydałyby się dla Dzidki. W aptece w Plejadzie wymagają nie tylko recepty na lek i kupienia u nich leku, ale takze aby na recepcie była rozpiska z podziałką dawki leku i określeniem wypełniacza i to ma być od lekarza ludzkiego :roll: Ale mniejsze apteki mniej problemów robią

Mara S

Post » Wto sty 15, 2013 12:56 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

witam wszystkich

MAMY PROBLEM

zdarza się, że Urzędy Skarbowe twierdzą ze nie ma nas na liście 1%. Dzwoniłam do Min Finansów, zeby wyjasnic sprawę i wygląda to tak - urzędnik powinien kierować się listą z Min Pracy i Polityki Społecznej http://www.pozytek.gov.pl/Wykaz,organizacji,majacych,status,OPP,1020.html

jesteśmy na tej liście i nie mają prawa nie przyjąć PITu z naszym KRS

natomiast Urzedy Skarbowe mają swój system ogólnokrajowy Poltax gdzie mają wykaz OPP z numerami kont, tam jeszcze nas nie ma ale będziemy wkrótce uaktualnieni a ten system nie jest podstawą do odrzucenia KRS, tak twierdzi Ministerstwo Finansów

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]