^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 04, 2010 21:44 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

szacun wielki e-dita :king:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto paź 05, 2010 9:50 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

potrzebuję fachowca - osoby na tyle sprawnej, inteligentnej i zaradnej żeby mogła wstawić ogłoszenia o adopcję kotów pilnie potrzebujących pomocy na stronie Kociej Doliny :?
na tyle cierpliwej żeby odbierając piąte odrzucenie oferty ze względu na spację zachowała kamienny spokój i spróbowała po raz szósty...

jest ktoś chętny?

chętnie również skonsultuję się z kimś komu w ostatnim czasie ta sztuka się udała

taka pomoc potrzebującym jak na stronie KD już gdzieś była opisana...kto to był....Orwell? Gogol? :evil:

agiis-s

Post » Wto paź 05, 2010 10:49 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

nieustannie zapraszam na bazarek ---> viewtopic.php?f=20&t=117971&p=6487210#p6487210
bo wychodzi że tylko ja z uporem maniaka zbieram kasę na folijke i taśmę ....

agiis-s

Post » Wto paź 05, 2010 11:11 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

agiis-s pisze:potrzebuję fachowca - osoby na tyle sprawnej, inteligentnej i zaradnej żeby mogła wstawić ogłoszenia o adopcję kotów pilnie potrzebujących pomocy na stronie Kociej Doliny :?
na tyle cierpliwej żeby odbierając piąte odrzucenie oferty ze względu na spację zachowała kamienny spokój i spróbowała po raz szósty...

jest ktoś chętny?

chętnie również skonsultuję się z kimś komu w ostatnim czasie ta sztuka się udała

taka pomoc potrzebującym jak na stronie KD już gdzieś była opisana...kto to był....Orwell? Gogol? :evil:

Mission imposible

Podeślij mi prosze to ogłoszenie to wrzucę je na allegro. Wrzuć też na infloudka, tam zaglada dużo osób ze Szczecina - 2,44PLN o ile pamiętam
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Wto paź 05, 2010 11:25 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

agiis-s pisze:nieustannie zapraszam na bazarek ---> viewtopic.php?f=20&t=117971&p=6487210#p6487210
bo wychodzi że tylko ja z uporem maniaka zbieram kasę na folijke i taśmę ....

My się dołożym do dzieła tworzenia organoleptycznie - znaczy się własnymi ręcami będziem lepić domki a żoładkami spożywać alkohol :lol:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Wto paź 05, 2010 11:40 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Każdy musi przyjść na budkowanie z rolka taśmy - no Rudolf jest z tego zwolniony, bo on zawsze dźwiga coś innego :mrgreen:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto paź 05, 2010 12:04 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

:twisted: to co...już bazarku podrzucać nie musicie co?

Rudolf jako kierownik jest z działań pobocznych zwolniony :piwa:

agiis-s

Post » Wto paź 05, 2010 14:55 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

agiis-s pisze:potrzebuję fachowca - osoby na tyle sprawnej, inteligentnej i zaradnej żeby mogła wstawić ogłoszenia o adopcję kotów pilnie potrzebujących pomocy na stronie Kociej Doliny :?

jest ktoś chętny?

Hm, w sumie to się byczę na zwolnieniu w tym tygodniu, zawsze mogę popróbować ;) Podeślij mi na PW jakieś namiary komunikatorowe do Ciebie, to się jakoś dogadamy ;)

Sedith

Od: Pt mar 19, 2010 9:25

Post » Wto paź 05, 2010 19:18 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Wyslalam po raz nie wiem juz ktory ,zagladam co 5 minut na poczte czy juz mi odeslano czy jeszcze nie. Faktem jednak jest ,ze pomalu szlag mnie trafia.

Te 2 nowe -chore wrocily po ilus tam dniach nieobecnosci . Szary zasmarkaniec radosnie przywital mnie salwa kichania a ten z zakrwawionym uchem w odruchu radosci chcial sie polasic. Przyznam ,ze odsunelam sie nerwowo bo boje sie wszelakiej zarazy. Mam pytanie. Czy ten krwawy plac na uchu moze byc objawem jakiejs skornej choroby? Znowu zaczelam dawac im leki,ktore dostalam dla nich od wetki ,mam nadzieje ze tym razem nie znikna kociachy.

Czy ten proszek na robale Flube...cos tam zabija wszelkie robale? Pytam bo Bandyta juz ze 2 x zakaszlal mi a dzisiaj spawil sie . Mysle, ze to robale

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto paź 05, 2010 20:49 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

kya pisze:

Czy ten proszek na robale Flube...cos tam zabija wszelkie robale? Pytam bo Bandyta juz ze 2 x zakaszlal mi a dzisiaj spawil sie . Mysle, ze to robale

Fenbenat? zabija więcej niż np.Pratel

edit: Właściwości farmakologiczne: Fenbenat jest środkiem przeciwpasożytniczym działającym bójczo na nicienie i tasiemce. Substancją czynną jest fenbendazol, który działa zarówno na formy larwalne i dojrzałe pasożytów.

Mądrzej:
u psów, kotów i lisów - nicienie Toxocara canis, Toxascaris leonina, Toxocara cati, Ancylostoma caninum, Ancylostoma tubaeforme, Uncinaria stenocephala, Trichuris vulpis, Capillaria aerophila, tasiemce: Taenia spp.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto paź 05, 2010 20:54 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

ja też słyszałam że to dobry preparat ...

agiis-s

Post » Wto paź 05, 2010 21:03 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

No to extra bo jeszcze troszke mi zostalo i zaczne od jutra ich karmic tym. Robalom mowimy stanowcze NIE.
Kupilam kotom pawilon ogrodowy tzn.Menelowi.Bandycie i Czarnemu, zeby nie miec powtorki z poprzedniej zimy . I co? I jak kupila to nagle administracji pomysl przestal sie podobac i teraz musze deptac zeby dali zgode na rozstawienie. ten kraj jest posrany jak malo ktore miejsce na Ziemii. :evil:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto paź 05, 2010 21:25 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Cześć dziewczyny
Mam prośbę napiszcie mi jak zrobić taki steropianowy domek - na moje podwórko przychodzi kotka z podrośniętym kociakiem - chyba jej bo pozwala mu się pierwszemu najadać. Karmię oboje, kotka niedawno była kotna ale albo straciła kociaki albo ktoś je zlikwidował. Koty nie są zaniedbane ale przychodzą głodne i nie wiem czy są czyjeś. Boję się co będzie zimą, to chociaż zrobiłabym im budkę ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać :?
Dobrze też byłoby Kocicę wysterylizować i sprawdzić płeć kociaka ale są dzikie i nie dają do siebie podejść nie mówiąc o dotknięciu. Mnie nie stać na sterylizację, a Tż nie zgodzi się na drugiego kota, nawet tymczasa. Poradźcie coś bo szkoda futer.
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro paź 06, 2010 6:49 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Sedith pisze:

jest ktoś chętny?

Hm, w sumie to się byczę na zwolnieniu w tym tygodniu, zawsze mogę popróbować ;) Podeślij mi na PW jakieś namiary komunikatorowe do Ciebie, to się jakoś dogadamy ;)

Ciekawam, czy Ci się uda :roll:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Śro paź 06, 2010 6:52 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

isabell36 pisze:Cześć dziewczyny
Mam prośbę napiszcie mi jak zrobić taki steropianowy domek - na moje podwórko przychodzi kotka z podrośniętym kociakiem - chyba jej bo pozwala mu się pierwszemu najadać. Karmię oboje, kotka niedawno była kotna ale albo straciła kociaki albo ktoś je zlikwidował. Koty nie są zaniedbane ale przychodzą głodne i nie wiem czy są czyjeś. Boję się co będzie zimą, to chociaż zrobiłabym im budkę ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać :?
Dobrze też byłoby Kocicę wysterylizować i sprawdzić płeć kociaka ale są dzikie i nie dają do siebie podejść nie mówiąc o dotknięciu. Mnie nie stać na sterylizację, a Tż nie zgodzi się na drugiego kota, nawet tymczasa. Poradźcie coś bo szkoda futer.

W jakiej części miasta mieszkasz? Kotkę trzeba złapać do klatki pułapki i wysterylizować - w tym możemy pomóc.
Budki będziemy dopiero budować - nie mamy na razie materiałów, czyli taśmy i folii, bo pudła styropianowe maja dotzreć w tym tygodniu. Agiis-s?
Obrazek Obrazek

e-dita

[poprzednia][następna]