PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 23, 2012 12:01 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

Ja odmeldowuje, że matka + 3 synkowie po powrocie na włości maja się ok.
Apetyty dopisują,trawka rośnie, słonko wygrzewa

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pt mar 23, 2012 12:13 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

Ostatnio sterylizowana przez nas w Krakowie kotka niestety nie czuje się dobrze :( . Foczka.skoczka za chwilę jedzie z nią do weterynarza, badanie trzeba będzie zrobić pod narkozą, bo dzicz jest gotowa zjeść naszego weterynarza na śniadanie. Będę dzisiaj z Eweliną czuwać nad jej wybudzaniem.

Nie wiemy, czy to tylko stres, czy coś więcej. Martwię się :-(.
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt mar 23, 2012 14:10 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

Witam,
czy jest możliwość aby Wasza fundacja pomogła mi w kastracji wolnożyjącej kotki? Mieszkam w małej miejscowości koło Bielska-Białej. Dokarmiam małą gromadkę, do której przez zimę przyłączyła się młoda szylkretka. Teraz wiosna więc pewnie zaciąży, a mnie z powodu braku pracy poprostu nie stać na kastrację :(
Mogę liczyć na pomoc?
ObrazekEros
W stosunku do zwierząt wszyscy jesteśmy nazistami, a świat niekończącą się Treblinką.

Viena

Od: Wto kwi 07, 2009 17:14

Post » Pt mar 23, 2012 17:19 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

Tak. Czy masz klatkę łapkę, by ją złapać? Proszę napisz do mnie w prywatnej wiadomości, kiedy chciałabyś ją wysterylizować, umówimy zabieg.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie mar 25, 2012 19:32 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

luelka pisze:Ostatnio sterylizowana przez nas w Krakowie kotka niestety nie czuje się dobrze :( . Foczka.skoczka za chwilę jedzie z nią do weterynarza, badanie trzeba będzie zrobić pod narkozą, bo dzicz jest gotowa zjeść naszego weterynarza na śniadanie. Będę dzisiaj z Eweliną czuwać nad jej wybudzaniem.

Nie wiemy, czy to tylko stres, czy coś więcej. Martwię się :-(.

Jak się ma koteczka?
Obrazek

ryśka

Post » Nie mar 25, 2012 19:34 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

Koteczka poczuła się lepiej. Po wizycie kontrolnej u weterynarza trochę się ożywiła i zaczęła jeść. A dzisiaj została raz z koleżanką (nr 172) wypuszczona na swój teren, bo weterynarz uznał, że wszystko jest OK, a brak apetytu i apatia spowodowane są stresem. Obie kotki wyglądały na bardzo zadowolone, że są na wolności :D

Wklejam zaległe zdjęcie kotki nr 172:
Obrazek

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Śro mar 28, 2012 21:20 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Wesprzyj operację 1%! 170:D

starchurka pisze:Jedna z kić była w ciąży - idzie wiosna, jest ciepło. Zwróćcie baczniejszą uwagę na bezdomne koty - niedługo zaczną pojawiać się kocięta a wraz z nimi duży potencjał nieszczęścia i cierpienia :(

Dzisiaj przypadkiem wypatrzyliśmy z Jarkiem białego kotka (obstawiamy, że to ona) w krzakach niedaleko Fabryki Schindlera. Kicia nie uciekała bardzo przed nami, była brudna i nie miała kawałka ogonka. Gdy zaczęliśmy ją nawoływać, pojawił się drugi kot, biało-bury, dość duży. Wypatrzyliśmy też saszetkę po Kitekacie, może je ktoś tam dokarmia. Jutro z grzanką.ch idziemy na zwiady popytać pracowników firmy po drugiej stronie ulicy. Zrobiliśmy kilka zdjęć, niestety jakość nie powala, bo były robione telefonem, a na rolkach nie zawsze da się stać nieruchomo. ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Czw mar 29, 2012 9:27 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

To trzymam za zwiady! :ok:
Obrazek

ryśka

Post » Sob mar 31, 2012 21:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

Dziewczyny, dałoby się wykastrować jeszcze w Bielsku 3 ciężarne kotki? Opiekunka nie ma ich jak przetrzymać... kasę zwrócimy, problem jest z logistyką. Jeśli nie dacie rady pomóc, może macie choć informację, do którego weta p. Ania może się udać? Wielkie dzięki z góry :D
Zapomniałabym - p. Ania pracuje w Krakowie, może zabiegi z przetrzymaniem w KRK też by ją i kotki uratowały :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie kwi 01, 2012 10:57 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

Ja mogę w Bielsku pożyczyć klatkę wystawową (dużą) do przetrzymania kotek po zabiegu. Niestety nie mam możliwości teraz przechować kotek. Zabiegi - być może uda nam się pomóc, ale będę wiedziała w przyszłym tygodniu (mamy dwa umówione wstępnie zabiegi - wolno żyjących kotek, jedna pod opieką Joli_k, druga pod opieką Vieny, a czekamy na podliczenie rachunku za zabiegi już wykonane).
W środę wysterylizowaliśmy kolejną kotkę od karmiciela, pana Andrzeja. Kotka po zabiegu czuje się dobrze, a ja niedługo dostanę jej zdjęcia :)
Obrazek

ryśka

Post » Pon kwi 02, 2012 20:19 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

Zapraszam na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=140737
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Wto kwi 03, 2012 20:13 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

ryśka pisze:Ja mogę w Bielsku pożyczyć klatkę wystawową (dużą) do przetrzymania kotek po zabiegu. Niestety nie mam możliwości teraz przechować kotek. Zabiegi - być może uda nam się pomóc, ale będę wiedziała w przyszłym tygodniu (mamy dwa umówione wstępnie zabiegi - wolno żyjących kotek, jedna pod opieką Joli_k, druga pod opieką Vieny, a czekamy na podliczenie rachunku za zabiegi już wykonane).

super, przekażę info pani Ani. Problem polega na tym, że kotki są na wsi pod Bielskiem, a ona pracuje (i pewnie mieszka) w Krakowie. Za zabiegi zwrócimy, największy problem jest z samą organizacją. Bardzo dziękować :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw kwi 05, 2012 18:30 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

Kopia (Kopijka) już po zabiegu :ok:
Obrazek Obrazek
Odbierana była jeszcze trochę oszołomiona, ale w domu w klatce czuje się już lepiej. Nawet odrobinę zjadła. Okazało się że to całkiem miła koteczka i nic tylko ją głaskać 8O . No pieszczoch. Nikt nie chce ładnej szylkretki? :mrgreen:

Bardzo, bardzo dziękuję fundacji za sfinansowanie zabiegu :1luvu:
Kopia też dziękuje :kotek:
ObrazekEros
W stosunku do zwierząt wszyscy jesteśmy nazistami, a świat niekończącą się Treblinką.

Viena

Od: Wto kwi 07, 2009 17:14

Post » Czw kwi 05, 2012 21:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

Vieno bardzo się cieszę :lol: Kicia śliczna!

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Nie kwi 08, 2012 21:47 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Tu 1% podatku da 100% efektu!

XAgaX pisze:
ryśka pisze:Ja mogę w Bielsku pożyczyć klatkę wystawową (dużą) do przetrzymania kotek po zabiegu. Niestety nie mam możliwości teraz przechować kotek. Zabiegi - być może uda nam się pomóc, ale będę wiedziała w przyszłym tygodniu (mamy dwa umówione wstępnie zabiegi - wolno żyjących kotek, jedna pod opieką Joli_k, druga pod opieką Vieny, a czekamy na podliczenie rachunku za zabiegi już wykonane).

super, przekażę info pani Ani. Problem polega na tym, że kotki są na wsi pod Bielskiem, a ona pracuje (i pewnie mieszka) w Krakowie. Za zabiegi zwrócimy, największy problem jest z samą organizacją. Bardzo dziękować :D

stanęło na tym, że p. Ania jest w stanie zorganizować zabiegi na przełomie kwietnia i maja, przetrzyma też kotki. Niestety 180 zł za zabieg to cena dla niej zaporowa... dlatego będzie wdzięczna za info o możliwości tańszych zabiegów. Nie upiera się przy darmowych :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]