Mis&Marcel(*)s15Miś -3 lata bez Marcelka, 2 lata bez Misia..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 21:16 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

:ok: za wszystkie kicie
czekamy na wieści
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob lip 16, 2011 21:55 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

Niestety z Marcelem dobrze nie jest :cry: Jest uszkodzony kręgosłup i są problemy z wypróżnianiem :cry: Nie bardzo wiem jak ten kot dawał sobie radę w schronisku ..................

Marcel został wykastrowany i ma założony cewnik .... Pomimo urazu rokowania nie są bardzo złe - dobra opieka i Marcel ma szansę na w miarę normalne życie :ok: Jutro napiszę więcej - będę w lecznicy.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie lip 17, 2011 2:08 Re: Fotka wDT:)B.chorzy Misiek-serce,Marceli-złamany kregosł.s15

Po powrocie do domu (o 23!) po prostu padłam.. Jutro wstawię fotki Fotki :D i Marcelego.. zdjęć Misiowi nie robiłam - w gabinecie były 4 osoby i po otworzeniu trasnporterka i spojrzeniu na Misia każda z nas, łącznie z wetką, miała łzy w oczach.. wygląda fatalnie i kiepsko. Jak zwykle czas trwania testów emocjonujący, ale na szczęście ujemne. Z sercem jest problem z zamykaniem zastawki w prawym przedsionku - zresztą na zrobionym na cito rtg ten przedsionek jest zmieniony. Misiu ciężko oddycha i rtg było robione zeby sprawdzić płuca pod kątem zmian jakichs obrzydliwych, ale na szczęście "płuca są jak bajka".
Marcel podczas badania wetka wyczuła ogromny pęcherz oraz chrzęszczenie kregów przy ogonie - tak jak napisała Aleksandra59 - ma uraz kręgosłupa i kłopoty z wypróżnianiem.. trudna sprawa, czekamy do jutra.

Fotka - cudna, energiczna, z charakterem.

Jest w cudownym dt u Bianka 4 - dziękuję! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mam obowiązek kopania w d... aby nie została u niej na stałe - obowiązek chętnie spełnię :D :D
Mam nadzieję, ze Bianka poopisuje pierwsze chwile Fotki w domu i reakcje pozostałego zwierzyńca - ja wiem, ale nie powiem.

To tyle, niedawno wstałam, a już mi się chce spać.. :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lip 17, 2011 7:40 Re: Fotka wDT:)B.chorzy Misiek-serce,Marceli-złamany kregosł.s15

Fotka :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie lip 17, 2011 7:43 Re: Fotka wDT:)B.chorzy Misiek-serce,Marceli-złamany kregosł.s15

Marcel :ok: :ok: :ok:

Obrazek Obrazek Obrazek

zwróćcie uwagę na szerzej stawiane tylne łapki - to nie jest tak, ze on tak siedzi - on tak siedzi, tak je stawia gdy chodzi też..

Marzenia11

Post » Nie lip 17, 2011 8:26 Re: Fotka wDT:)B.chorzy Misiek-serce,Marceli-złamany kregosł.s15

Śliczne, dzielne kociaki :ok: :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lip 17, 2011 8:31 Re: Fotka wDT:)B.chorzy Misiek-serce,Marceli-złamany kregosł.s15

Za cudne skarbeczki :1luvu:
:ok: :ok: :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie lip 17, 2011 8:32 Re: Fotka wDT:)B.chorzy Misiek-serce,Marceli-złamany kregosł.s15

Piękne :1luvu:
a ja tam Bianki nie będę kopać :mrgreen: / one są dla siebie :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Nie lip 17, 2011 10:46 Re: Fotka wDT:)B.chorzy Misiek-serce,Marceli-złamany kregosł.s15

jakie piękne 8O 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bianka :D :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lip 17, 2011 11:30 Re: Fotka wDT:)B.chorzy Misiek-serce,Marceli-złamany kregosł.s15

Marcel ma ujemne testy :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Wyniki krwi obu panów są w miarę oki. Misiek ma podwyższone parametry związane ze stanem zapalnym w pysiu. Marcel trochę podwyższony cukier.

Niestety Marcel ma również popękaną miednicę :( Wcześniej wetka tego nie zauważyła - zrobiła dodatkowe zdjęcia RTG. Niestety nie udało się wczoraj pokazać zdjęć RTG Marcela ortopedzie. Będzie to możliwe dopiero w przyszłym tygodniu.

W przyszłym tygodniu będę umawiała konsultacje kardiologiczne dla Misia i chyba okulistyczne ponieważ również oczka Misia są w bardzo kiepski stanie :cry:

Marcel nie ma założonego cewnika - wetka doszła do wniosku, że nie ma takiej potrzeby. Cewnik to dodatkowy ból, a Marcel pięknie daje się wyciskać.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie lip 17, 2011 12:00 Re: Fotka wDT:)B.chorzy Misiek-serce,Marceli-złamany kregosł.s15

Boże jakie biedne choruszki :( aż ściska w sercu :( ja z jednym kotkiem rady nie daję,dlatego podziwiam osoby które z całych sił walczą o każdego choruszka :kotek: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie lip 17, 2011 16:40 Re: Fotka wDT:)B.chorzy Misiek-serce,Marceli-złamany kregosł.s15

vailet - pamiętaj, ja mam takie wewnętrzne przekonanie, ze każdy kto w swoim całym życiu uratował choćby jednego kota, ma miejsce w niebie.
Jutro idę z rtg do dr Siedlickiego :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie lip 17, 2011 18:59 Re: Fotka wDT:)B.chorzy Misiek-serce,Marceli-złamany kregosł.s15

Koszty wczorajszej diagnostyki są piorunujące, ale znalazła się Dobra Osoba, ktora je pokryła w całości :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jednak to nie koniec - kocurki będą mieć konsultacje u specjalistów, kolejne badania, Marcel być może operację, Misiek na pewno będzie mieć usuwane zęby.
jeśli ktoś może wspomóc nas finansowo bądź fantami na bazarek to będę niezmiernie wdzięczna.

Marzenia11

Post » Nie lip 17, 2011 19:45 Re: Fotka wDT:)B.chorzy Misiek-serce,Marceli-złamany kregosł.s15

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Nie lip 17, 2011 19:50 Re: Fotka wDT:)B.chorzy Misiek-serce,Marceli-złamany kregosł.s15

Fotka jest niesamowita - odważna, piękna dziewczyna :1luvu: . Ma 5-6 tygodni i waży całe 500g. Na dzień dobry, jeszcze z transporterka, nakrzyczała na moje koty 8) . Na widok psów chyba trochę zgłupiała. Noblik, psi facet, wylizał jej kuper - będzie kiedyś dobrym tatusiem :D . Jeżeli chodzi o jedzonko, to stwierdziła, że chrupkami można się pobawić, a do spożycia nadaje się mięcho. Jadła warcząc i aż jej się ogonek trząsł. Potem było siusiu i kupsko w kuwetce. Odbyło się też zwiedzanie wszystkich zakamarków pod czujnym okiem Angusa - ośmiomiesięcznego MCO, przyjaciela wszystkich zwierząt.
Stwierdziłam, że skoro moje koty są zdrowe, szczepione i przyjacielskie to nie będę małej zamykała w dusznej łazience. Jest w wieku, w którym musi oswajać się ze wszystkimi bodźcami, żeby wyrosnąć na dzielnego kota.
No i oczywiście spała ze mną :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]