Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 09, 2011 13:13 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Dwie sprawy:
1) na facebooku są zdjęcia kota, opatrzone datą z marca tego roku, z tego co zrozumiałam, twierdzą, że to Tika, tak więc sprzeczność z tym, co tu napisano o jej śmierci w 2010. Obawiam się, że takie zdjęcie bardziej trafia do ludzi niż słowa na tym forum.
2) na http://www.wiadomosci24.pl Kocia Mama ma fankę, która co chwila wygłasza peany na jej cześć, takie jak na przykład ten: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/kocia_tragedia_na_dzialkach_156387-1--1-d.html i to też utrudnia trafienie do nieświadomych ludzi.
W wyżej wymienionym tekście, napisano wyraźnie, że od razu na akcję ratunkową wezwano tv Toya, tak więc po Łodzi roznosi się od razu wieść, jakie to wolontariuszki KM są heroiczne. Mnie osobiście to razi, jak ktoś wysyła oczywisty sygnał "patrzcie i podziwiajcie jaki jestem wspaniały".
Cieszę się oczywiście, że kotek został uratowany, że coś udało się zrobić, ale ja mam taki charakter że pewnie bym się tam włamała wieczorem i mało by mnie obchodziło czy tv tam jest, czy nie. Nie chcę, żeby zrozumiano mnie źle, jestem przekonana, że większość wolontariuszek idzie tam pomagać zwierzętom, ale są rzeczy dla mnie niezrozumiałe.

Kamyczek

Od: Śro maja 04, 2011 20:37

Post » Pon maja 09, 2011 13:33 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

wiesz, należałoby jeszcze odróżnić działalność wolontariuszy z powołania od starszej pani z parciem na szkło i poklask...
jak patrzę na jej działania, to mi się przypomina stara historia, jaką kiedyś opowiedział mój wujek:
otóż wędrował przez miasto i napotkał bezdomnego, który poprosił go o "grosik na jedzenie". Wujek dał mu 10 zł i poszedł dalej, myśląc "ależ jestem fajny - większość ludzi dałaby 1 zł, może 2, a ja dałem CAŁĄ dychę.." Po czym potknął się na krawężniku, niemal przewrócił, a wstając z kolan... znalazł koło siebie na chodniku 10 zł ;> - zupełnie tak, jakby Los powiedział mu "spadaj z taką dobroczynnością, chwalipięto..."
KotkaWodna

Post » Pon maja 09, 2011 18:46 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

KotkaWodna pisze:wiesz, należałoby jeszcze odróżnić działalność wolontariuszy z powołania od starszej pani z parciem na szkło i poklask...
jak patrzę na jej działania, to mi się przypomina stara historia, jaką kiedyś opowiedział mój wujek:
otóż wędrował przez miasto i napotkał bezdomnego, który poprosił go o "grosik na jedzenie". Wujek dał mu 10 zł i poszedł dalej, myśląc "ależ jestem fajny - większość ludzi dałaby 1 zł, może 2, a ja dałem CAŁĄ dychę.." Po czym potknął się na krawężniku, niemal przewrócił, a wstając z kolan... znalazł koło siebie na chodniku 10 zł ;> - zupełnie tak, jakby Los powiedział mu "spadaj z taką dobroczynnością, chwalipięto..."

To samo widać tutaj-wieczorem słychać jeszcze było miauczenie, ale jak chciała czekać na telewizje i oklaski, to uratowała jednego...
Ja nie wiem, ja nie zakładam bloga z relacjami minuta po minucie z tego co robię, a pani redaktor podejrzewam miski z mięsem przed blok nie wyniesie jeśli nikt się o tym nie dowie.

Kamyczek

Od: Śro maja 04, 2011 20:37

Post » Pon maja 09, 2011 21:28 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

PcimOlki to http://kocia-mama.pl/ jest cuuuudne. Jesteś WIELKI CHŁOPAKU :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon maja 09, 2011 21:51 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

ewan pisze:PcimOlki to http://kocia-mama.pl/ jest cuuuudne. Jesteś WIELKI CHŁOPAKU :wink:

Mój wkład w zagadnienie jest mniejszościowy. Ktoś inny zrobił znacznie więcej niż ja. (Jeśli zechce, to sie sam ujawni.) Będziemy kontynuować. Jeśli ktoś chciałby dołączyć, mogę nadać uprawnienia.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon maja 09, 2011 22:17 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Więc dla KOGOŚ też peany :lol: Ja na dzień dzisiejszy nie wiem czy dałabym radę, skupię się na czytaniu i w późniejszym czasie na rozpowszechnianiu resztę zostawiam fachowcom :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Pon maja 09, 2011 22:24 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

ewan pisze:Więc dla KOGOŚ też peany :lol: Ja na dzień dzisiejszy nie wiem czy dałabym radę, skupię się na czytaniu i w późniejszym czasie na rozpowszechnianiu resztę zostawiam fachowcom :ok:

Ze mnie taki fachowiec, jak z kociego tyłka instrument (na)dęty. Obsługi worpressa nie znam praktycznie wcale. Dziennikarskich zapędów też brak.

PcimOlki

Post » Pon maja 09, 2011 22:27 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Troche wiary w siebie i samouwielbienia, bierz przykład z Milińskiej - opanowała to do perfekcji :mrgreen: :lol:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pon maja 09, 2011 22:44 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Toś mi idola znalazła. :lol:

PcimOlki

Post » Wto maja 10, 2011 0:34 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

PcimOlki i 'jeszcze ktoś' ;) - szacun za pomysł i za realizację.
Te strony www naprawdę robią wrażenie.

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Wto maja 10, 2011 6:15 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Potrzebne jest logo nawiązujące do tego obrazka:
http://www.cafeanimal.pl/zdjecia/15993x ... 00m800.jpg

We wzwiązku dwa pytania:

1. Widział ktoś zbiór darmowych grafik z kotami? Najlepiej wektory, ale ostatecznie zwektoryzuję sobie.
2. Jakiś inny pomysł na co, oprócz chudego kota, można podmienić obrazek, aby oddawał charakter działalności podmiotu.

PcimOlki

Post » Wto maja 10, 2011 7:03 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

ten kotek z logo nie jest zaprojektowany dla Fundacji - pochodzi ze zbioru darmowych clipartów, nie trzeba więc pytać nikogo o zdanie i można go używać do woli:)
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto maja 10, 2011 7:34 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Magija pisze:ten kotek z logo nie jest zaprojektowany dla Fundacji - pochodzi ze zbioru darmowych clipartów, nie trzeba więc pytać nikogo o zdanie i można go używać do woli:)

Nie oddaje charakteru działalności podmiotu.
->
Obrazek

Taką mam koncepcję.

PcimOlki

Post » Wto maja 10, 2011 7:37 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Czcionka troche nieczytelna. (w znaczeniu, ze ten gotyk)

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Wto maja 10, 2011 7:39 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Mary_Poole pisze:Czcionka troche nieczytelna. (w znaczeniu, ze ten gotyk)

Gotyk został użyty celowo w charakterze ekspresji nawiązującej. Czytelny ma być przekaz.

PcimOlki

[poprzednia][następna]