PAKT CZAROWNIC XVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 24, 2010 19:02 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

pomponmama pisze:A ja mam koty od ponad 2 lat i dotąd nie było z tym problemu. Firanki lubię i będę miała. Jakoś dotąd nie targali :roll: To znaczy tymczas Pimpek potargał, ale moje chłopaki nigdy. Podobnie jak nie odrapują mebli, nie kradną mi jedzenia, nie wskakują na stół. 8) Mamy taką um owę i tego się trzymamy. Pompon to w ogóle jest bezproblemowy. Frędzlowi zdarza się zapomnieć, jak rozmrażam wołowinę :roll: Bo wiecie, wołowinie trudno sie oprzeć... ale poza tym to grzeczne kotki sa :mrgreen:

a tak brzydko obmiauczałaś swoje kociuszki Obrazek
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pt wrz 24, 2010 19:04 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

eee tam - oni są GENTELMANAMI 8) tylko czasem o tym zapominają :wink: i przez to ja czasem zapominam, że jestem damą... :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt wrz 24, 2010 19:32 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Kolejny tydzień na boku. Jak ten czas zasuwa. Dla mnie to jeszcze nie weekend... Jutro do pracy. Od kilku tygodni nie miałam wolnej soboty i nie nastąpi to prędko. :(
Ostatnia moja wolna sobota to był 14 sierpnia i spędziłam ją w całości u weta z Blanusią (*)
Czy mam prawo czuć się lekko przemęczona?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt wrz 24, 2010 19:36 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

villemo5 pisze:Kolejny tydzień na boku. Jak ten czas zasuwa. Dla mnie to jeszcze nie weekend... Jutro do pracy. Od kilku tygodni nie miałam wolnej soboty i nie nastąpi to prędko. :(
Ostatnia moja wolna sobota to był 14 sierpnia i spędziłam ją w całości u weta z Blanusią (*)
Czy mam prawo czuć się lekko przemęczona?

Jak lekko? 8O Ty cyborg jesteś normalnie.... Mam nadzieję, że chociaż masz z tego odpowiednie pieniądze, bo to skandal jest, żeby tak ludzi wykorzystywać! :evil: Też tak kiedyś pracowałam, jak miałam kredyty do spłacenia. Teraz na szczęście nie muszę... To było okropne. :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt wrz 24, 2010 19:43 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Pomponmamo...
Mam z tego takie pieniądze, że po ratowaniu Blanusi(*) mojej własnej ukochanej jeszcze zostało mi ponad 1500 zł długu. Na szczęście to dług u rodziny, bez procentów. Weta spłacałam na bieżąco - takie mam zasady. Ale prawda jest taka, że wstyd nie móc samemu zarobić na to, co najpotrzebniejsze. Niestety - takie czasy, taki rynek. Trzeba się cieszyć, że praca jest i tyle. Ja posmakowałam bezrobocia. Dziękuję, postoję.
Ciężko mi jest po prostu pogodzić się z tym, że człowiek zaiwania, a i tak gówno z tego ma.
Ale na pocieszenie powiem, że pierwszy raz wygrałam w totka!! 3 tygodnie temu weszłam do Kolportera (po drodze z roboty) i w te słowa do sprzedawczyni: Dzień dobry! Ja chciałam zapłacić podatek od marzeń.
Pani mnie zapytała, ile tego podatku chciałam zapłacić. No to podałam jej dychę. A dziś posłałam męża, żeby wreszcie sprawdził ten kupon, co go w portfelu noszę i noszę. No i mąż mi 2 stówy przyniósł!! Od razu oddałam tacie na poczet długu :oops:
Ale to wielka radość tak przed wypłatą wygrać w totka. :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt wrz 24, 2010 19:48 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Po wypłacie tez fajnie by było wygrać. Ja wiem Vil, że takie czasy. Jak mnie przydusi, to pewnie pójdę za byle jakie pieniądze do gównianej roboty, ale mam jeszcze nadzieje, że może mi się uda, że dostane lepsza pracę i będziemy z małą żyć jak ludzie. Tego i tobie życzę :D Kiedyś nam się poprawi, zobaczysz, jeszcze dla nas zaświeci słonko :ok: I to będzie już niedługo... :mrgreen: Musi być! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt wrz 24, 2010 19:51 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Dla mnie już otrzymanie TEJ pracy było jak promyk słońca. Naprawdę staram się nie narzekać, tylko cieszyć tym co jest i już. A że czasem czuję się zmęczona... :oops:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt wrz 24, 2010 19:53 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Czasem, jak człowiek ponarzeka, to mu się lżej robi, wiem coś o tym. :D Dlatego nie krępuj się, jak masz potrzebę wypłakania się komuś w rękaw, to służę mankietem :P
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt wrz 24, 2010 19:54 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Ale naprawdę nie ma powodu :ok:
Dziękuję :kotek:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt wrz 24, 2010 20:19 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Ja już 16 lat czekam, że mi sie ilość wypłaty w portfelu poprawi, a jak słyszałam w TV do 2015 mam zamrożone (budżetówka). Ledwo wiążę koniec z końcem.
Czy myślicie, że mi też kiedyś zaświeci :roll:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt wrz 24, 2010 20:37 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Zaświeci :D Na pewno zaświeci, przecież nie może być zawsze źle!

A ja się bujam http://www.youtube.com/watch?v=5jfaqxcuebs i tekst fajny :wink:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt wrz 24, 2010 22:44 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Pocieszę Was ja od wczoraj rana jestem w pracy do jutra do 8.00 , potem od niedzieli rana do wtorku do 16.00. Mamy dzisiaj taki sajgon, ze dawno nie było. Hemodynamika nie nadążała jak im zwoziłam zawały, potem wypadki jeden za drugim , teraz jeszcze śmiertelny. Niby sumując zarobek godziwy ale jakim kosztem??? 350 godzin w miesiącu w pracy.
Ja godzinowo pracuję już ponad .....52 lata bo w każdym miesiącu od 26 lat wyrabiam więcej niż dwa etaty. Ale na emeryturę nie mogę iść wcześniej :evil:
Nie powiem bardzo lubię swoją pracę ale czasem mam też dość wszystkiego.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt wrz 24, 2010 22:53 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

A ja nie narzekam,przynajmniej w tej chwili!Dzięki temu że,mam pracę to jeszcze nie oszalałam!
Pewnie że,mogli by więcej płacic :evil: może stac by mnie było na drugiego słodkiego kotecka :kotek: a tak mam jedynaczkę ,zołze z piekła rodem,bez której też bym chyba na łeb dostała :mrgreen:

A jutro idę na grzybki!!!! 8)
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Sob wrz 25, 2010 4:51 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

a ja za godzine wstaje do roboty
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob wrz 25, 2010 12:18 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

villemo5 pisze:
Dzyśka pisze:A wiecie, że właśnie uchwalili, że 6 stycznia będzie wolny od pracy?

Pogięło ich do reszty?

A ja sie bardzo ciesze - bo to dzien moich urodzin, tak wiec wreszcie bede mogla zaprosic wszystkich znajomych nawet w srodku tygodnia na impreze, o! :)
W tym roku tzn 2011 bedzie "zmiana kodu trojka z przodu" tak wiec tym bardziej trzeba bedzie zrobic huczna balange :twisted: na pohybel sasiadom!

wrocilam z Katowic, nie chcialam wracac ale musialam. lekarz przyjal mnie o ..... 19.30 :evil: siedzialam tam od rana. trzy bulki i 1.5 l wody mineralnej stanowilo moje zaplecze zywieniowe, a zajebiscie wysokie obcasy utrudnily szwendanie sie po wyboistych chodnikach. na dodatek przestawili mi busa na Korfantego wiec do przystanku autobusu jadacego do kliniki mialam dodatkowy spacer. ale zrobilam super zdjecia :) wiecie ze dworzec czesciowo odremontowali? sluchajcie bylam w szoku, niechlubny peron 4 z ktorego jezdzilam byl gorszy niz noclegownia dla bezdomnych...teraz wyglada jak muzeum 8O :ok:
nie moge sie doczekac dalszego remontu dworca, jesli tak to wyglada to ja jestem na tak.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]