K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 26, 2011 12:27 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Etiopia pisze:
Tunisia pisze:UWAGA,
wychodzący z psami lub wypuszczający koty w okolicy: ul. Wrocławska, na szerokości od ul. Świętokrzyskiej do Wójtowskiej, Litewska, Mazowiecka - ponura powtórka z Krzemionek,
przez ostatnie 2 dni nie udało się uratować 5 psów (info z najbliższej lecznicy na Mazowieckiej) zatrutych trutką na szczury w porozrzucanych kawałkach mięsa

W RMF MAX dzisiaj co jakiś czas podają komunikat - dołączają kolejne ulice, niestety nie pamiętam listy ale łącznie z ulicą Królewską........

no to mamy psychola w okolicy :evil: pewnie Park Krakowski też będzie skażony, bo to najlepsze miejsce. Ja pier...niczę :evil:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro sty 26, 2011 12:31 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Chyba dzisiaj będę znowu potrzebować transportu dla mojego Kluska do Theriosa :( Wydaje mi się, że jest słabszy niż wczoraj i w niedzielę. Czy może mi ktoś pomóc?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro sty 26, 2011 12:34 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Queen, niestety, nie dam rady ani dziś, ani do końca tygodnia. W przyszłym jedynie poniedziałek. Co ten klusku się wygłupia...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro sty 26, 2011 12:50 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

queen_ink pisze:Chyba dzisiaj będę znowu potrzebować transportu dla mojego Kluska do Theriosa :( Wydaje mi się, że jest słabszy niż wczoraj i w niedzielę. Czy może mi ktoś pomóc?

jak nic nie znajdziesz to zadzwoń w razie czego do Roberta, może uda mu się gdzieś wcisnąć wyprawę do Myślenic.

Kiedyś pisałam o naszym udziale w dużym projekcie gromadzącym 10 fundacji, który ma ułatwić pozyskiwanie 1%. Program do rozliczania PIT już mamy a teraz jest też już strona wspierająca www.pomagampodatkiem.pl , do której będą dodawana kolejne informacje, za chwilę powinny pojawić się reklamy na jednym z mocno odwiedzanych portali. Mamy nadzieję, że pozwoli nam to na zebranie dodatkowych pieniędzy.

Tweety

Post » Śro sty 26, 2011 13:03 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Tweety czy mogłabyś mi odpisać gdzie mam odstawić klatkę - łapkę i czy jest szansa wysterylizowania dzikiej kotki spod mojego bloku na AFN, jeśli nie, będę szukać pomocy gdzie indziej.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro sty 26, 2011 13:15 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

_namida_ pisze:Tweety czy mogłabyś mi odpisać gdzie mam odstawić klatkę - łapkę i czy jest szansa wysterylizowania dzikiej kotki spod mojego bloku na AFN, jeśli nie, będę szukać pomocy gdzie indziej.

na razie nie ma gdzie przetrzymać, są umówione na przyszły tydzień 2 koty.
Klatka może wrócić na kociarnię

Tweety

Post » Śro sty 26, 2011 13:28 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

można ciachnąć - u szpeyera.
tylko miejsce do przetrzymania.
przyznawać się, kto ma klatkę wolną?
moje pięć sztuk krąży po AFN i nie wiadomo gdzie.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro sty 26, 2011 13:28 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

A może byśmy wrócili do tradycji spotkań comiesięcznych, żeby jakieś modus operandi ustalić w sprawie sterylek i kolejności, bo zaraz będziemy ustalać gdzie dać maluchy ;).
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro sty 26, 2011 13:37 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Noemik - ja klatkę od Ciebie po olkusiakach zostawiłam na Kocimskiej Solangelice, bo to ponoć jej (była podpisana Noemik).

Kotka tak jak pisałam w zw. z lokalnym trucicielem stacjonuje od wczoraj w pokoju u starszej pani, pewnie zostanie tam do wiosny a potem będzie kotem ogródkowym dokarmianym (pani ma już 2 koty i psa i ok. 80 na karku), więc jeśli jest możliwość darmowej sterylki, to problemu z przetrzymaniem nie ma. U Szpeyera już się chyba skończyły talony.

_namida_

Post » Śro sty 26, 2011 13:40 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Zapytaj Agi o możliwość sterylki u Szpeyera, jeśli tak, to ja mogę pomóc transportowo, ale dopiero w poniedziałek przyszły (31.01) lub w piątek (04.02)....
Rozumiem, że kotka by po sterylce mogła wrócić do Pani Starszej, oui?
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro sty 26, 2011 13:40 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

_namida_ pisze:Noemik - ja klatkę od Ciebie po olkusiakach zostawiłam na Kocimskiej Solangelice, bo to ponoć jej (była podpisana Noemik).

Kotka tak jak pisałam w zw. z lokalnym trucicielem stacjonuje od wczoraj w pokoju u starszej pani, pewnie zostanie tam do wiosny a potem będzie kotem ogródkowym dokarmianym (pani ma już 2 koty i psa i ok. 80 na karku), więc jeśli jest możliwość darmowej sterylki, to problemu z przetrzymaniem nie ma. U Szpeyera już się chyba skończyły talony.

to jak jest gdzie przetrzymać to dam Ci znać gdzie będzie można ciachnąć. Zawieziesz ją?

Tweety

Post » Śro sty 26, 2011 13:45 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Zawiozę i może wrócić do tej pani. Tylko pewnie musi minąć kilka dni żeby się ją dało wyciągnąć zza wersalki.

_namida_

Post » Śro sty 26, 2011 13:50 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

jak bym mogła pomóc transportowo, daj znać... przyszły tydzień tylko pon i pt, ale kolejny już powinnam mieć więcej czasu.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro sty 26, 2011 14:08 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

lutra pisze:jak bym mogła pomóc transportowo, daj znać... przyszły tydzień tylko pon i pt, ale kolejny już powinnam mieć więcej czasu.

Lutro senkju, na sterylkę TŻ może kota zawieźć, bo to szybka sprawa. Gorzej z wizytą, bo trzeba czekać, więc jeśli w przyszły pt byłby Miśkowicz, to chętnie się do Ciebie zgłoszę o pomoc, bo Wypłosz znowu źle. Od 3 dni nie chce jeść i karmię go strzykawką, jutro po południu jedziemy do Krakvetu i w przyszłym tyg. pewnie też. Ze złych wieści to jeszcze Masza nauczyła się zwracać ze śliną swoje tabletki uspokajające, oraz Masza z Ryfonem biją Wypłosza. Z dobrych wieści chłopaki przestały śmierdzieć.

To tyle, lecę na egzamin.

_namida_

Post » Śro sty 26, 2011 14:15 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

noemik pisze:można ciachnąć - u szpeyera.
tylko miejsce do przetrzymania.
przyznawać się, kto ma klatkę wolną?
moje pięć sztuk krąży po AFN i nie wiadomo gdzie.

U mnie jest królicza chyba Twoja.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

[poprzednia][następna]