Maleństwo z Puław w DS-Zdjęcia Kubusi s.17-Nowa bieda Inka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 21, 2012 10:43 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Aniołek zapracowany.
Ale coś wiemy: :D

"Okruszek miał być dzisiaj szczepiony, ale tak lało i wiało, że nie pojechałam ... Domek dzwonił zgodnie z obietnicą, i jak wszystko dobrze pójdzie, to jutro mamy wizytę p.a ... razem z Okrusiem :mrgreen: (chcą go zobaczyć chociaż w transporterku) ...

Jako ta nie nie wierząca w zabobony ... tfu tfu ... nic nie powiem ... :mrgreen: drobinka przekroczyła dzisiaj 200 g ... i wreszcie odpadła pępowina ... Drugi dzień bez antybiotyku ... kocham moją wetkę świdnicką (to nie ta od Okruszka) ... Nie zapłaciłam ani złotówki za leczenie kurdupla (a jedna dawka antybiotyku to 18 zł. - dostał 7, dwa razy steryd ... no i 3 wizyty) ... I ... :oops: wszystko na to wskazuje, że Kubuś jest jednak Kubusią ... wywałiło mi się toto dzisiaj do góry kółkami i jedna łapeczka ma podusie różowe i czarne ... znaczy się wygląda na szylkretkę ... Ale kciuki jeszcze nadal potrzebne ...."

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt wrz 21, 2012 16:31 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Ogłaszam uroczyście, że nasz Okruszek ma domek, pani na jego widok oszalała, wycałowała gdzie trzeba i nie trzeba :lol: i już się nie może doczekać października, kiedy malutek do niej trafi.

Ot, mały ma szczęście :ok: :ok: :piwa:

Kaprys2004

Post » Pt wrz 21, 2012 16:33 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

No to świetnie :)
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt wrz 21, 2012 16:53 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A czarno różowe podusie maja i czarno białe kotki i biało bure, nie tylko szylki :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt wrz 21, 2012 16:56 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

super wiesci :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt wrz 21, 2012 19:28 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob wrz 22, 2012 14:57 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

"Okruszek zaszczepiony ... Waży 1, 05 kg ... Szczepienie odbyło się oczywiście z Okruchem wiszącym mi pod bluzą .. powrót do domu również na biustach ... :mrgreen:"

Prawdziwy facet po prostu.. :ryk:

No właśnie, nie zapytałam Aniołka skąd myśl, że to szylka, może ma jakieś małe rude plamki.. ?

Kaprys2004

Post » Sob wrz 22, 2012 15:59 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob wrz 22, 2012 18:17 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Pon wrz 24, 2012 10:53 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

I mamy wieści od Aniołka :D :

"
kropkaXL pisze:A czarno różowe podusie maja i czarno białe kotki i biało bure, nie tylko szylki :D

Się odniosę do cytata... :mrgreen: powyższe nie dotyczy pointów ... seal point powinien mieć łapunie (i w ogóle znaczenia) w jednym kolorze ... W przypadku kurdupelka wygląda, że będzie to niebieski point (jeszcze się wybarwia) ... ale skoro pojawiły się plamki, to znaczy, że point szylkrecia ... Taka mądra jestem :mrgreen: , że się nawet wyrwę z kodem EMS ... g 33 (ewentualnie f 33 -czarna szylkretka) ... a co ... :twisted:

Okruszek po szczepieniu trochę "niewyraźny" i kupa też była bylejaka, chociaż to mogło być z przeżarcia ... :roll: :roll: Zakumplował się z moją kotką (przyzwyczajam go do kocicy, bo zamieszka z kocią w typie main coona - różnica gabarytów póki co powalająca :mrgreen: ). Wczoraj na kolację dostali wołowinę - porcja na dwójkę ... i Okruszek na widok wołowinki zrobił się wielkości talerzyka na którym podałam :twisted: :twisted: zakotwiczył na brzegach wszystkimi łapami, i nie jadł, tylko wciągał, żeby było szybciej ...Obie mogłyśmy pomarzyć o wyrwaniu mu tego talerzyka ... przytwierdził się na stałe, dopóki jeszcze coś na nim było ..."

Nie wiem jak Wy, ale ja kocham aniołkowe opisy :ryk:

Kaprys2004

Post » Wto wrz 25, 2012 9:44 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Aniołek nas uspokaja, że "Okruch już kupnie ok, tak jak przypuszczałam - to z przeżarcia było .... :roll: "

A co do ślepego jeszcze maluszeczka melduje, że "nosek mu się też zrobił piegowaty - różowo - niebieski ... :1luvu: :1luvu: "

Kaprys2004

Post » Wto wrz 25, 2012 10:10 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Kaprys2004 pisze: Nie wiem jak Wy, ale ja kocham aniołkowe opisy :ryk:

ja też :1luvu:

takie są... hmmm... realne, a nie jak z reklamy :ryk:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Wto wrz 25, 2012 10:26 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Opisy świetne - bardzo lubię ten watek i czasem mam ochotę zacytować u nas - to zupełnie tak jak mój opis Nerutka całkiem niedawno :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto wrz 25, 2012 21:56 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

Nowa_Sztno pisze:
Kaprys2004 pisze: Nie wiem jak Wy, ale ja kocham aniołkowe opisy :ryk:

ja też :1luvu:

takie są... hmmm... realne, a nie jak z reklamy :ryk:

Janiołkowe opisy ja też uwielbiam.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro wrz 26, 2012 11:45 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MAMY CZYM ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ

No a takie uwielbienie zobowiązuje.. :wink:

Aniołek dzisiaj w podróży i w amoku jednocześnie, więc dopiero wieczorkiem może dostaniemy jakiś zastrzyk emocji czy radości..

Kaprys2004

[poprzednia][następna]