WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2012 11:42 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

:smiech3:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon wrz 17, 2012 11:48 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

turkawka pisze:
jessi74 pisze:
VeganGirl85 pisze:
W połowie sierpnia na osiedlu Kuźniki zginęła młoda szara koteczka o imieniu FIFI. Kotka jest bardzo żywotna, lubi wspinać się na drzewa, jest udomowiona, ale większość czasu spędzała na dworze. Proszę o kontakt osoby, które może widziały kotka lub wiedzą, co się z nim dzieje. Z góry dziękuję. Proszę o maila lub telefon.

a ja widziałam ogłoszenia że błąka się szara kicia na Kuźnikach, bardzo oswojona - tylko gdzie je widziałam :roll: nie jestem pewna, ale chyba nawet ktoś wątek założył :roll:

gdzie jest Natalia X. - ona umie kilka razy kliknąć w klawiaturę i znaleźć co trzeba :twisted:

edit: teraz to zabłysnęłam- na naszej stronie jest to ogłoszenie :P

Napiszę do tej dziewczyny jak wrócę do domu. Chyba, że Ty możesz się dostać do naszego maila? Ja chyba korespondowałam z tą dziewczyną. Jak nie, to na 100% na FB, ale to trzeba by poprosić Michalinę, bo ja w pracy nie wejde (chyba)

ja już dzwoniłam, Fifi odnaleziona, a ta kicia z przyciętym uszkiem dalej się błąka

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon wrz 17, 2012 13:46 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

dagmara-olga pisze:
dagmara-olga pisze:29.09 muszę go przekazać do innego DT.
Tyle udało się zrobić, zdiagnozować, opanować chodzenie...
Nie pozwólmy tego zniweczyć....

Przypomnę - zdrowy - wszystkie wyniki i testy też są (ujemne), żadnego leczenia = kosztów.
Tylko kąt i jedzenie... (zaopatrzę go w 2 kg karmy Josera catelux)

Miciuś potrzebuje DT od 29.09
viewtopic.php?f=13&t=146000&p=9227626#p9227626

jessi74

Post » Pon wrz 17, 2012 13:53 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

to nie jest "podpucha" ja naprawdę nie mogę go zatrzymać po 29.09.
tego dnia na prawie miesiąc wraca Kropka i NIE MOGĘ tej starej chorej kotce sprawić stresu w postaci nieznanego kota
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon wrz 17, 2012 20:06 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

sroka7 pisze:No i kolejny problem...

Koleżanka (Aurelia) była dzisiaj przelotem u siostry, tak się składa że to na końcu mojej ulicy, tam gdzie w zeszłym roku łapałyśmy Vadera i jego rodzinkę (ona mi zgłosiła wtedy tą sprawę i adoptowała jednego z kociaków), a że na podwórku został bury kotek bardzo miziasty, ale dokarmiany przez mieszkańców (albo kocica-trudno orzec, wygląda na kotkę, ale mieszkańcy twierdza że to wykastrowany kocur którego ktoś wyrzucił i mieszka tam już rok) to Aurela chciała kotka obejrzeć pogłaskać dać jeść itp
Podczas głasków z buraskiem mówi, że najpierw poczuła straszny smród, a następnie poczuła tuż pod ręką tulącego się kota, tego:
Obrazek

Obrazek

Kot śmierdzący na kilometr z jakąś raną pod brodą - wygląda na starą, nie ma w tamtym miejscu sierści, niestety na zdjęciach tego nie widać - strzelone szybko telefonem. Kotek do tego mega miziasty, dał sobie nawet trochę zajrzeć pod bródkę. Kotek młody, może mieć ok 5 miesięcy.
Przydałoby się go złapać i podleczyć chociaż, ale ja nie mam jak tego zrobić, bo niedługo nawet będę musiała znaleźć nowy DT dla moich czarnuszków, bo się wyprowadzam do innego miasta i mam i tak problem znaleźć lokal dla siebie i 4 własnych kotów...Aurelia tym bardziej go nie zabierze, ma już 2 koty i 2 psy z czego jeden bardzo ciężko chory (ma zespół Cushinga i cukrzycę bardzo zaawansowaną).

Czy ktoś może pomóc kotkowi?
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Wto wrz 18, 2012 19:55 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

sroka7 pisze:
sroka7 pisze:No i kolejny problem...

Koleżanka (Aurelia) była dzisiaj przelotem u siostry, tak się składa że to na końcu mojej ulicy, tam gdzie w zeszłym roku łapałyśmy Vadera i jego rodzinkę (ona mi zgłosiła wtedy tą sprawę i adoptowała jednego z kociaków), a że na podwórku został bury kotek bardzo miziasty, ale dokarmiany przez mieszkańców (albo kocica-trudno orzec, wygląda na kotkę, ale mieszkańcy twierdza że to wykastrowany kocur którego ktoś wyrzucił i mieszka tam już rok) to Aurela chciała kotka obejrzeć pogłaskać dać jeść itp
Podczas głasków z buraskiem mówi, że najpierw poczuła straszny smród, a następnie poczuła tuż pod ręką tulącego się kota, tego:
Obrazek

Obrazek

Kot śmierdzący na kilometr z jakąś raną pod brodą - wygląda na starą, nie ma w tamtym miejscu sierści, niestety na zdjęciach tego nie widać - strzelone szybko telefonem. Kotek do tego mega miziasty, dał sobie nawet trochę zajrzeć pod bródkę. Kotek młody, może mieć ok 5 miesięcy.
Przydałoby się go złapać i podleczyć chociaż, ale ja nie mam jak tego zrobić, bo niedługo nawet będę musiała znaleźć nowy DT dla moich czarnuszków, bo się wyprowadzam do innego miasta i mam i tak problem znaleźć lokal dla siebie i 4 własnych kotów...Aurelia tym bardziej go nie zabierze, ma już 2 koty i 2 psy z czego jeden bardzo ciężko chory (ma zespół Cushinga i cukrzycę bardzo zaawansowaną).

Czy ktoś może pomóc kotkowi?

kociaka zabrałam do weta,
dostał antybiotyk, rana to prawdopodobnie jakas resztka ropnia, jednoznacznie cięzko to stwierdzić, równie dobrze może to być głebokie zadrapanie :( w każdym razie nie wygląda to dobrze, dlatego w piątek musimy pojechać na kolejną dawkę :( jednak nie śmierdzi- a na zapach masakryczny się przygotowalam
w każdym razie to mega miziak, zostal oceniony na 11-12 miesięcy, nie jest wykastrowany
pozwolil się zbadać, beż żadnych problemów więc albo już kiedyś byl u weta albo jest takim spokojnym kociem, nawet p, doktor powiedziała, że ten kociak wyjatkowo chce do domu :(

Obrazek

tak wygląda ranka
Obrazek
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Śro wrz 19, 2012 7:53 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

jessi74 pisze:
Figaro52 pisze:
Nieśmiało też bardzo prosimy każdego kto może o choćby drobne wsparcie finansowe :oops: , bo Teosiu (który cały czas na kuracji, bo ciągle ciągnie mu się z różnym nasileniem katar) i Kleofas już mocno nadszarpnęli nasze finanse. A maluszki poza tradycyjnymi kosztami, będą jeszcze przez jakiś czas wymagały karmienia Convalescentem, który też najtańszy nie jest. :roll: :oops:

bardzo prosimy o wsparcie - mamy ponad 20 "tymczasów" pod opieką, większość z nich wymagających leczenia i specjalistycznego żywienia :(

prosimy o wsparcie na jedzonko i żwirek :oops: :!: :!:
do Figaro trafiły 3 maleńtasy ze schronu (miały byc do uśpienia) i 2 maluchy półorientalne od rozmnażaczki.

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Śro wrz 19, 2012 21:31 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw wrz 20, 2012 10:51 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

viewtopic.php?f=20&t=146283&p=9235781#p9235781
i tutaj dla bezdomniaków p. Zosi

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Sob wrz 22, 2012 8:28 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

"karmicie" czeskie kotki?
tu kotka o imieniu Jessi
http://www.spechato.cz/inzeraty/Nakrm-k ... d84aD.html
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob wrz 22, 2012 10:16 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

Thorkatt pisze:"karmicie" czeskie kotki?
tu kotka o imieniu Jessi
http://www.spechato.cz/inzeraty/Nakrm-k ... d84aD.html

:ok:

jessi74

Post » Nie wrz 23, 2012 17:37 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

Oto Klara. starsza kotka złapana na sterylizację. Właściwie nie trzeba jej było łapać. Kocia jest tak łagodna. Szkoda nam wypuszczać ją z powrotem na ulicę. Może uda znaleźć się jej jakiś dom?

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie wrz 23, 2012 21:54 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

Dziewczyny mam do Was pytanie... Za tydzień wracam do Wrocławia z czego baaaaaaaaaaaaardzo się cieszę ALE to oznacza kompletny brak maszyny do szycia :cry: I teraz moje pytanie - czy jeżeli będę robić gotowe tylko do zeszycia wykroje, znajdzie się ktoś, kto byłby chętny je pozeszywać? Kotki to trochę więcej roboty, ale myszy już naszykowane do zeszycia to naprawdę chwila, czy znajdę tu kogoś do pomocy? Jeśli nie, to będzie ciężko z bazarkami. Szykuje się ciężki semestr na uczelni i nie będę miała za bardzo czasu szyć w weekendy, w które czasem przyjadę do domu :| to by oznaczało brak bazarków ode mnie

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pon wrz 24, 2012 1:59 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z415748598 796 666 943

W czwartek rano na podwórku znaleźliśmy małą, tak około 2 lat, czarną koteczkę z obrożą. Jeżeli komus zaginęła czarna koteczka w rejonie Psiego Pola koło Lidla, proszę o kontakt. Koteczka widać że tęskni za właścicielem. Albo może ktoś przygani?

http://wroclaw.gumtree.pl/c-PostersOthe ... dZ75772128 kojarzycie laskę? dziwny DT nie odpowiadający na próby kontaktu (próbowałam jej przetłumaczyć, jak chciała oddać miesięczne maluchy, że to za wcześnie)

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z414900141

Z balkonu na 4 piętrze przy ul. Bajana 10 wypadła kotka o imieniu Luna. Jest biała w rudo-czarne plamki na grzbiecie, główce i ogonie.

Kotka ostatni raz była widziana na ul. Robotniczej 72A na terenie Archimedesu, w okolicy hurtowni Hasta. Została tam przewieziona przez przypadek, gdyż schowała się w aucie.

Osobę, która ją widziała lub znalazła, proszę o kontakt pod numerem tel. 604-067-069.

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z415266844

Chętnie przygarnę małego kotka który szuka domu.

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z415391845 tel: 606930500

ZAGINĘŁA KOTKA
-SYLWIA-
DLA ZNALAZCY CZEKA NAGRODA!
We wtorek 18.09.2012 o godzinie ok. 20.00-21.00 kotka wyszła z domu i nie wróciła do dzisiaj.
Kotka ma ok. 5 lat, jest cała czarna, ma oczy w kolorze zielonym.
Nie ma obroży!
Mieszka na ul. Irysowej we wsi Wysoka– może przebywać w tych okolicach.
Bardzo proszę o kontakt o każdej porze dnia i nocy!

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z415440459 tel: 512020699

W niedzielę 16.09 popołudniu kot wyszedł (jak zawsze) z domu i już nie wrócił .Co ważne jest w trakcie leczenia! Może być w okolicach ul. Podróżniczej, Beniowskiego, Arctowskiego, Odkrywców, Parku Grabiszyńskiego i okolic. Kotek nazywa się Mruno, reaguje na swoje imię oraz 'kici kici'. Wiek ok 8 lat, długa sierść, rasa: prawie Norweski leśny (trochę mniejszy, puchaty, szaro-biały z brązowawym grzbietem,ma miodowe, duże oczy. Na szyi ma szarą, gumową obróżkę. Jest bardzo przyjacielski i łatwo daje się głaskać czy nawet złapać. Jeśli ktokolwiek go znalazł, lub chociaż widział w ciągu ostatnich dni- byłabym wdzięczna o kontakt. Dla znalazcy nagroda. Kontakt: 512020699

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z414436169 masakra... 667245095

Zagięła moja kotka Klementyna (na zdjęciu karmi maluszki),
bardzo martwię się o nią. Już raz poszła na 3 dni ale teraz nie ma jej od tygodnia.
Ma czerwoną obróżkę.
Podobno była widziana na ulicy przejechana przez auto ale mam nadzieję zę to tylko zbieg okoliczności bo łaciatych kotków jest wiele.
Proszę o kontakt jakby ktoś ją widział.

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z414455680

ok. 4-go września w okolicy ul. Kiełczowska/Żmudżka
zginęła 8-letnia kotka mieszaniec – Pusia / Puchacz.
Kotka jest nieufna, ale reaguje na swoje imie.
Dla uczciwego znalazcy – nagroda
zrozpaczony właściciel prosi o kontakt/wiadomość:
504 157 177

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z414715511

Prosimy bardzo o pomoc. Wieczorem 17 września zaginęła kotka w okolicach boiska szkolnego na ul. Świętokrzyskiej. Duża, z lekką nadwagą, sierść szara, pręgowana, z białym pyszczkiem, krawatem i skarpetkami. Rude plamy na brzuchu. Czarna końcówka ogona. Różowy nosek i poduszki łap. Kotka jest przyjazna i ufna wobec ludzi, ale może być bardzo wystraszona, bo nie wychodziła z mieszkania. Kot jest dzień po szczepieniach i może być osłabiony. Prosimy o wszelkie informacje. Kontakt: telefony 691566574 i 693849733 lub pod adres ul. Świętokrzyska 41 m. 16. Dla znalazcy nagroda pieniężna.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon wrz 24, 2012 7:22 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

michalinadzordz pisze:Dziewczyny mam do Was pytanie... Za tydzień wracam do Wrocławia z czego baaaaaaaaaaaaardzo się cieszę ALE to oznacza kompletny brak maszyny do szycia :cry: I teraz moje pytanie - czy jeżeli będę robić gotowe tylko do zeszycia wykroje, znajdzie się ktoś, kto byłby chętny je pozeszywać? Kotki to trochę więcej roboty, ale myszy już naszykowane do zeszycia to naprawdę chwila, czy znajdę tu kogoś do pomocy? Jeśli nie, to będzie ciężko z bazarkami. Szykuje się ciężki semestr na uczelni i nie będę miała za bardzo czasu szyć w weekendy, w które czasem przyjadę do domu :| to by oznaczało brak bazarków ode mnie

napisałam pw, ja mogę pożyczyć maszynę do szycia

jessi74

[poprzednia][następna]