Złotooka szylcia już w domu!!! Merka ma koleżankę, Kolię.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 14, 2012 23:46 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Żwirek przy Lence przypomniał sobie jak to fajnie być rozrywkowym koteckiem :mrgreen:
Tylko nie rozumie, czemu "ludź" nie prowadzi życia nocnego - rozrywkowego.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob gru 15, 2012 16:37 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lenka dzisiaj przeszła samą siebie-z samego ranka zaczęła myć Żwirka-od głowy poczynając :D trzeba było widzieć jego zdumioną minę :D potem zabawy i wścieklizna :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Sob gru 15, 2012 17:12 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Jaka tam wścieklizna, kotka jest zdrowa, młodziutkie to jeszcze, normalne, że się chce wyszaleć.Jest w gronie emerytów, co nie znaczy, że też ma leżeć cały dzień na parapecie.Lubię takie rozbrykane koty, słowo daję.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 15, 2012 18:41 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lenka ma temperament i jest pomysłowa oraz przedsiębiorcza.
To oznacza ,że jest inteligentnym kotem. :1luvu:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie gru 16, 2012 9:59 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Znalazła sobie nową zabawę :ok: w żaden sposób nie dała nic zrobićObrazek

jaga1666

Post » Nie gru 16, 2012 15:43 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

To już urok szylkretek :1luvu: :1luvu: :1luvu: Moja była nie tylko krawcową ale i kucharką, pilnie nadzorowała każdą moją czynność tak na wszelki wypadek żeby pancia czasami czegoś nie sknociła

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Pon gru 17, 2012 19:02 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lenka przed chwilą pojechała do nowego domku-bardzo dobrego i zasobnego :mrgreen: umowę adopcyjną podpiszemy jak nie będzie drapać dziecka -a że będzie -proszę nie ściągać banerka :ok: :ok:

jaga1666

Post » Pon gru 17, 2012 22:11 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

jaga1666 - super wiadomości, cieszę się Twoją radością.
Lenka trzymaj się i żyj szczęśliwie na kocią łapę w nowym domku :ok:

Monika_Krk

Post » Pon gru 17, 2012 22:34 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Nie ciesz się :mrgreen: będzie u mnie z powrotem :ok: A bez Lenki smutno i pusto :(no i kota tam żadnego tam nie ma :(

jaga1666

Post » Pon gru 17, 2012 23:01 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

8) jaga1666 pooglądaj wątki adopcyjne :wink: :mrgreen:
mam dla Ciebie piękną szylkretkę :ryk:

Monika_Krk

Post » Wto gru 18, 2012 7:37 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

jaga1666 pisze:Lenka przed chwilą pojechała do nowego domku-bardzo dobrego i zasobnego :mrgreen: umowę adopcyjną podpiszemy jak nie będzie drapać dziecka -a że będzie -proszę nie ściągać banerka :ok: :ok:

Jeden "zasobny" domek nie miał 25 zł na weta :evil:
To była taka miła kotka, kiedy ją poznałam.Wyjeżdżam na święta, ale po nich ewentualnie wpakowałbym ją do łazienki, jak maluszki i wypuszczała tylko, aby się wybiegała.Kiepskie rozwiązanie dla ludzi i kotów, ale szkoda Lenki :cry:

ewar

Post » Wto gru 18, 2012 9:40 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Dzwoniłam do domku Lenki-na razie jest na etapie zwiedzania mieszkania,w nocy miała do dyspozycji pokój-a u mnie nie mogła być w DS,najprawdopodobniej wróci bo znam jej zachowanie i wiem że dzieciaka podrapie. I nie podpisywaliśmy na razie umowy adopcyjnej.A jak na razie oprócz Basi która u mnie mieszkała żaden domek się w niej nie zakochał.Muszę pracować a nie pilnować czy Lenka nie zjada koralików.

jaga1666

Post » Wto gru 18, 2012 9:47 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lenka, z tego co mówiłaś nie nadaje się do domu z małym dzieckiem.Teraz okres przedświąteczny, adopcje nie idą, po Nowym Roku powinno się ruszyć.Nic, zobaczymy.

ewar

Post » Wto gru 18, 2012 10:47 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Ja myślę, że wszystko zależy od podejścia Dużych do tematu. Lenka jest kotem młodym, wesołym, lubi się bawić. I będzie się chciała bawić wszystkim. Nawet ręką czy nogą dziecka. Albo Duzi podejdą do tego tak, że będą tłumaczyć dziecku albo pozbędą się "kłopotu". Wiem co piszę bo mam szaloną szylkretkę i trójkę małych dzieci. Ona drapie i gryzie ale dla mnie to nie problem. Jest kotem, młodym kotem i ma prawo. Przynajmniej dzieci wiedzą i nie mam obaw, że będą ją męczyć, nosić na siłę czy wozić we wózku. Wiem, że ona się nie da i o to właśnie chodzi. Jeśli szuka się niedrapiącej zabawki dla dziecka to się kupuje pluszaka a nie żywego kota. Wiem, że są koty, które znoszą wszystko bo sama kiedyś takiego miałam ale kot to zwierzę, zawsze może zareagować inaczej niż zwykle na nadmiar pieszczot.

Trzymam kciuki, żeby nowy domek Lenki okazał się myślący i dojrzały bo rozumiem, ze został uprzedzony o jej "możliwościach"?
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Wto gru 18, 2012 11:17 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Oby, oby :ok: Jestem na wątku Milusi, podrapała dziecko i..., ale nie kraczę.

ewar

[poprzednia][następna]