DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 04, 2011 17:25 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

smarti pisze:Betta nie wiem czemu-ja nie ingeruję w leczenie-od tego są weci,moim zdaniem i nie będę się wtrącać w to jak leczą koty,bo zbyt wiele lat leczą moje zwierzęta z zawsze pozytywnymi efektami abym podważała ich diagnozy i działania..
i doprawdy 40 zł na trzy zastrzyki to nawet wetce nie będę głowy zawracać aby mi rozliczyła.
kiedy już Chatte wstawi scan (za ok 2 dni) to być może będzie tam coś więcej ale też nie sądzę aby było to porozpisywane,bo nie zapominaj że to są ceny dla mnie i co ona mi liczy a czego nie to jej sprawa- nawet ja nie dociekam bo byłoby to z mojej strony już bezczelne -nie dość że kobieta liczy mi po kosztach albo za niektóre czynności wcale,to jeszcze miałaby tracić czas na zaspokajanie ciekawości innych osób? bo nie mojej-nasze działanie opiera się na zaufaniu-ja jej ufam ze leczy moje zwierzęta dobrze i najtaniej jak może i chce,a Ona mi ufa że nie bedę jej d... zawracała niczym poza leczeniem tychże zwierząt- dla mnie,biorąc pod uwage niezaprzeczalnie najniższe ceny (w porównaniu z innymi lecznicami) i pozytywne efekty leczenia, uklad jest idealny i nie zepsuję go dla niczyjej ciekawości.

..i prosze,daj mi już spokój-jeśli tak ma wyglądać Twoja pomoc (zabieraniem mnie i wetce cennego czasu-mimo że jedyne rozliczenie jakie znam juz otrzymałaś) to dzięki Ci wielkie-
dalej bez Twojego udziału sfinansuję potrzebne leczenie Fionki i Devi
....zaczynam myśleć że właśnie o to Ci chodzi..
wszystko ma swoje granice i moja cierpliwość też.
bo albo są to wpłaty charytatywne i prawidłowe wydanie środków weryfikuje stan zdrowia i kondycja zwierząt [b](które to w każdej chwili można sprawdzić naocznie)
,
albo jest to zabieranie ludziom czasu który moga spędzić o wiele pożyteczniej.

a Marzeni się nie machnęło a mnie też już brak słów.

i nic więcej nie mam na ten temat do dodania.
gdyby nie sami Shrek['], Fionka i Devi we własnej kociej osobie, to zaczęłabym juz dawno żałować ze wzięłam koty z Rybnickiego schronu.
..jak zwykle-nikt tak nie potrafi zniechęcić do pomocy zwierzętom jak sami ludzie...

ja rozumiem że inaczej wygląda gdy weci lecza po kosztach .. wtedy nie wiadomo co wpisać w rozliczeniu i nie zawsze tez to jest dobre dla weta...wiem smarti bo ja tez leczyłam zwierzaki u weta po kosztach ale cos musiałam wpisać w rozliczeniach żeby wszystko miało ręce i nogi... i żeby własnie ktoś nie zacząl sie czepiać
ale ok... nie czepiam sie tych cen za kroplowki i inne pierdoły .... jednak gdy dostaniecie jakis skan prosze uzupełnijcie wydatki na tyle na ile sie da na jego podstawie

nie nie zależy mi na tym, abyś się zniechęciła i uniosla sie honorem ze "jak tak" to nie chcesz juz mojej pomocy.... ktos pare postów wcześniej pisał o szacunku, zrozumieniu.... nie rozumiem czemu wy nie potraficie zrozumiec że ja się tymi kotami tez przejmuje i chce żeby jak najszybciej doszly do siebie.... i nie mam mozliwosci przyjechac do wawy by naocznie zobaczyc jak wygladają dlatego tak brakuje mi bieżacych rozliczen w ktorych mozna doczytac czym kociaki sa leczone a do tego informacji w 1 miejscu co sie dzieje z kociakami....i mowie że to nietylko mnie dotyczny ale innych osób ktore interesuja sie naszymi rybniczankami tez.... i ponieważ widze że ogromnym problem jest edytowanie 1 postu ....gdy wróce do domu założe naszym dziewczynom wątek na ktorym mam nadzieje bedziesz wpisywac co u dziewczyn waznego sie dzieje...
i uwazam że to nie fair rzucać tekstami "daj mi spokój" , "sama sfinansuje ich własne leczenie" tylko dlatego że kotki sa u Ciebie i Tobie sie wydaje że skoro ja jestem daleko mam je w dupie i tylko cyferki mnie obchodzą.... i w zwiazku z tym chyba uwazasz że Ty mogłaś ode mnie czegoś wymagać, a ja zupełnie nie mam do tego prawa....

a odnośnie wetow i wtrącania sie do leczenia....nawet jak leczyłam swojego psa potrafiłam bezczelnie zapytac czy przypadkiem nie za długo siedzimy na jednych lekach skoro nie ma poprawy.... i jesli wiedziałam ze za dlugo to trwa to brałam psa do innego weta do konsultacji... to że nam ktoś robi uprzejmość licząc mniej za leczenie to raz, a dwa to miec minimalna wątpliwośc tyczącą się wszechwiedzy danego weta.... ja mam takie podejście i ma ono swoje podloże w tym czego doświadczyłam i w tym , że zależy mi na tym aby zwierzaki leczyc efektywnie

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Pt lut 04, 2011 18:08 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

smarti pisze:Luna i Mela barankują,przewalaja sie i ogólni wszystko robią razem...znalazły domki osobno i aż serce boli je rozdzielać :cry: :cry:

Kiedy Melaśka jedzie do swojego domku? Muszę zmienic tytuł swojego wątku.... Już mogę?
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pt lut 04, 2011 18:19 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

[quote="Chatte
Kiedy Melaśka jedzie do swojego domku? Muszę zmienic tytuł swojego wątku.... Już mogę?[/quote]

Qrcze, rozmawiałam ze smarti dzisiaj i pytałam, ale chyba mi sie pokręciło - wydaje mi się, że w poniedziałek, a potem Luna, ale może byc odwrotnie. W każdym razie "na dniach" - ja bym jeszcze tytułu nie zmieniała, żeby nie zapeszyć, no chyba że na taki w stylu "domek czeka" itp.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 04, 2011 20:03 Re: DT Smarti 2-Trisia wytrzeżwiała...Tom&Jerry spakowani....

Betta to co napisałam oznacza TYLKO TYLE ze jestem już zmeczona Twoimi dociekaniami i autentycznie-jeśli tak ma wyglądac Twoja pomoc to za nią dziękuję.
To co wiem napisałam i w 1-szym poście i wiele razy potem-nic więcej nie wiem i w zw.z tym nic więcej nie napiszę. Nie będę zmyślać .
Jak będą scany to będziesz je interpretowac i roztrząsać ile chcesz-ale beze mnie.
Mnie interesuje wyleczenie kotów o wiele bardziej niż scany i cyferki,nawet jeśli to ma oznaczac zawieszenie pomocy z Twojej strony.
I to nie jest obrażanie się a po prostu zmęczenie bezustannym wałkowaniem tematu który moim zdaniem juz dawno został wystarczająco przedyskutowany.
Gdybyś czytała wątek to zauważyłabyś ze wszelkie, danego dnia wazne, informacje o poszczególnych kiciach są zamieszczane.
nie bedę ich specjalnie z Twojego powodu zamieszczać w pierwszym poście bo nie do tego on słuzy i nie tam ich miejsce.Miejsce opisów "co u dziewczyn się dzieje" jest na wątku-post pt.rozliczenia służy do rozliczen.

i bez zbędnych interpretacji-napisałam to co napisałam i prosze nie przypisywać moim słowom żadnych ukrytych znaczen.
nigdy nie negowałam że przejmujesz się kotami-jednak dla mnie współpraca z Toba jest zbyt trudna,ponad moje siły.
Nie mam natomiast nic przeciwko abyś założyła własny wątek i roztrząsała tam do woli każdy krok wetów jednak bez mojego udziału.
Bedzie mi bardzo miło jak z tymi szczegółowymi dywagacjami co do leczenia kotów przeniesiesz się, na ten załozony przez siebie watek.-natomiast ja, z całą pewnością, nie chcę tak szczegółowo w to wnikać bo to ich praca i nie mam powodu patrzeć im na ręce,ani poświęcać temu aż tyle czasu.

..i słowo daję-nie napisze już na ten temat ani słowa bo nie mam siły ani czasu się bezustannie powtarzać.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 04, 2011 20:10 Re: DT Smarti 2-Trisia wytrzeżwiała...Tom&Jerry spakowani....

Bianka 4 pisze:Bardzo chciałabym poznać Dużych Toma i Jerrego i wycałować na drogę maluchy. Postaram się dotrzeć, ale na 13-tą mogę się nie wyrobić. Będę dzwonić jutro.

i szczerze mówiąc bardzo mi to odpowiada bo na 13-tą postanowiłam jutro pojechać z Carlitem do weta a Rysio jest dopiero od 13-tej. a i tak nie wierzę że Sunshine dotrze na 13-ta a tak dalekiej drogi.
Chcę aby Carlita obejrzał Rysio i zapytał czemu mu zadna micha nie pasuje,nawet najbardziej wyszukana :roll: .

bo w końcu kupię mu whiskasa :mrgreen:

i jesli któraś z cioteczek równiez ma ochotę wycałować słodkie kocie pysie na drogę to również zapraszam-tak ok 14-tej na pewno już będe.( w razie by co będzie móij Tż :D )
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt lut 04, 2011 20:13 Re: DT Smarti 2-Trisia wytrzeżwiała...Tom&Jerry spakowani....

Czy doszły pieniążki za owijki????

IzkaSz

Od: Pt sty 21, 2011 15:06

Post » Pt lut 04, 2011 21:23 Re: DT Smarti 2-Trisia wytrzeżwiała...Tom&Jerry spakowani....

tak,doszły,dziękuję :D :1luvu:

smarti

Post » Pt lut 04, 2011 21:33 Re: DT Smarti (cz 2)-mamy transport dla Toma&Jerrego!

Chatte pisze:
Gibutkowa pisze:A ja mam pomysła - może by kasę prowadził ktoś kto ma na to czas, co? Taki podział na "fizycznych" ;) i "technicznych". To by znacznie ułatwiło sprawę. Np. (tylko przykład nie pisze że tak akurat MUSI być) Marzenia byłaby skarbnikiem Smarti i do niej płynęłaby kasa a ona przekazywałaby do Smarti już kwotę "ogólną" a rozliczenia poszczególnych wpływów by robiła Marzenia (czy ktoś inny). Co myślicie?

Pomyslałam o tym samym - smarti, oddaj sprawy finansowe tzn. rozliczenia w ręce kogos zaufanego. Niech Marzenia (a tak, popieram kandydaturę :D o ile ona sama zechce) liczy słupki i publikuje sprawozdania finansowe. A smarti niech zajmie się tym, co robi najlepiej - wyciaganiem kotów "na ludzi" :1luvu:
Boli mnie gdy zostajesz napadnięta za braki w rozliczeniach, bo poświęcasz tym biedakom swój czas i prywatną kasę nie oglądając się czy mają coś "na koncie" z prywatnych darów czy tez nie , ale z drugiej strony rozumiem, że dziewczyny wpłacające na konkretnego kota chciałyby wiedziec, że na pewno poszło to na jego leczenie i inne potrzeby.
A te niższe ceny u wetki - chyba może Ci zapisać na kartce z pieczątką co i za ile?

Idąc za radą moich szanownych "przedpiśczyń" :ryk: :ryk: :ryk: (kto tak mówił..),i korzystając ze wspaniałego pomysła Gibutkowej :1luvu: :
Uprzejmie prosze aby odtąd wszelkie wpłaty, wspomagające przebywające u mnie kicie, wpływały na konto Marzenia11 i Ona będzie prowadziła wszelkie rozliczenia.
Uprzejmie proszę wpisywac w tytule wpłaty swój nick oraz imię kota dla którego przeznaczona jest wpłata

Dziękuję też serdecznie Marzenia11 za to że zgodziła się przejąć na siebie trud dbania o przelewy i robienia rozliczen,
dziękuję Szalonemu Kotowi za fantastyczne ogłoszenia z których kicie "idą" ,
oraz dziękuję Chatte za to że zgodziła się scanowac wszelkie moje rachunki,wyniki itp.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jednocześnie bardzo serdecznie dziękuję za wpłaty wszystkim którzy wspomogli i wspomagaja leczenie i karmę kiciów przebywających u mnie.To w równym stopniu dzięki Wam te kicie zostały uratowane :piwa: :kotek: :kotek: :kotek: .........
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

smarti

Post » Pt lut 04, 2011 22:26 Re: DT Smarti 2-Trisia wytrzeżwiała...Tom&Jerry spakowani....

smarti - nie ma sprawy...przecież wiesz....

Informacje o wpływach pieniążków na rzecz kotów w dt smarti będę umieszczać w pierwszym moim poście na stronie pierwszej. Będę je aktualizować co drugi dzień. Nie będę umieszczać informacji o aktualnym stanie finansów w środku wątku więc zainteresowane osoby zachęcam do odwiedzania pierwszej strony.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lut 04, 2011 22:36 Re: DT Smarti 2-Trisia wytrzeżwiała...Tom&Jerry spakowani....

Mój Tż udał się właśnie na seans swojej slynnej "terapii sznura" do pokoiku Devi i Fionki :D
historia pokazuje że nie ma tak świrniętego i wycofanego kota z którego ta terapia nie uczynilaby największego miziaka swiata i najwaleczniejszego kociego przywódcy w jednym (kocie oooczywiście :D :kotek: )
:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

smarti

Post » Pt lut 04, 2011 22:51 Re: DT Smarti 2-Trisia wytrzeżwiała...Tom&Jerry spakowani....

smarti pisze:Mój Tż udał się właśnie na seans swojej slynnej "terapii sznura" do pokoiku Devi i Fionki :D

8O 8O 8O 8O poproszę o szczegóły! :ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11

Post » Pt lut 04, 2011 23:20 Re: DT Smarti 2-Trisia wytrzeżwiała...Tom&Jerry spakowani....

Zobaczcie... kopiuję z Kociarni... :D

zerduszko pisze:Perełka już u mnie, z kotkami ok, psów się boi. Jej podróż do nowego domku się rozpoczęła. A dziś dzwonił o nią Pan, tez spod Wawy, ale już za późno :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
strasznie się wzruszyłam..... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Sob lut 05, 2011 1:07 Re: DT Smarti 2-Trisia wytrzeżwiała...Tom&Jerry spakowani....

smarti pisze:
i jesli któraś z cioteczek równiez ma ochotę wycałować słodkie kocie pysie na drogę to również zapraszam-tak ok 14-tej na pewno już będe.( w razie by co będzie móij Tż :D )

mnie nie trzeba namawiać.... ale jutro po 13ej odbieram Tygrysię.. a ściślej:będę w domu czekać na panią J. która ja odbierze z lecznicy i przywiezie.. Chcę ją wypuścić w piwnicy i w ogóle zobaczyć stąd będę ćwiczyc swoją cierpliwość..
I w sumie dobrze sie składa - bo tylko koty mogą wpłynąć na zmianę mopich planów - czekając na Tygrysię będę kończyć zlecenie... Inaczej znów by mnie nie było dłuuuugo w domu :wink:

Marzenia11

Post » Sob lut 05, 2011 9:37 Re: DT Smarti 2-Trisia wytrzeżwiała...Tom&Jerry spakowani....

Wieje bardzo.... ale to i tak szczęśliwy dzień dla co najmniej trzech maluchów :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
Tomie, Jerry, Perełko - powodzenia!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob lut 05, 2011 12:35 Re: DT Smarti 2-Trisia wytrzeżwiała...Tom&Jerry spakowani....

czy ktoś ma tel do sunshine307?
bo mnie 'sie stracił" a chcialabym do wtea wyskoczyć-nie wiem gdzie Oni sa i o której będą :roll:

a p,Ola już w gotowości-czeka na Perełeczkę :kotek: :1luvu:

smarti

[poprzednia][następna]