Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 01, 2011 13:22 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Filomen pisze: 8O a musimy zwolnić miejsca dla nowych
a kysz a kysz na nowe młode
wolontariusz pisze:Co do nowej adopcji nie miałem szans dzisiaj nic tam zrobić, więc moja kolejna prośba o WSZYSTKICH!!!!!
Może w sobote uda Wam się umyć nową adopcje, a ja z Januszem na początku przyszłego tygodnia zamontuje regały - do 7 lipca adopcja musi działać!!!!

Wolontariuszu jak co to ja poniedziałek i wtorek kończę pracę o 16-tej i mogę ci pomóc w skręcaniu regałów :wink:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lip 01, 2011 20:14 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

dalej mamy nie obsadzone dyzury

w schronie tak dużo maluchów, jesteście bardzo potrzebni, prosimy to tylko kilka dni

Filomen pisze:lipiec

7 - czwartek - Mar_tika
8 - piątek -
9 - sobota - Dorotka
10 - niedziela - Monika
11 - poniedziałek
12 - wtorek
13 - środa - Kinga
14 - czwartek -
15 - piątek -
16 - sobota - Dorotka
17 - niedziela - Marta, Monika
18 - poniedziałek - Alienor
19 - wtorek
20 - środa - Kinga

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt lip 01, 2011 21:23 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Jaaga pisze:Proszę o wstawienie na Waszą stronke i gdzie tylko się da :wink: . Dziewczynki, które wczoraj zabrałam:

Obrazek

Jaaga będzie zrobione :D a Miriam cudna :D
a dziewczyki widać super się czują :) a Andrzej buczał :( że dwa kociaki nie jeden :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob lip 02, 2011 8:00 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Powiedział, że nie mozna mi ufać, ale chyba tak naprawdę ucieszył sie, że przyszłam tylko z 2 kociakami i bez żadnego psa. Choć ten biały pogryziony szorściak mnie kompletnie rozwala :roll: . Niestety, psy mam teraz prawie wszystkie duże, a adopcji zero.

Jak ktoś będzie u kotów z aparatem, to mógłby zrobic zdjęcie temu psu? jest biały (już żółto-kremowy z moczu) i siedzi w boksie prawie na wprost wejścia na kociarnię. Z wrażenia nie zrobiłam ani jednego zdjęcia, a rozreklamowałabym go może na dogo. Gdyby się udało, to bardzo prosiłabym o fotki na adres: zkociegodworu@gmail.com

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Sob lip 02, 2011 12:40 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Jaaga ten miot który jest u ciebie to nr 101
http://www.nadziejanadom.org/?kociaki=6
Zaraz je wrzuce na str i zrobie ogloszenia.Pies siedzi w jakim boksie?I pirazy drzwi jak wyglada .jestem jutro w schronie więc mogę mu pstryknąć jakąś fotkę

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob lip 02, 2011 13:41 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Marta pies siedzi dosłownie naprzeciwko kwarantanny w boksie narozym taki sierściuch szorstkowłosy biało kremowy, dość duży.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob lip 02, 2011 13:48 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

terenia1 pisze:Marta pies siedzi dosłownie naprzeciwko kwarantanny w boksie narozym taki sierściuch szorstkowłosy biało kremowy, dość duży.

Czyli wsadzili go na miejsce Kłapacza tego owczarka co teraz rezyduje w boksie 36 (psy chore).Kotki wrzucilam na str.

mar_tika

Post » Sob lip 02, 2011 13:52 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Dziewczyny pilnie potrzebuję waszej interwencji, wiem że macie pełno kotów, ale nie mam gdzie się zgłosić :(

Jakiś czas temu dowiedziałam się że na stadionie jest kotka z siedmioma małymi, dzisiaj tam pojechałam jest kotka (wygląda na 1,5roku, am obróżkę przeciw pchłom-założoną ponoć od pana który pilnuje stadionu) i dwa ostatnie malce(reszta sprzedana ponoć za 10gr do domów), bidy, suche makabrycznie

Pilnie potrzebna pomoc dla matki i dwójki malców, jeden może nie dożyć jest taki chudziutki, latają po ulicy
Dam suche jedzenie, błagam pomóżcie, ja nie mam jak jej zabrać :cry: :cry: a nie mogę na nią patrzeć taka bida z niej :cry:

a wiem że wy nie działacie na "moim terenie" ale PROSZĘ :cry:
viewtopic.php?f=1&t=129841
to jest ona i dwa chude malce :cry:
Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lip 02, 2011 16:49 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

mar_tika pisze:Jaaga ten miot który jest u ciebie to nr 101
http://www.nadziejanadom.org/?kociaki=6
Zaraz je wrzuce na str i zrobie ogloszenia.Pies siedzi w jakim boksie?I pirazy drzwi jak wyglada .jestem jutro w schronie więc mogę mu pstryknąć jakąś fotkę

Mam 2 kotki z dwóch miotów. Jedna była z czarnuszkami, a druga miot nr 99 z ruda plamka na głowie. Nie umiałysmy się z córką zdecydować która bierzemy, dlatego wzięłysmy tak własnie. Zrobiłam im wyróznione allegro. Zobaczymy, czy bedzie efekt. Ulubionym zajęciem tej starszej jest hustanie sie na zasłonie. Są grzeczne i rozmruczane, negocjuję jeszcze wzięcie kocurka :wink:
Bardzo dziękuję za zrobienie zdjęć psu. Taki piękny, siedzi mi ciągle w głowie.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Sob lip 02, 2011 22:39 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

dziś zaliczyłam rekord wyjazdowy - 3 x w schronisku, 2 x w Almavecie 1x w Kociej Chatce, tak to jest jak Piotrka zabraknie :D

z dobrych wiadomości - malutki rudasek, który trafił wczoraj po południu do schroniska wygrał los na loterii i trafił do Majencji razem z drugim bidusiem, też schroniskowym, który tymczasowo był w Almavecie. Biduś - w zasadzie dziewczynka, na gumowy cycek, bo jeść nie umie sama, chociaż zęby ma, nawet mnie użarła w palec :twisted:

w schronisku byli nowi wolontariusze Magda i Janusz, mam nadzieję, że się odezwą na wątku. Serdecznie witam :D

Do schroniska zawiozłam mamę kotkę od Martynki. Jest po sterylizacji ale dałam do klaty z dziećmi, wydaje mi się, że tak się czuje bezpieczniejsza.
Mamuśkę, która byla w boksie 6 przeniosłam już na adopcje. Dowiozłam też karmę dla maluchów My Lady - zobaczymy jak im będzie smakować.

Dziś kociaki miały dwa kurczaczki jeden ode mnie drugi od Dorotki. Bardziej smakował ten od cioci Dorotki.

Marta - napiszę Ci sms'ka co którym podać kociakom, jakie leki

Filomen

Post » Sob lip 02, 2011 22:47 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

CatAngel pisze:Dziewczyny pilnie potrzebuję waszej interwencji, wiem że macie pełno kotów, ale nie mam gdzie się zgłosić :(

Jakiś czas temu dowiedziałam się że na stadionie jest kotka z siedmioma małymi, dzisiaj tam pojechałam jest kotka (wygląda na 1,5roku, am obróżkę przeciw pchłom-założoną ponoć od pana który pilnuje stadionu) i dwa ostatnie malce(reszta sprzedana ponoć za 10gr do domów), bidy, suche makabrycznie

Pilnie potrzebna pomoc dla matki i dwójki malców, jeden może nie dożyć jest taki chudziutki, latają po ulicy
Dam suche jedzenie, błagam pomóżcie, ja nie mam jak jej zabrać :cry: :cry: a nie mogę na nią patrzeć taka bida z niej :cry:

CatAngel - to nie chodzi o teren, jak trzeba to bierzemy koty z Katowic, Czeladzi, Będzina - nie o to chodzi. naprawdę nie mamy gdzie umieścić kotów. W Chatce już nie ma miejsca, w schronisku jest już ciasno, dopóki nie uruchomimy nowej kociarni - adopcji, nie ma miejsc. Adopcje stoją - po prostu wakacje.

jeśli mozesz dokarmiaj te koty, mamę mozemy pomóc w sterylizacji. Nie mamy kasy i nie mamy miejsca - bardzo mi przykro

Filomen

Post » Sob lip 02, 2011 22:57 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Filomen pisze:
CatAngel pisze:Dziewczyny pilnie potrzebuję waszej interwencji, wiem że macie pełno kotów, ale nie mam gdzie się zgłosić :(

CatAngel - to nie chodzi o teren, jak trzeba to bierzemy koty z Katowic, Czeladzi, Będzina - nie o to chodzi. naprawdę nie mamy gdzie umieścić kotów. W Chatce już nie ma miejsca, w schronisku jest już ciasno, dopóki nie uruchomimy nowej kociarni - adopcji, nie ma miejsc. Adopcje stoją - po prostu wakacje.

jeśli mozesz dokarmiaj te koty, mamę mozemy pomóc w sterylizacji. Nie mamy kasy i nie mamy miejsca - bardzo mi przykro

Wiem :( :( ale próbowałam wszędzie, a teraz się okazało że jest ich tam 7 jednak :( na szczęście dozorca to bardzo mądry człowiek sam chciał cichnąć mamę ale u nas koszt ogromnyyy, powiedziałam mu że się tym zajmę :) maluchy na szczęście bezpieczne mają schronienie w takiej szopce(wcześniej jakiś inny facet wprowadził mnie w błąd :evil: ) ale będę dokarmiać i kontrolować sytuacje :)

I tak dziękuję za odzew :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lip 03, 2011 16:31 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Jaaga pisze:Powiedział, że nie mozna mi ufać, ale chyba tak naprawdę ucieszył sie, że przyszłam tylko z 2 kociakami i bez żadnego psa. Choć ten biały pogryziony szorściak mnie kompletnie rozwala :roll: . Niestety, psy mam teraz prawie wszystkie duże, a adopcji zero.

Jak ktoś będzie u kotów z aparatem, to mógłby zrobic zdjęcie temu psu? jest biały (już żółto-kremowy z moczu) i siedzi w boksie prawie na wprost wejścia na kociarnię. Z wrażenia nie zrobiłam ani jednego zdjęcia, a rozreklamowałabym go może na dogo. Gdyby się udało, to bardzo prosiłabym o fotki na adres: zkociegodworu@gmail.com

Fotki psa poszły na pw

mar_tika

Post » Nie lip 03, 2011 18:13 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Dzień 03.07.2011
ADOPCJE
Biedronek,Lolisia,Kasia i Boluś.Spokój cisza i harmonia:)
Zenek w KCH ,a Frania wyadoptowana
KWARANTANNA:
Boks 1-2 Miot 101
bura dziewczyna,czarny kocurek (druga buraska wu jagi na DT)
BOks 3-4 MIOT 99
bury kocurek i bura koteczka(druga koteczka u Jagi na DT) >luźna kupa
Boks 5-6 Miot 102
czarny kocurek ,czarna koteczka .Luźna kupa.
Boks 7 hmmm :roll:
W zeszycie jest wpis maluch ok 5-6 tyg nr 108 przyjety 27.06 znajda z piłsudskiego(Ewa maluch ma brzuszek jak balonik :? )
Oto i on
Obrazek
Jest odnowotwany jeden kot ,ale w siódemce siedzą dwa koty.
Czy ten kot przypadkiem nie jest od mamuśki martyny?
Obrazek
Boks 8
Preguska koteczka nr 111 przyjeta 29.06 znajda z Zawodzia
Obrazek

Kalty:
W zeszycie wpis .Mamuśka+kotki :3X biało-czarny,czarny i pręgowany .Oddane 28.06 Nr 87/109 Oddała Martyna
W kalcie siedzi Mamuśka + 3 sztuki.Gdzie reszta?Nie wiem w jak zaawansowanej ciązy była mamuśka ale ma dość duzy rozlany brzuch!
Mamuska
Obrazek
Maluchy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Klata nad mamuśka miot 103
3 buraski .Rudy wyadoptowany
Klata czarna na wprost boksów dwa kocurki.Nie ma wpisu w zeszycie??
Obrazek
Obrazek
SZPITALIK
Maluch czarny słodziutki ,malutki okruszek o 5 tyg nr 112 .Przyjety 30.06 .Znajda z Niwki
Obrazek
Kocurki dwa ok 3 mies .nr 106 przyjęte 26.06 Znajdy.Tzn jest wpisany jeden kocurek są dw w klacie?
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lip 04, 2011 10:18 przez mar_tika, łącznie edytowano 1 raz

mar_tika

Post » Nie lip 03, 2011 18:24 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Piotrek to oglądnie to moze sobie coś przypomni, na pewno maluch w 7 to uciekinier od mamuśki

Filomen

[poprzednia][następna]