S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 10, 2012 1:14 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Gioia_ pisze:Super że z małym nie jest tak źle :) A u mnie zamieszkała dziś biało-czarna smarkula z zaropialym okiem... A miało być trochę przerwy ;) no i lazi po domu i wkurza Stefke :D

Które maleństwo miło to szczęście?
Z tych co wczoraj myłyśmy oczka?

Mnie spać nie daje ten boroczek z wrzodem rogówki.
Bo wydaje mi sie, ze to jest do wyleczenia.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob lis 10, 2012 2:01 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dokładnie! To biało-czarne mruczace. Nie mogła być szczepiona bo antybiotyk dostała a oczko coraz brzydsze. Martwi mnie tylko że jeszcze nie sikala i nie wiem czy to źle? Jeść - je i kupę robiła tylko nie sika. Jak sadzicie????

Już nawet nie można powiedzieć że ma biegunkę, leci z niej tylko woda... :(:(:(

Jesteśmy po wizycie u weta, nie ma gorączki i wg Niego to nie PP ufff...
|Mam Młoda przetrzymać przez tydzień na gotowanym kurczaku i powinno być ok. Kciuki potrzebne...
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

Post » Sob lis 10, 2012 17:05 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

noo, oby nie, raczej małe szanse ża złapał, w kazdym razie nie w schronie bo jeszcze by nie wylało

za to w schronisku niestety znów mamy pp :(
umierają po kolei koty , które przyszły z łapanki z jednego miejsca, dwa maluszki i podrostek juz nie zyją, jest jeszcze jeden podrostek-ale tez mam obawy
Podrostki oba dostały surowicę

trzymajcie kciuki ,żeby diabelstwo sie bardzo nie rozniosło po innych klatkach i znów zakaz zbliżania si.e do kwarantanny :!: :!: :!: :!: :!:

Dzięki za dzisiejsze opakowanie budek :ok:
i w ogóle, za obecność, bo my dzis byłysmy mało obecne u kotów niestety

Odwiedził nas dzis dom Kumali :kotek:

u Sory oki, choc ona nadal dziczy
ale musieli z nia chodzic do weta, więc moze jeszcze czasu trzeba
U Dorina też w porządku
Fruti je co trzeba i wydala ładne kształtne kupale, jest na antybiotyku bo gardło chore

to chyba tyle mi sie przypomniało na teraz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lis 10, 2012 17:45 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Gioia :ok: :ok: :ok: :ok: za maluszka .
Jestem dzisiaj po nocy , nie mogłam więc przyjechać do schroniska .Bardzo się cieszę z nowych domków .
U nas wszystko w porządku .Szylkretka Sizaja jest już odrobaczona . Przy okazji odrobaczyłam też Duśkę .
Moja syjamka jest bardzo zazdrosna o maluszka .Zaczęła zachowywać się jak dzikuska . Syczy ,buczy na nas , chce nas drapać .
Mała 1 proszę Cię podaj mi adres weta , który sterylizuje nasze schroniskowe (adoptowane ) koty .
Obrazek Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=WHbr2lA7HlQ Iris i Tila :1luvu:
Tuljanek 11.03.2013 r. [*]
Keyla [Tymczasik] 06.08.13 r. [*]

Tulinki

Od: Pon maja 14, 2012 15:39

Post » Sob lis 10, 2012 18:06 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tania do Ciebie prośba o pomoc , o zrobienie ogłoszenia Sizaji do adopcji. :1luvu: :1luvu:
Zdjęcia i filmiki na naszej stronie ( 11) .
Obrazek Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=WHbr2lA7HlQ Iris i Tila :1luvu:
Tuljanek 11.03.2013 r. [*]
Keyla [Tymczasik] 06.08.13 r. [*]

Tulinki

Od: Pon maja 14, 2012 15:39

Post » Sob lis 10, 2012 20:36 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dzięki za kciuki [ Mała które maluszki?
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

Post » Nie lis 11, 2012 0:25 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dziewczyny przepraszam za OT, ale nie znacie może w Katowicach sprawdzonego, dobrego hydraulika? Mam poważne zatkanie głęboko w rurach, dwóch już pogoniłam, a pieniądze wolę wydać na pomoc kotom, niż opłacić kolejnego partacza bez efektu. :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie lis 11, 2012 19:00 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Witam, orientujecie się gdzie można robić darmowe sterylki ? Wczoraj była u mnie znajoma z Będzina przygarnęła 2 malutkie koteczki w tym jedną chorą z gulą na grzbiecie, poszło im już trochę kasy na weta i z kasą krucho, a chce je wysterylizować bo będą kotkami wychodzącymi.

Może znajdziesz fachowca z wod-kan tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1276827.html to takie forum gdzie prawdziwi fachowcy wklejają zdjęcia z prac po poprzednich "fachowcach" i przestrzegają ludzi na co zwracać uwagę

vivianek

Od: Śro lis 02, 2011 20:47

Post » Nie lis 11, 2012 21:23 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kilka weekendowych zdjęć:

(wszystkie wrzucone do indywidualnych kocich albumów - dla znawców - czeka trochę zdjęć w albumie "do rozpoznania :oops: )

Landrynka
Obrazek

I Ferrero ;)
Obrazek

Biedactwo z chorym oczkiem (ze Smilką w klatce)
Obrazek

i Smilka ;)
Obrazek

Dzika ;-)
Obrazek

Obrazek

Kijafa
Obrazek

I coś dla wielbicieli kocich łapek ;-)
Obrazek

Obrazek

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon lis 12, 2012 11:39 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Przeklejam z Facebooka

Może uda się jakimś zwierzętom odnaleźć dom

http://zaginaldom.pl/2012/11/12/zaginio ... wierzakom/
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pon lis 12, 2012 19:45 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

charm- piękne foty

betty-może faktycznie komus ten portal pomoże

tulinki- za szylkrecie :) :ok:

phantasmagorii- ja nie znam niestety

Gioia- musi byc dobrze :ok:

vivianku- w K-cach darmowe steryli sie skończyły, w Będzinie chyba nigdy nie było :roll:
a nas chwilowo kompletnie nie stac na pomoc-niestety :oops:

echhh, zaniedbuje ostatnio wątek, ale mam mega mało czasu, teraz wpadło mi zlecenie i jestem w pracy po 12 godzin, sorki

nawet nie dodałam nowego rudego na przykład :roll:

Muffin dobrze, on przede wszystkim jest mięsnożercą, miecho wsuwa az uszy sie trzęsą , a na karmę krzywi pyszczek

odeszły wszystkie 4 koty spod pewnej szkoły, przyszły z pp

w pozostałych kltkach póki co spokój, tfu,tfu-odpukując

Dostałam maila z pozdrowieniami od ślepaczka Sarapisa-pamietacie go? ale szczęśliwy kicius z niego :mrgreen:

remont nadal w mega-toku :strach:

Mała1

Post » Pon lis 12, 2012 21:45 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:vivianku- w K-cach darmowe steryli sie skończyły, w Będzinie chyba nigdy nie było :roll:
a nas chwilowo kompletnie nie stac na pomoc-niestety :oops:

Rozumiem, poradź gdzie najlepiej zrobić sterylkę tak żeby było przede wszystkim dobrze i względnie tanio jeśli się da ;) Dla kotek zabieg jest chyba trochę droższy prawda ? Ile wynosi taka orientacyjna cena ?

czyli to już nieaktualne ? widze ze obowiazywalo chyba w marcu http://www.katowice.eu/pl/nasze-miasto/ekologia/zwierzeta-w-miescie/akcja-bezplatnej-sterylizacji-i-kastracji-kotow-wolno-zyjacych-2.htm

vivianek

Od: Śro lis 02, 2011 20:47

Post » Wto lis 13, 2012 6:49 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

te sterylkki własnie sie skonczyły
i obowiązywały dla kotów nie posiadajacych własciciela-wolnozyjących i tylko z terenu K-c
Takie akcje są corocznie

Zawsze około marca jest akcja tańszych sterylek w wielu lecznicach-jest przeważnie wtedy wątek na miau na ten termat

Mogę złatwić sterylke byc może ze zniżka jakąś tam- zadzwoń do mnie , bo jestem po całych dniach poza netem teraz (889 771 107)

Mała1

Post » Wto lis 13, 2012 19:16 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

dzis rano domek znalazła mała czarnuszka i whiskasowa kocia-z tych co to ich nie dodałam tu :oops:
ale wybaczcie, ledwo sie ruszam po pracy

poza tym bez zmian-przynajmniej rano
co jutro zastane zobaczymy

wiecie ,że nasz były niekochany Bambosz znalazł dom :mrgreen:
viewtopic.php?f=13&t=147564&start=105
zamieszka z tez kiedys, dawno temu, niekochanym Iryskiem :ok:

Mała1

Post » Wto lis 13, 2012 20:59 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

A ja przesyłam pozdrowienia od Kacperka :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

[poprzednia][następna]