[Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 11, 2011 20:30 Re: [Białystok10]Drugie puchate cudo:) s.8

Minęły dwa miesiące odkąd są u mnie koteczki ze Starosielc.Jedna po sterylce,druga ciężko chora.Jak myślicie:czy kotka-matka nadal jest na wolności?Czy obdarzy nas kolejnym miotem? Czy w ogóle ktoś jeszcze próbuje ją łapać?
Jestem #@!$^*&(&^$$%@ :evil: :evil: :evil: :evil: lekko.NIC ZAPEWNE NIE ROBI SIĘ W TYM TEMACIE!!!!!A za miesiąc,dwa padnie pytanie:kto może przygarnąć śliczne dwa,cztery,sześć(niepotrzebne skreślić) PRAWIE oswojone,MALEŃKIE kociaki????
Sorki za te słowa,ale kiedy widzę cierpiącą Kropcię, to cholera mnie bierze.Bo tego mogło po prostu NIE BYĆ!!!!!
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Sob mar 12, 2011 15:40 Re: [Białystok10]Drugie puchate cudo:) s.8

Potrzebny jest na cito duży zdrowy kot, który mógłby oddać krew dla drugiego kota.
U mnie - Szczotka na antybiotyku (zawsze tak ma tuż po tym jak się zakocha), Sabko na sterydzie - dziąsła, Słonik też. Zostaje Nokia - ale pobrać jej krew umie tylko dr Łukasz...
Pani przyszła zapłakana do przychodni na Wesołej.
Jeśli ktoś ma takie coś to pliss pw lub smsa.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Sob mar 12, 2011 15:52 Re: [Białystok10]Drugie puchate cudo:) s.8

Już, dziękuję. Basia się zgłosiła
Jeśli tylko wskazania medyczne będą to i owszem.
W każdym razie dzięki...Jesteście kochane...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Sob mar 12, 2011 19:51 Re: [Białystok10]Drugie puchate cudo:) s.8

Dzięki uprzejmości Kochanej Uli z DYZIĄTKIEM byliśmy dziś u dr Rudobielskiej.
Bardzo serdecznie i niezwykle troskliwie potraktowała Pani Dr golegliwości kotka
i stwierdziła, że nie są one spowodowane porażeniem mózgowym.
Wypisała Encorton i chce zobaczyć Dyzia za 10 dni.
Dyzio waży już 1.30kg.
A kiedyś ważył 0,60kg. A może i mniej... Niecałe 2 tygodnie wstecz.
A więc chyba jest nadzieja na poprawę stanu zdrowia.
Cieszę się ogromnie.
Dr Rudobielska to naprawdę nadzwyczajny LEKARZ!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Nie mar 13, 2011 7:51 Re: [Białystok10]Drugie puchate cudo:) s.8

sorrki :oops: ,ale może ktoś wie bo ja nie mogę znależć-czy jest gdzieś wątek na temat świerzbowca u kotów?taki ten świerzb u mojego kota dziwny,nawracający i nie zaczyna się od uszu tylko jakby od brwi; może jest gdzieś coś na ten temat?z góry dzięki za info :1luvu:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie mar 13, 2011 12:52 Re: [Białystok10]Drugie puchate cudo:) s.8

Witam.
Jako że od niedawna przebywa u mnie nowy miauczący lokator a lato nieubłaganie się zbliża chciałabym zabezpieczyć balkon. Niestety brak mi zdolności manualnych w takich spawach a osobnika płci przeciwnej nie posiadam. Czy w takiej sytuacji możecie mi polecić rzetelną firmę z Białegostoku lub okolic która zajmuje się takimi sprawami, bo jakoś mi się nie widzi siedzenie cały czas z Czarkiem na balkonie (tym bardziej że muszę chodzić do pracy) i pilnowanie czy aby nie przyjdzie mu do główki wskoczenie na parapet lub o zgrozo ''szybka nauka latania''.
Dzieci są dla ludzi którzy nie mogą mieć kota
Obrazek

margotka57

Od: Pon lut 28, 2011 10:11

Post » Nie mar 13, 2011 15:17 Re: [Białystok10]Drugie puchate cudo:) s.8

W sklepach zoologicznych mozna kupić specjalną siatkę na balkon, tylko trzeba znać wymiary balkonu. Wczesniej ktoś pisał, że siatki są w sklepie na Ryskiej. Mocuje się je na suficie balkonu i ze wszystkich stron balkonu. Mozna wczesniej zadzwonić do sklepu, czy są.
Obrazek

Lion Kid

Od: Sob sie 01, 2009 16:20

Post » Nie mar 13, 2011 16:38 Re: [Białystok10]Drugie puchate cudo:) s.8

A. Sklepy internetowe:
- zooplus - http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... siatki_kot - siatki z tworzywa i elementy do ich mocowania, cena od 30zł za m2, opinie o trwałości różne
- Agrowist - http://www.agrowist.pl/?p=p_112&sName=s ... dla-ptakow - trwałe i mocne siatki z polipropylenu w cenie od 2zł za m2, polecane i sprawdzone przez: mirka_t, kasia86
- allegro - http://allegro.pl/show_user.php?uid=3424147 - czarna siatka z polietylenu, oczka ok. 45x45mm, cena ok. 1,70zł za m2. Poleca: carmella (ale jej koty nie próbowały gryźć tej siatki)

B. Sklepy zwykłe:
- Praktiker - siatka metalowa
- Castorama - siatka metalowa ocynkowana
- Obi - mocna siatka plastikowa o oczkach 1x1cm, w cenie kilkunastu złotych za m2, dość mocno widoczna więc szczególnie jak ktoś nie ma firanek w oknach to może to lekko drażnić, sprawdzona przez: seidhee
- sklepy ogrodnicze - różne siatki, też metalowe
- zoologiczny na ryskiej kameleon

Na stronie zooplusa jest instrukcja montażu siatki i zestawy są już ze wszystkim do montażu, trzeba tylko jakiegoś mena do wywiercenia dziur w ścianach :)
Cieszę się, że widzę w podpisie zdjęcie Czarusia zastanawiałam się co u niego słychać :D

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Nie mar 13, 2011 17:46 Re: [Białystok10]Drugie puchate cudo:) s.8

Dziękuję za odzew.
Co do zooplusa nie mam najlepszego zdania, od 1 marca idzie przesyłka i jakoś przyjść nie może :x Z memen też może być mały problem, co prawda są sąsiedzi tylko to starsze osoby i jakoś fatygować nie mam serca.
A Czarek ma się jak najbardziej dobrze, rośnie mały terrorysta i rozrabiaka. Co prawda firanki zostawia w spokoju, czasem opanowuje go głupawka i lata po całym mieszkaniu, ale to kochane kocie. Czyli moje obawy że troszkę ciapkowaty będzie, były bezpodstawne. Na jutro umówieni jesteśmy do weta bo nie podoba mi się, że tak ciągle uszka drapie. Co prawda wyglądają w porządku ale wolę się upewnić, a przy okazji zrobimy manicure bo mi jeszcze nie wychodzi :D
Obrazek

margotka57

Post » Pon mar 14, 2011 18:39 Re: [Białystok10]Drugie puchate cudo:) s.8

Czarek już po wizycie u weta. Jak na koteczka nie przepadającego za obcymi zachowywał się nad wyraz spokojnie. Ciekawski przemaszerował po stole, potem pod nim, nawet szafki zwiedził, panią doktor pomiział 8O i dał się zbadać, ale tabletki od gości w brzuszku to niestety nie skosztował. Moja paranoja że z uszkami ma coś nie tak, nie potwierdziła się (ufff) i Czarek okazał się okazem zdrowia. Po powrocie do domu w nagrodę dostał rybkę, którą wpakował w siebie w 3 sekundy :D
Obrazek

margotka57

Post » Pon mar 14, 2011 19:02 Re: [Białystok10]Drugie puchate cudo:) s.8

Dobre wieści :D Mówiłam, że chłopak jest okazem antytabletkowy :wink:

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Pon mar 14, 2011 19:28 Re: [Białystok10]Drugie puchate cudo:) s.8

Nie pisałam, bo nie chciałam zapeszać.
Dzisiaj o godz.17 Kropcia miała zabieg usunięcia polipa.Niestety......NIE UDAŁO SIĘ :placz: Kropcia odeszła za TM :placz:
Do dupy to wszystko :(
[*]Obrazek
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pon mar 14, 2011 19:45 Re: [Białystok10]Drugie puchate cudo:) s.8

Dorota, bardzo nam przykro :(

Ania i Krzyś