Koty w stodole - ok.Pszczyny, whiskasowy Szaruś szuka domu!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 24, 2011 13:51 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY w złapaniu!!!

jednak teraz jak wiem, że Stodolaki w potrzebie...

podzielimy się, starczy i dla Nas i dla Was :kotek:

tylko obecnie w magazynie bazarkowym pustki...
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon sty 24, 2011 14:58 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY w złapaniu!!!

Nie martw się. Spokojnie. :). Jeśli coś Wam zostanie przekażesz stodolakom...
Pewnie, że potrzebujemy i to bardzo, ale jednak inna skala działań Przystani i moich.
Więc polecam się Waszej pamięci, ale może jeszcze ktoś inny tu zagląda, kto mógłby pomóc?...

Ciekawe...

Kciuki zawsze potrzebne!
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto sty 25, 2011 22:37 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY w złapaniu!!!

Dług w lecznicy 450 zł!!!
(plus 260 zł za poprzednie koty)

Wyniki Szarusia nie są dobre... Ale jutro podam wartości...

Kciuki konieczne...!

I pomóżcie coś, proszę, z bazarkami :(... Ja tego nie udźwignę sama...

RudyiSrebrnyKot

Post » Śro sty 26, 2011 9:19 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY w złapaniu!!!

Bardzo proszę o pomoc...

Może ktoś chciałby kupić dziecku, bratu/siostrze itp. 3 książeczki w grubej okładce, duże litery opisujące przygody Julka? (taka polska wersja Mikołajka)..
viewtopic.php?f=20&t=123047

RudyiSrebrnyKot

Post » Śro sty 26, 2011 19:53 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY w złapaniu!!!

Dobra to robimy tak:
ja poproszę zestaw bajek o Julku ale książki zostawiam dla innych Forumowiczów :wink:

Proszę o pw z numerem konta :1luvu:

I zachęcam do bazarkowania :mrgreen:
Stodolaki czekają :!:

Cookie1706

Post » Śro sty 26, 2011 19:55 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY w złapaniu!!!

3mam kciuki za Szarusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Cookie1706

Post » Śro sty 26, 2011 19:56 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY w złapaniu!!!

Cookie1706 pisze:Dobra to robimy tak:
ja poproszę zestaw bajek o Julku ale książki zostawiam dla innych Forumowiczów :wink:

Proszę o pw z numerem konta :1luvu:

I zachęcam do bazarkowania :mrgreen:
Stodolaki czekają :!:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

RudyiSrebrnyKot

Post » Czw sty 27, 2011 17:16 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY w złapaniu!!!

Wklejam wyniki Szarusia:
może komuś coś powiedzą, bo lekarze mówią: FiP.
Obrazek

Wyniki wcześniejszych badań (niestety nie mam w tej chwili dokładnych wartości): obniżony stosunek albumin do globulin oraz podwyższony poziom globulin, również jest charakterystyczny dla FiP.

Nie jestem w stanie zapłacić za dalsze leczenie tego słodkiego KOTA... :(.
Nie wiem co robić. Mam w tej chwili długu 650 zł. Tyle kosztowało leczenie Szarusia i Łatka ['].

RudyiSrebrnyKot

Post » Czw sty 27, 2011 18:52 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, Szaruś FiP?

:strach:
tylko nie FIP... :!: :!: :!:

Bardzo mi przykro... :cry:

Niestety nie znam się na wynikach, także nie pomogę...

Co teraz zamierzasz... :?:

Cookie1706

Post » Czw sty 27, 2011 19:03 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, Szaruś FiP?

Dzięki Cookie1706, że zaglądasz...

a co do Twojego pytania... Wypłakałam morze łez, obdzwoniłam "wszystkich świętych" i nie wiem...

Właściwie nie bardzo mam wyjście. "Moja" lekarka potwierdziła, że przy takiej bilirubinie po odłączeniu od kroplówek Kot przeżyje ze 2, 3 dni. Dopóki jest płukany jego stan będzie stabilny, w każdym razie przez jakiś czas (potencjalnie dłuższy niż 2, 3 dni).

Nie stać mnie jednak by go podtrzymywać przy życiu kroplówkami. Jest już ponad tydzień w lecznicy. Wygląda niby lepiej, ale wyniki krwi ma niedobre.
W sobotę był cały żółty, a wyniki są z wtorku... Więc to nie jest chwilowe pogorszenie. To nie jest coś co minie. Zresztą dobrze to wiemy...

Na wieś mógłby wrócić, ale nie chcę by tam umierał... Myślę, że świadomość "że jest w domu" nie poprawi mu komfortu umierania - w każdym razie tak uważa, inna weterynarz, którą też prosiłam o konsultację...

Nie wiem. Będę chciała jutro do niego pojechać i zdecyduję na miejscu.

RudyiSrebrnyKot

Post » Czw sty 27, 2011 19:08 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, Szaruś FiP?

Boże :crying:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw sty 27, 2011 19:09 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, Szaruś FiP?

Strasznie mi przykro :(. Ja tez sie nie znam na wynikach... Ale czy to fip juz na 100%?? Nawet nie mam jak pomoc finansowo bo sama bez pracy jestem :(.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw sty 27, 2011 19:14 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, Szaruś FiP?

skwareek pisze:Strasznie mi przykro :(. Ja tez sie nie znam na wynikach... Ale czy to fip juz na 100%?? Nawet nie mam jak pomoc finansowo bo sama bez pracy jestem :(.

FiP-a się nie da zdiagnozować w 100% przyżyciowo.( Dopiero po śmierci.) Dlatego ta "moja" lekarka oparła swoją opinię tylko na wartości bilirubiny, która jest dużo, dużo ponad normę (10razy).
Nawet jeśli to nie jest FiP to ta żółtaczka jest dla niego śmiertelna....

RudyiSrebrnyKot

Post » Czw sty 27, 2011 21:00 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, Szaruś FiP?

Ciężko radzić nie widząc kota, ale hipolabuminemia, hiperbilirubinemia, obniżony stosunek albumin do globulin, hiperglobulinemia to wg Praktyki klinicznej : KOTY parametry wskazujące na FIP.
Do tego jeszcze dochodzi niedokrwistość i leukopenia - nie wiem czy kotek też to ma.

Można jeszcze robić badanie w kierunku FIP w jednym z niemieckich laboratoriów, ale czy kot dożyje do wyników? Poza tym to znaczne koszta.

Tak jak Ci mówiłam przez telefon - żaden z kotów u którego było podejrzenie FIP nie żył dlużej niż 1-2 tygodnie od postawienia wstępnego rozpoznania.

Ja jestem za eutanazją.
Dla mnie wypuszczenie tego kota z powrotem do stodoły na zasadzie "niech tam sobie umiera" nie jest humanitarne. Masz możliwość skrócenia mu cierpień i ja bym to zrobiła.
Przykro mi :(
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Czw sty 27, 2011 21:18 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, Szaruś FiP?

Dziękuję... Leukopenię miał na pewno. Pamiętam, bo wyszła w pierwszym badaniu i pierwotnie podejrzewano Panleukopenię... Zwłaszcza, że pozostałe koty chore umierały tak szybko...

Jutro porozmawiam jeszcze raz z lekarzami.

RudyiSrebrnyKot

[poprzednia][następna]