Wólka Zaleska 13 kotów - koniec części I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 09, 2011 20:23 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

Zaznaczam wątek.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Sob gru 10, 2011 13:33 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

pinokio napisała na dogo

Chlopcy juz w domu, u mnie. Dojdą do siebie, to zawioze ich do ich domu. Na razie obrzyguja wszystko co sie da. Oewnie po narkozie. Kastracja poszla sprawnie, wszystko w porzadku.
[i]Zdjęcia juz dzisiaj nie obrobie, bo padla bateria i nie czyta zdjec. Zdazylam zrobic tylko tyle:

8) (zdjęć niestety nie da sie przekopiować -bo robią sie za duże - w wolnej chwili przepuszczę przez image i wkleję)

to jest Spryciarz, imie pasuje jak ulał. wet musial dac wiecej jasia, bo ni jak nie chcial spac. Udawal, ze spi, a jak wet go na stol, to on w nogi. Skakal nam po scianie, chcial uciekac

wiecej bedzie jutro
aaaa, jeszcze to, ze kotow ciachnietych 7, a w sumie jest 9. Jeden chory, a drugi Piracik, nie przyszedl. Dopiero jak juz bylam w Lecznicy, p. Teresa napisala sms, ze wrocil. Trzeba bedzie chyba Piracika ciachnac jak bede tabletki kupowac, to na jedna fakture sie wpisze
[/i]

Koty czuja sie dobrze. Są bardzo zgodne ze sobą, jak na razie. Nie wiem, czy to jeszcze narkoza dziala, czy one takie po prostu sa. A jakie zadowolone, ze im cieplo. Brzuszki juz pełne. Jak na razie tylko do kuwety. Wczoraj po narkozie, to nasikaly na koldre i w koszyczku, ktorys zrobil, no i rzygaly. Dzisiaj jest ok i tylko kuweta. Żal mi bedzie ich odwozic, bo tam one na podworku i w chlewach i na strychu. Noi nie wiem, czy to tak dobrze, ze one u mnie w ciepelku, a potem beda znowu na zimnie. No ale nie dam rady z nimi na co dzien. Jak wroce z miasta, to porobie im zdjecia do ogloszen. Teraz musze juz jechac, bo Tore z Randa wieziemy do adopcji do Bialegostoku.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob gru 10, 2011 17:48 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

No to czekam na zdjątka :ok:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie gru 11, 2011 11:04 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

to są te dwa koty o których pisałam wyżej
Obrazek

i Spryciarz
Obrazek

Patmol

Post » Nie gru 11, 2011 11:09 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

tam są też trzy suki do adopcji -takie w typie owczarka niemieckiego

cytuję, to co pinokio napisała na dogo

Cytra -ta jaśniejsza; ma 7 lat i ciemniejsza to Nuta, która ma 8 lat. Obie bardzo przyjazne człowiekowi. Z kotami żyją w zgodzie. Nie wiadomo jak do innych psów i suk. Trzeba będzie jakoś sprawdzić.

Obrazek

Obrazek

[size=4]obie razem

Obrazek

Obrazek

HARFA, ma 7 lat, jest bardzo przyjazna, trochę niewychowana i nieposłuszna, bo skacze na ubranie i brudzi i za nic w świecie nie słucha ze nie wolno
nie dziwie się jej, bo nie jest w ogóle wypuszczana z kojca.
Obrazek

Obrazek

Bardzo ciężko im zrobić zdjecia. Kręcą sie i ciesza tak, ze nawet przytrzymac na łancuchu je ciezko. Biedne sa bardzo, spragnione czlowieka. Stoja tak calymi dniami, a ich rozrywką jest czekanie na posilek, jeden dziennie i wszystko. Bardzo, bardzo żal. Oczywiscie nie bylo tak zawsze. Ostatnie dwa lata jest im ciezko. Im i ich ludziom.

Patmol

Post » Nie gru 11, 2011 11:25 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

a u pinokio_ jest do adopcji takie cudo (ma 2,5 miesiaca -suczka)

Obrazek

Obrazek

ma siostrzyczkę -tez do adopcji :mrgreen:
mają swój wątek http://www.dogomania.pl/threads/219203- ... rosz%C4%99

Patmol

Post » Pon gru 12, 2011 11:41 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

Opłaciłam dziś ogłoszenia Piracika, więc powinny wkrótce się ukazywać, a tu Piracik jeszcze z klejnotami.... Pisać o to , aby się trochę wstrzymać z edycją, czy co?
I jeszcze jedno - napisałam z rozpędu, żeby dom był niewychodzący, ale nie wiem czy to dobry pomysł u 5-let. kocura aktywnego " kocursko" ( na pewno znaczy i raczej mu to po kastracji nie przejdzie, tyle, ze mniej będzie capić)
Co sądzicie?

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pon gru 12, 2011 11:43 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

Pinokio_ na pewno na dniach go zawiezie do kastracji
zostaw jak jest 8)

i lepszy dom niewychodzący 8) po kastracji nie będzie zapachów :mrgreen:

Patmol

Post » Pon gru 12, 2011 14:26 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

Czy będzie więcej zdjęć kocurków do ogłoszeń, bo chciałam sobie zaklepać, jak się później ustawi kolejka :mrgreen:

issey32

Post » Pon gru 12, 2011 14:30 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

takich opisanych na dogo ze zdjęciami nie ma -tylko to co na 1 i 3 stronie tego wątku

mam namiary na konto pinokio na empik, ale tam jest dużo różnych zdjęć
i trzeba to pooglądać i pomyśleć i dopasować do kota i poprosić pinokio o potwierdzenie :?

ona ma teraz zamieszanie z tymi pieskami
i jakąś sukę wiezie dzisiaj do sterylizcji

Patmol

Post » Pon gru 12, 2011 14:45 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

Wiem, że ona tam tylko jedna i trudno to wszystko ogarniać, mając również swoje obowiązki. Ale może uda się choć po dwa zdjęcia dwóch kocurków, bo czasu szkoda.
W każdym razie trzymam kciuki.

issey32

Post » Pon gru 12, 2011 14:47 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

napisałam jej na wątku, żeby chociaż jednego kota zdjęcia dała i opis
najlepiej tego rudego
no :twisted: najwyżej wieczorem do niej zadzwonię jakby nie było efektu i może uda mi się to konto obejrzeć

Patmol

Post » Pon gru 12, 2011 15:00 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

pinokio pisze że dzisiaj niestety nie da chyba rady
może mnie się uda przebić przez jej konto na empik

Patmol

Post » Pon gru 12, 2011 15:37 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

No to czekam :D

issey32

Post » Pon gru 12, 2011 20:48 Re: 2 ludzi po udarze i 15 kotów-prosimy o pomoc w ogłaszaniu

pinokio napisała

Wklejam foty kotów, ktore są umnie. Nie wiem, czy cos sie nada, bo jakies takie te koty raczej nijakie. A to podrapane nosy, a to oczy zaropiale. Ale one nie sa w pelni zdrowe. Pani Teresa zajeta chorobą męża. Jutro odwozi go znowu do szpitala. Idzie zima, zostaje sama, jest przerazona

Drapek
Obrazek

Kacper, wiek 7 lat, kastrat. Kotek czysty, spokojny, miziak.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patmol

[poprzednia][następna]