TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 31, 2011 20:06 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

W środę w Uwadze będzie reportaż o psach trzymanych na łańcuchach.
...a na ziemi pokój ludziom...i kotom...

Dark Lord

Od: Śro sty 24, 2007 21:30

Post » Pon sty 31, 2011 22:13 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Aleksandra59 pisze:
Catnaperka pisze:Też mam info od reporterki :)

"Podobali się między innymi zoopsychologowie pomagający "wychowywać" niesforne zwierzaki, akcje darmowych sterylizacji kotów, mody na daną rasę, sytuacja sklepów zoologicznych, mity w temacie ciąża i kot. Co z tego wyjdzie w praktyce i da się przełożyć na reportaż, zobaczymy. Mam nadzieję, że jak najwięcej!"

Miło :)

Biorąc pod uwagę tematy jakie zostały reproterce TVN przez Was podesłane i po obejrzeniu dzisiejszej uwagi, info od reporterki troszku niepokojące jest dla mnie :?

Zoopsycholodzy, akcje sterylizaci kotów itp. - fajne tematy na reportaż, ale w wersji light edukacyjnej. Oczywiście bardzo, ale to bardzo potrzebnej - każda tego rodzaju akcja jest bardzo ważna i niezmiernie cenna :ok: :ok: I należy to docenić i popierać :ok: :ok: W końcu mamy świadomość o poziomie pro-zwierzęcej edukacji naszego społeczeństwa :( :(

Tylko czytając ten wątek myślałam, że jest szansa na pokazanie polskiemu społeczeństwu - w ramach cyklicznych programów - nie tylko celebrytów wygłaszających górnolotne kwestie, które mnie akurat nie wzruszają 8) Maria Czubaszek celebrytką w mojej ocenie nie jest :D

Teraz na TVP2 leci kolejny odcinek serialu "Na dobre i na złe" - tematem głównym jest podobno odzwierzęca toksoplazmoza mózgu pacjenta :twisted: Powiązana z ciążą jego partnerki ...............
Zadzwoniła do mnie koleżanka z tą informacją - ma kota w domu i planuje ciążę. Zadała mi pytanie czy to prawda - serial konsultują lekarze z tytułami profesorskimi podobno ... I co z tym fantem zrobić :?:

Edit: zmieniłam posta, ponieważ pytanie jest ogólne - co zrobić z informacjami przekazywanymi w serialach, które odbierane są jako prawda. Tym bardziej jeżeli konsultantami takowych seriali są podobno wysokiej klasy lekarze :? Bez wyjaśnienia możliwości zarażenia się ..... Podobno w serialu pada kwestia o konieczności nakarmienia kotów, które zostały w domu ....

Temat toksoplazmozy i wyrzucania kotów ze względu na ciążę też zaproponowałam. Podrzuciłam pomysł konsultacji z lekarzami itp. Widać jak jak wielki wpływ ma telewizja. Może ktoś po obejrzeniu takiej uwagi choć trochę się zastanowi "bo w tvn powiedzieli"...
Swoją drogą nie mogę z tego jak ludzie wierzą w seriale :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon sty 31, 2011 22:59 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

http://www.petycje.pl/petycja/6490/koch ... bate_.html PETYCJA- bestialsko zakatowany bernardyn!!!!!!!!!!!!!

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lut 01, 2011 0:03 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Catnaperka pisze:Temat toksoplazmozy i wyrzucania kotów ze względu na ciążę też zaproponowałam. Podrzuciłam pomysł konsultacji z lekarzami itp. Widać jak jak wielki wpływ ma telewizja. Może ktoś po obejrzeniu takiej uwagi choć trochę się zastanowi "bo w tvn powiedzieli"...

Co do toksoplazmozy super :ok: :ok: :ok: :ok:

Tylko niech trafią na sensownych lekarzy, a nie takich, którzy uważają zwierzęta domowe za duże zagrożenie dla ludzkiego zdrowia :?
[size=85]Przykład z tych złych przykładów: jak mój Tata był już bardzo ciężko chory - miał raka mózgu - lekarz pogotowia wezwany na nocną wizytę wydarł mordę na opiekującą się Tatą pielęgniarkę, jak zobaczył kotkę wtuloną w Tatę :twisted: Podobno "won z tym kotem" było najdelikatniejsze .... I cała ilość fachowych informacji o wpływie kota na stan zdrowia pacjenta 8O Na szczęście jak dotarłam tego lekarza już nie było, bo nie wiem co bym mu zrobiła .... Kika była przy Tacie przez cały czas ....

Co do wpływu seriali na świadomość społeczeństwa - jest przeogromna :? I producenci seriali mają tego świadomość - przykładów pozytywnych trochę jest. Nie jestem fanką seriali, ale chyba w Ranczo była akcja z mamografią dla kobitek mieszkających na wsi - jakiś autobus podobno jeździł :ok: :ok: W Klanie, też podobno jakaś akcja uświadamiająca problemy zdrowotne też była ....

A może - skoro TVN w akcję edukacji pro-zwierzęcej się zaangażował tak mocno - podsunąć pomysł na wplecenie tej akcji w scenariusz serialu Na Wspólnej :?: Może nie tyle akcji, którą zajmuje się Uwaga, ale włączenie do serialu czegoś pro-zwierzęcego :?:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto lut 01, 2011 0:28 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

taizu pisze:
Amika6 pisze:Zajrzyjcie, bo mod na KŁ przerzucił, a to ważna sprawa w tym temacie
viewtopic.php?f=8&t=123524

I kto może, niech na inne fora powrzuca

Link nie działa

:oops:
Już poprawiłam
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto lut 01, 2011 2:04 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Aleksandra59 pisze:Teraz na TVP2 leci kolejny odcinek serialu "Na dobre i na złe" - tematem głównym jest podobno odzwierzęca toksoplazmoza mózgu pacjenta :twisted: Powiązana z ciążą jego partnerki ...............
....

Dziś kot powąchał kapustę, tata wywołał temat toksoplazmozy, trochę w żarcie, ale ja już na serio opowiedziałam o toksoplazmozie. No i rozpoczęło się piekło, bo "nie prawda, był film... ". O ja głupia, myślałam, że chodzi o jakiś stary dokument czy cuś, gdybym wiedziała, że taki badziew mi przywołują to awantura by była najdziksza z możliwych.
Nie wiem jak coś takiego można robić... jak widać do wielu to trafia i nie dają się przekonać, serial rzecz święta.

ankke

Od: Nie wrz 12, 2010 22:59

Post » Wto lut 01, 2011 8:08 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Pytanie co w tym serialu robią Ci wszyscy z nazwiska wymienieni konsultanci medyczni ... 8O
Widać nie trafili na właściwych lekarzy :!:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto lut 01, 2011 14:44 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Aleksandra59 pisze:
Catnaperka pisze:Temat toksoplazmozy i wyrzucania kotów ze względu na ciążę też zaproponowałam. Podrzuciłam pomysł konsultacji z lekarzami itp. Widać jak jak wielki wpływ ma telewizja. Może ktoś po obejrzeniu takiej uwagi choć trochę się zastanowi "bo w tvn powiedzieli"...

Co do toksoplazmozy super :ok: :ok: :ok: :ok:

Tylko niech trafią na sensownych lekarzy, a nie takich, którzy uważają zwierzęta domowe za duże zagrożenie dla ludzkiego zdrowia :?
[size=85]Przykład z tych złych przykładów: jak mój Tata był już bardzo ciężko chory - miał raka mózgu - lekarz pogotowia wezwany na nocną wizytę wydarł mordę na opiekującą się Tatą pielęgniarkę, jak zobaczył kotkę wtuloną w Tatę :twisted: Podobno "won z tym kotem" było najdelikatniejsze .... I cała ilość fachowych informacji o wpływie kota na stan zdrowia pacjenta 8O Na szczęście jak dotarłam tego lekarza już nie było, bo nie wiem co bym mu zrobiła .... Kika była przy Tacie przez cały czas ....

Co do wpływu seriali na świadomość społeczeństwa - jest przeogromna :? I producenci seriali mają tego świadomość - przykładów pozytywnych trochę jest. Nie jestem fanką seriali, ale chyba w Ranczo była akcja z mamografią dla kobitek mieszkających na wsi - jakiś autobus podobno jeździł :ok: :ok: W Klanie, też podobno jakaś akcja uświadamiająca problemy zdrowotne też była ....

A może - skoro TVN w akcję edukacji pro-zwierzęcej się zaangażował tak mocno - podsunąć pomysł na wplecenie tej akcji w scenariusz serialu Na Wspólnej :?: Może nie tyle akcji, którą zajmuje się Uwaga, ale włączenie do serialu czegoś pro-zwierzęcego :?:

Aleksandra to jest świetny pomysł z Na Wspólnej! Tam w ogóle nikt chyba nie ma zwierząt... Tylko, w który wątek...

Nie tak dawno zatrzymałam się na jakimś serialu na tvp (chyba plebania ale nie na 100%). Z każdą sekundą oczy robiły mi się coraz większe a szczena już dawno przebiła się do sąsiadów. Była tam scena z dziewczyną, która przyszła na zabieg aborcji. Pomijając indywidualne przemyślenia każdego, to to co tam pokazali było ohydne. Dziewczynę zmieszali z błotem (delikatnie mówiąc), zabieg miał być bez znieczulenia, lekarka była masakryczna itp. Sorry za OT ale tak mi to zostało w pamięci...
Ostatnio słyszałam wywiad z Jabłczyńską, która gra Martę w NW i ona opowiadała jakie dostaje maile, że co ona robi, przecież ma rodzinę itp (w serialu ma romans). Siła serialu jest porażająca.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Wto lut 01, 2011 15:26 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro lut 02, 2011 19:55 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

UWAGA
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro lut 02, 2011 20:45 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Ale mamy "myślące" społeczeństwo, nóż się w kieszeni otwiera.Ja nie rozumiem np, po co ktoś kto ma kury trzyma psa, które łapie przecież te kury, ma ich pilnować żeby z podwórka nie uciekły? :evil: Chore to wszystko, jeszcze jacy butni niektórzy, oburzeni wielce.Rzygać się chce.
...a na ziemi pokój ludziom...i kotom...

Dark Lord

Od: Śro sty 24, 2007 21:30

Post » Czw lut 03, 2011 0:11 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Zaznaczę sobie wątek, żeby mi nie umknął :roll:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pt lut 04, 2011 12:41 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

miałam nie pisać, ale jak nie skomentować błyskotliwego śledztwa prokuratora i jego werdytku :
MAMY PIERWSZY UDOKUMENTOWANY PRZYPADEK PSA SAMOBÓJCY :
http://www.gadu-gadu.pl/psa-zabil-pocia ... l-bezkarny
:cry: :cry: :cry:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pt lut 04, 2011 13:38 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

animalon pisze:miałam nie pisać, ale jak nie skomentować błyskotliwego śledztwa prokuratora i jego werdytku :
MAMY PIERWSZY UDOKUMENTOWANY PRZYPADEK PSA SAMOBÓJCY :
http://www.gadu-gadu.pl/psa-zabil-pocia ... l-bezkarny
:cry: :cry: :cry:

co za gnój po ...&^%%$####@@@@!!!....y sk...@@@@@$%%^&&**()) yn...
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt lut 04, 2011 19:41 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Dark Lord pisze:W środę w Uwadze będzie reportaż o psach trzymanych na łańcuchach.

Dziś (za kilka minut) kolejny.
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

[poprzednia][następna]