Kociaki złapane, mamusia-niestety musi wrócić na ulicę :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 19, 2012 22:48 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

I nawet podobni, ale ten u mnie nie ma białego futerka na brzuszku ;-) A jak charakterek? To jest chyba ten wiek największego rozrabiania? Przyznam, że nie miałam nigdy kota chowanego od kociaka.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw sty 19, 2012 22:52 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

Charakterek, no cóż...ma :mrgreen: Jak to maluszek. Lubi sie dużo bawić, a w przerwach padać i zasypiać byle gdzie i byle jak. Mały kociak w domu z powodzeniem zastepuje ulubiony sprzęt TZtów - telewizor :mrgreen: można się w niego wpatrywac godzinami . W przerwach, jak kot śpi, należy poświęcić się domowym obowiązkom, bo jak się budzi to trzeba wrócić do oglądania :lol:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sty 19, 2012 22:56 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

Obie swoje kotki mam od kociaków. Przyznam, że nie żałuję ani jednego dnia i że to był najpiękniejszy okres ich życia, jaki mogłam śledzić.
Jak poznawały różne rzeczy, świat... W zasadzie zniszczeń nie było, no dobra, krzesła trochę pozaciągane :mrgreen: ale one (krzsła znaczy) i tak już do wyrzucenia

jasdor

Post » Czw sty 19, 2012 22:58 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

będę przyglądać się narazie i myśleć, myśleć, myśleć... zauważyłam też jednego nakolankowca, który ma 7 lat (podobno staruszek?) ciekawa jestem co z tego wyjdzie
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw sty 19, 2012 23:01 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

jasdor pisze:Obie swoje kotki mam od kociaków. Przyznam, że nie żałuję ani jednego dnia i że to był najpiękniejszy okres ich życia, jaki mogłam śledzić.
Jak poznawały różne rzeczy, świat... W zasadzie zniszczeń nie było, no dobra, krzesła trochę pozaciągane :mrgreen: ale one (krzsła znaczy) i tak już do wyrzucenia

Jak juz wczesniej pisalam - mielismy raz niespodzianke w postaci niezapowiedzianej bandy zorganizowanej kociąt. Ich ulubionym zajeciem bylo huśtanie się na firankach. Dla mnie to wtedy nie było śmieszne, ale co poradze? Takie ich prawo do zabawy.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw sty 19, 2012 23:04 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

7 lat - to kot w kwiecie wieku . Z pewnością przed nim jeszcze następne co najmniej 7 lat . Jaka by nie była Wasza decyzja - skorzystają ci najważniejsi - :kotek:

U mnie Malutka lubiła zapinać żabki u firanek. Jak tylko zmieniałam firanki, ona była na górze natychmiast. Robiła to tak delikatnie, że ani razu nie zaciągnęła żadnej .

jasdor

Post » Czw sty 19, 2012 23:08 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

No właśnie! Nie jestem jakimś specjalistą, ale też mi się wydaje, że 7 lat to po prostu dorosły kot. W warunkach domowych przecież koty żyja spokojnie 15 lat. Ale ten 7-latek to straszny kulfon :-) taki grubasek i ponoć przytulas. Bedziemy myśleć!
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt sty 20, 2012 7:37 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

witaj ewexoxo :1luvu: Ja już trochę doświadczenia z małymi kotkami mam,bo mam 3 swoje od małości i miałam cztery małe tymczasy.Maluszki robią wiecej szkody jak są w grupie,natomiast jeden maluszek jest spokojny jak baranek.Owszem ,rusza się może więcej,bawi częsciej,ale jak ma zabawki(a dla takiego maluszka wystarczy nawet papierek zwiniety w kulkę) to nie niszczy domowych sprzętów .Gorzej jest,jak są dwa maluszki,lub więcej,wtedy to jest sajgon totalny podczas zabawy :D Ale i tak warto,bo maluchy sa takie rozkoszne. :1luvu:
Jak tak patrzę na te moje duże już koty,to mimo wszystkich psotów dzieciecych,trochę mi szkoda ,że juz z tego wyrosły,bo obserwowanie dorastania jest bezcenne :1luvu:
Teraz mam dwa maluszki(tymczasy) ktore trochę rozrabiaja ,ale jak sie już powsciekaja,to kazdy szuka sobie poduszki( w postaci dorosłego kota) wtula sie ,i spi mocno. Rozkoszny widok.
Tak więc najlepiej bierz i maluszka i doroslego,bedzie im razniej i sie na pewno dogadają.
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pt sty 20, 2012 9:28 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

Halinko, tak się właśnie zastanawiamy czy bardziej myśleć o maluchu czy raczej o jakimś seniorze. Przez 8h nas nie ma, a starszemu kotu chyba to nie powinno przeszkadzać, bo i tak w ciągu dnia śpi.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt sty 20, 2012 9:44 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

Dwa koty się nie nudzą, kiedy Dużych nie ma w domu :D

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pt sty 20, 2012 15:27 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

issey32 pisze:Dwa koty się nie nudzą, kiedy Dużych nie ma w domu :D

racja to :D potwierdzam z doświadczenia :D jeden kot nie umywa się do dwóch :D zwłaszcza, jak moje baby zaczną uprawiać zapasy w parterze :mrgreen:

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Pt sty 20, 2012 19:51 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

Własnie to starałam się napisać.Super się sprawdza maluch i starszy kot razem.Maluch odmladza starszego,a starszy matkuje młodemu :D Duet idealny :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pt sty 20, 2012 19:59 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

halinka1403 pisze:Własnie to starałam się napisać.Super się sprawdza maluch i starszy kot razem.Maluch odmladza starszego,a starszy matkuje młodemu :D Duet idealny :1luvu:

a pamiętacie bajkę "przygody kota Filemona"? - tak mi się z tym skojarzyło ;-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt sty 20, 2012 20:05 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

halinka1403 pisze:Własnie to starałam się napisać.Super się sprawdza maluch i starszy kot razem.Maluch odmladza starszego,a starszy matkuje młodemu :D Duet idealny :1luvu:

w 100% się zgadzam :!:

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Pt sty 20, 2012 20:15 Re: Kotka-staruszka szuka domu, a KOKO śpi....

halinka1403 pisze:witaj ewexoxo :1luvu: Ja już trochę doświadczenia z małymi kotkami mam,bo mam 3 swoje od małości i miałam cztery małe tymczasy.Maluszki robią wiecej szkody jak są w grupie,natomiast jeden maluszek jest spokojny jak baranek.Owszem ,rusza się może więcej,bawi częsciej,ale jak ma zabawki(a dla takiego maluszka wystarczy nawet papierek zwiniety w kulkę) to nie niszczy domowych sprzętów .Gorzej jest,jak są dwa maluszki,lub więcej,wtedy to jest sajgon totalny podczas zabawy :D Ale i tak warto,bo maluchy sa takie rozkoszne. :1luvu:
Jak tak patrzę na te moje duże już koty,to mimo wszystkich psotów dzieciecych,trochę mi szkoda ,że juz z tego wyrosły,bo obserwowanie dorastania jest bezcenne :1luvu:
Teraz mam dwa maluszki(tymczasy) ktore trochę rozrabiaja ,ale jak sie już powsciekaja,to kazdy szuka sobie poduszki( w postaci dorosłego kota) wtula sie ,i spi mocno. Rozkoszny widok.
Tak więc najlepiej bierz i maluszka i doroslego,bedzie im razniej i sie na pewno dogadają.

Tak weź Fridę i Koko sprawdzą się wtedy moje szczęśliwe wyjazdy na szkolenia :ryk:
:1luvu: PLISSSSS :1luvu:

JA TAK SOBIE ŻARTUJĘ ALE TEŻ UWAŻAM, ŻE DWA KOTY TO MNIEJ NUDY A CO ZA TYM IDZIE SZKÓD
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

[poprzednia][następna]