Kropeczkowo-Mazurki w nowych domkach,na zawsze w moim sercu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 30, 2012 19:27 Re: Kropeczkowo-Ziutuś vel Maurycek w DS, dziewczynki czekaj

i jak? są wieści od Maurycka? :kotek: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto paź 30, 2012 19:34 Re: Kropeczkowo-Ziutuś vel Maurycek w DS, dziewczynki czekaj

no i co? no i co? jak Maurycy? jak domek z Białołęki?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto paź 30, 2012 20:12 Re: Kropeczkowo-Ziutuś vel Maurycek w DS, dziewczynki czekaj

Wygląda na to, że Maurycek odnajduje się w nowym domku bezproblemowo :) nie chowa się, wręcz odwrotnie-towarzyszy Dużym wszędzie :D ładnie je-ale tylko jak Duża jest obok,albo z rączki :lol:
Lubi bawić się biżuterią Dużej -typowy facecik :mrgreen:

Domek z Białołęki więcej się nie odezwał... Albo mam za duże wymagania, albo... Nie będę głośno tworzyła spiskowej teorii ...

Ps.Czy kot-jedynak może być szczęśliwy ?
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Wto paź 30, 2012 22:40 Re: Kropeczkowo-Ziutuś vel Maurycek w DS, dziewczynki czekaj

Doczytałam wszystko i cieszę się bardzo, że tak ładnie się wszystko układa.
Za Maurycego i domek ogromne :ok:
Czekamy na kolejne domki, dla pozostałych koteczków.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro paź 31, 2012 9:03 Re: Kropeczkowo-Ziutuś vel Maurycek w DS, dziewczynki czekaj

Aga&Iskierka&Lady pisze:Ps.Czy kot-jedynak może być szczęśliwy ?

Może. Mój Georg był. Dopóki się nie dokociliśmy, później dokociliśmy, jeszcze później dokociliśmy, a na koniec dopsiliśmy ;) a poważnie - teraz już się przyzwyczaił, ale początki były trudne - myślał, że jest jedynym kotem na świecie, względnie - że jest człowiekiem.

Ale czemu zakładasz, że Maurycek będzie sam? ostatnio przed urlopem wydawałam kotkę, Aurelkę trikolorową, do domu jako jedynaczkę. Jak wróciłam z urlopu - zostałam poinformowana, że Pani przy okazji doszczepienia Aurelki była w lecznicy i ... się zakochała. Adoptowała drugą koteczkę :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro paź 31, 2012 9:12 Re: Kropeczkowo-Ziutuś vel Maurycek w DS, dziewczynki czekaj

Ja osobiście uważam niestety że nie może, a tym bardziej jak zaznał jak to jest w stadzie 8) przede wszystkim kot jedynak wymaga mega natężonej uwagi człowieka, a w dorosłości staje się neurotyczny i wymagający co męczy właściciela, który nie zrozumie różnicy dopóki nie będzie miał dwupaku minimum :) dlatego polecam namawianie domku na dokocenie, może się uda, tym bardziej, że w końcu Panie właścicielki wypłyną w świat pracy/szkoły a chłopaczek zostanie sam
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob lis 03, 2012 19:08 Re: Kropeczkowo-Ziutuś vel Maurycek w DS, dziewczynki czekaj

na razie Maurycek jest jedynakiem - dlatego pytam ... mam nadzieję, że jedynak może być szczęśliwy... Duża albo jej siostra prawie cały czas są w domu, co mnie pociesza ... niestety, mam złe doświadczenie z jedynakami, które same zostają na wiele godzin w domu ... to jedynak mojego brata, którego żona nie daje się przekonać na drugiego kota - niestety... uważam, że kot jest nieszczęśliwy- oni wychodzą na 10-12 godzin :( i kot zostaje sam ... żadne argumenty nie przemawiają, wręcz odwrotnie...
Inga- bardzo dziękuje za pocieszenie :1luvu:
dziś rozmawiałam z domkiem Maurycka - wygląda na to, że jest ok ... zaczyna jeść bez asysty, budzi Duże wskakiwaniem we włosy (co też robił ze mną), uprawia gonitwy po całym mieszkaniu nie zawsze wcelowując na kanapę :ryk: dobrze,że nie zostaje w domku sam na długo ...

i foteczka z nowego Domku :1luvu:
Obrazek
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Sob lis 03, 2012 19:20 Re: Kropeczkowo-Ziutuś vel Maurycek w DS, dziewczynki czekaj

a tu jeszcze starsze foteczki, kiedy Maurycek był u mnie w DT :1luvu:
są tak ładne,że muszę Wam pokazać :1luvu:

:1luvu: Maurycek (dawniej Ziutuś ) :1luvu:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Aga&Iskierka&Lady

Post » Sob lis 03, 2012 19:25 Re: Kropeczkowo-Ziutuś vel Maurycek w DS, dziewczynki czekaj

Wszystko zależy od kota i od ludzi. Mamy w Kociej Chatce Amelkę, która całe życie była sama w domu ze swoją panią - gdy pani umarła a kicia trafiła do nas, było niewesoło - do dziś reaguje nerwowo na inne koty, mimo że minęło już kilka miesięcy :( . No i to zależy - jak człowiek ma pracę w domu (lub jest na emeryturze/rencie) i ma dużą podzielność uwagi, może zapewnić kotu radosne i interesujące życie. Ale wiadomo - w dwójkę zwykle raźniej...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lis 03, 2012 19:31 Re: Kropeczkowo-Ziutuś vel Maurycek w DS, dziewczynki czekaj

i jeszcze jedno... z dziś ... ktoś pisał, że może jeszcze Zosia zacznie się bawić ... nie bardzo w to wierzyłam, a tu proszę ...
dowód z szaleństw z maluchami na drapaku ... niestety, tylko 1 bo mój aparat szwankuje i robi zdjęcia tylko wtedy, kiedy baterię ma naładowaną na full :cry: a jeszcze bawiła się myszką zamkniętą w piłeczce :1luvu:

Obrazek

Aga&Iskierka&Lady

Post » Sob lis 03, 2012 20:49 Re: Kropeczkowo-Ziutuś vel Maurycek w DS, dziewczynki czekaj

Ale piekne zdjecia :1luvu: widac, ze kociaki zmienily się u Ciebie nie do poznania. Moj maz byl w szoku jaki Ziutus duzy :) dwa razy taki prawie jak byl :) teraz trzeba tylko trzymac kciuki za wspaniale domki dla reszty rodzinki
Obrazek

Goyka

Post » Sob lis 03, 2012 21:39 Re: Kropeczkowo-Ziutuś vel Maurycek w DS, dziewczynki czekaj

Alienor pisze:Wszystko zależy od kota i od ludzi. Mamy w Kociej Chatce Amelkę, która całe życie była sama w domu ze swoją panią - gdy pani umarła a kicia trafiła do nas, było niewesoło - do dziś reaguje nerwowo na inne koty, mimo że minęło już kilka miesięcy :( . No i to zależy - jak człowiek ma pracę w domu (lub jest na emeryturze/rencie) i ma dużą podzielność uwagi, może zapewnić kotu radosne i interesujące życie. Ale wiadomo - w dwójkę zwykle raźniej...

nie ukrywam, że po cichu mam nadzieję, że Maurycek tylko chwilowo jest jedynakiem ... trzymam :ok: żeby był krótko...

Amelka już nie jest jedna :lol: cudowne wiadomości Inguś :!: :!:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Pon lis 05, 2012 11:58 Re: Kropeczkowo-Maurycek w DS,dziewczynki czekają,new foto s

Cudne koty, cudne zdjęcia i super wieści o Maurycym.
Zaglądam i mocno trzymam kciuki za domki dla Twoich pozostałych tymczasków :ok:
Ciekawa jestem jak czuje się Ladyś, bo wiesz, że... :1luvu:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon lis 05, 2012 14:44 Re: Kropeczkowo-Maurycek w DS,dziewczynki czekają,new foto s

wiem Dana, że Ty Ladyś mocno :1luvu: ... Twoja ulubienica ma gila niestety... złapała katar - pewnie jak byłyśmy na przeglądzie u weta ... i od kilku dni jest na antybiotyku, plus kropelki do oczek, bo ropieją ... coś mi się zdaje, że moja niunia choć "oficjalnie" tego nie pokazuje, jednak zazdrosna jest i potrzebuje dużo uwagi.... odkąd jest chora i poświęcam Jej więcej czasu zmieniła się w stosunku do maluchów...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Pon lis 05, 2012 14:54 Re: Kropeczkowo-Maurycek w DS,dziewczynki czekają,new foto s

Aga&Iskierka&Lady pisze:wiem Dana, że Ty Ladyś mocno :1luvu: ... Twoja ulubienica ma gila niestety... złapała katar - pewnie jak byłyśmy na przeglądzie u weta ... i od kilku dni jest na antybiotyku, plus kropelki do oczek, bo ropieją ... coś mi się zdaje, że moja niunia choć "oficjalnie" tego nie pokazuje, jednak zazdrosna jest i potrzebuje dużo uwagi.... odkąd jest chora i poświęcam Jej więcej czasu zmieniła się w stosunku do maluchów...

:twisted: :twisted: znam to z autopsji :) mam takiego zazdrośnika w domu to Leoś, jak widzi ,ze okazujemy czułość Chrupci to potem ją łomocze i gania w zemście , a jak on jest całowany i wielbiony to jest dla Chrupci milutki, nawet daje jej buzialki :kotek:
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]