S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 10, 2012 20:57 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Akcja w ten weekend ;(
w sobotę na sto procent mnie nie będzie, w niedzielę na 99... wyjeżdżam na kilka dni...

Ale z pozytywnych wieści:
dostaliśmy prezent od ARIES:

dziesięć kocich niepowtarzalnych, ręcznie robionych wisiorków - jak tylko dam radę to trafią na bazarek (postaram się jutro) ;)

Obrazek
Obrazek

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto sty 10, 2012 21:04 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mała1 pisze:to nowy kociak
mały- 14/12
od 9 01 w schjr
tricat 10 01
kocurek, ok 3-4 miesięczny, oswojony, odrobaczony
Obrazek Obrazek

Dzisiaj miałam 2 telefony o małe/młode koty

1. Kobieta z Zabrza, wiek ok 3-4 miesiące, płeć/kolor obojętne
2. Kobieta z Zabrza, wiek - młody tak do roku, płeć - preferowany kocurek, ale nie koniecznie, umaszczenie szare

nr tel, adres e-mail podam na priv, domy nie sprawdzone - tylko do mnie dzwoniły
Ewa 507 953 900 e-mail korespondentka2@wp.pl
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
JAMNIKI DO ADPCJI : http://jamniki.eadopcje.org/
www.poomoc.pl

Korespondentka

Od: Wto lis 09, 2010 22:42

Post » Wto sty 10, 2012 21:08 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

charm-piękne kociowisiorki
:ok:

korespondentko-dzięki-jutro zadzwonie, przepytam
czekam na priv

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto sty 10, 2012 21:19 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mała1 pisze:charm-piękne kociowisiorki
:ok:

korespondentko-dzięki-jutro zadzwonie, przepytam
czekam na priv

poszło :-)
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
www.poomoc.pl

Korespondentka

Post » Wto sty 10, 2012 22:32 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

cudne te wisiory :ok:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Śro sty 11, 2012 7:40 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

franczeska2 pisze:Serdecznie witam Kaje555 - watek ten no i oczywiscie Lenki sledze od ponad roku. Podziwiam - Twoje duze poswiecenie sie i wtrwalosc - mysle, ze Lenka jednak kiedys Ci zaufa i da sie zlapac. Cieszy mne to, ze dajesz szanse Twoim podopiecznym i dzieki Tobie Zdzichu i Zakropek i inne znalazly swoje upragnione domki. A ja jako, ze dopiero co wrocilam z zagranicy teraz skladam najlepsze zyczenia noworoczne - oby byl rokiem dobrym dla Ciebie i Twich czworonogow. sledze nie tylko watek ten rowniez inne poniewaz kocham wszystkie zwierzatka ala niestety juz nie moge zabrac do domu zadnego ze wzgledu na moja sytuacje osobista,ale czasami pomagam w inny sposob. Pozdrawiam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ooo, dziękuję, jestem na katowickim wątku, bo kiedyś, jak u mnie w firmie było ok. 30 kotów, to pomogła mi oczywiście Mała1 (choć wtedy w schronisku było 100 kotów) - likwidowano wtedy nasz drugi zakład w Katowicach na terenie Ferrum przy cmentarzu komunalnym, wtedy to do schroniska trafiły dwie "fercie" - ja w tym czasie nie wyrabiałam, nawet tych kotów nie widziałam nigdy na oczy, bo mój oddział jest w Woli koło Pszczyny, ludzie je karmili, ale mimo darmowej sterylizacji w Katowicach nigdy ich nie zawieżli - a tyle razy prosiłam, dwa kociaki wtedy jeden pracownik zabrał i mają u niego DS. Fercie dzięki Małej pojechały do Danii do DS, ale jedna niestety odeszła za TM.

U mnie już sytuacja opanowana, ale pozostałe koty trochę się nie chcą bardziej oswajać. Na dodatek nie chce się też oswajać Lenka, pies karmiony już ponad rok na kopalni.
Je w nocy, zostają tylko ślady łap. Próby łapania na Palmner i klatkę się nie powiodły. Może kiedyś...

DLa niewtajemniczonych, mój firmowy leonberger - pies widmo
Obrazek

i przepraszam że znowu nie na temat, ale gorąco kibicuję niekochanym
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro sty 11, 2012 10:15 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

ale psisko :P
ja kompletnie nie siedze w psiej bezomnosci, ale wolnozyjacy pies to na bank rzadziej sie zdaza niz kot
kaja- wtedy jak były Fercie jeszcze byłao chyba kilka maluchów z Ferrum, pamietam dobrze jedna trikolorke-nawet pamiętam gdzie mieszka, i dwie drobinki czarne :wink:

Madleine jakies postepy? :(

...a w schronisku...

do domku wczoraj pojechał mały czarnuszek dymniaczek
:ok: potrzebne, nie znam domku
siostrzyczka czeka

no i dom znalazł nasz czarny Fabian
nie wiem nic bliżej , będe dzwonić
mam nadzieje ,że kicio dobrze trafił, tak długo czekał :ok:

Dominus kurcze chory, słabo sie leczy
on strasznie zestresowany ta ilością kotów, i to na bank mu nie pomaga :(
nie chce jesc juz któryś dzień, dzis mu wmusiłam troche conwa strzykawką
martwie się :(

i jeszcze w sprawie Agrypinki
jakby ktos z Was jechał do Lodzi to tez prosze dajcie znać

Mała1

Post » Śro sty 11, 2012 10:58 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Lenka to praktycznie dzika już zwierzyna, żyje w lesie i chaszczach, łazi nocą, nie mam na nią już pomysłu, oprócz karmienia :(

te inne fercie musiały być oddane przez pracowników firmy Ferrum, nie naszej

bo to duży teren i tam też karmiono koty, niestety, tylko karmiono i to byle czym, ludzie myślą, że są tacy dobrzy, bo rzucą kawałek chleba, ale sterylizacja i normalna karma to ich już przerasta

gdybym tam nie wydzwaniała, to te koty zostałyby w środku hali na czas wyburzania - bo siedziały w środku, mimo że od miesiąca juz nie było pracowników

o, jeden maluszek ma dom! to kciuki za drugiego, bo chyba się coś kroi :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro sty 11, 2012 11:12 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Kciuki za adocje wielkie, szczególnie za tą maleńką samiuteńką :ok: :ok: :ok: Dom potrzebny na gwałt, bo na razie nic nie niego nie wyszło :roll: .
Wkleję jeszcze raz foteczki (moge ? bo nie wiem jakie tu macie zasady na wącie chroniskowym, jakby co krzyczcie)
Obrazek siedzę sobie sama, samiutka w klatce :roll:
Obrazek cieplutkich rąk wypatruję i marzę o własnych ...

Charm, boskie te wisiory :1luvu:

Pamiętam fercie duńskie i całą akcję i jak jedna odeszła miwo walki. Dla takich domów wraca wiara w ludzi :wink:
Lenka to już dzikun :roll: Żeby się na nią jakiś leśniczy nie zasadził ...
I już nie zasmiecam ... :oops:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro sty 11, 2012 11:19 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mała1 pisze: no i dom znalazł nasz czarny Fabian
nie wiem nic bliżej , będe dzwonić
mam nadzieje ,że kicio dobrze trafił, tak długo czekał :ok:

Wreszcie :ok: Mam nadzieję, że to ten domek :ok:

I kciuki za domek dla drugiego maleństwa :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro sty 11, 2012 14:47 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

trzymam mocno :ok:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Śro sty 11, 2012 14:48 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

podpisałam też tą petycję...o tym co dzieje się w Chinach już kiedyś lata temu czytałam w gazecie...szkoda, że od tamtej pory nic się nie zmieniło... :( straszne...dla mnie to nie są ludzie

w sobotę przyjadę na trochę na akcję

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Śro sty 11, 2012 15:17 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mała1 - kicia ze zdjęcia powyżej bardzo spodobała się Pani, której numer telefonu wczoraj Ci przesłałam :-)
www.poomoc.pl

Korespondentka

Post » Śro sty 11, 2012 15:21 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Pani napisała do mnie PW (teraz już rozumiem, że chodziło o Małą), przekazałam tez do wiadomości Ciebie Mała1 :wink:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro sty 11, 2012 15:34 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

dziewczyny, nie umiem Wam powiedzieć czy maleńka dalej jest czy nie
Ok 11ej była, ale były tez telefony o nią
Ludzie dzwonią, wstępnie rezerwują, potem nie przyjeżdżają
dlatego korespondentko jeszcze nie dzwoniłam do tych dwóch osób, bo nie chce obiecywać
Najlepiej teraz w sprawie kociaków dzwonić bezposrednio do schroniskowego biura ( 32 2966115)
a całkiem najlepiej jechać osobiście niestety ryzykujac ze kici juz nie ma.
I ona i mały burasek mieli potencjalne domy dziś mieć, a co wyniknęło z nich-nie wiem

Dzis tez najprawdopodobniej juz pojechała do domu Hogatka :)
W każdym razie rozmawiałam z domkiem osobiście telefonicznie i miał dzis do 14ej po nia przyjechać

Mała1

[poprzednia][następna]