Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 29, 2011 23:37 Re: Moje koty wolnożyjące..Karmel w dt :))za tydzień ds!!

... i ja oddaje ten skarb... :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro mar 30, 2011 0:17 Re: Moje koty wolnożyjące..Karmel w dt :))za tydzień ds!!

Marzenia11 pisze:... i ja oddaje ten skarb... :roll:

Marzenia do dobrego domku dajesz :ok:
A poza tym, inny Twój skarb chyba ma mord w oczkach na widok Karmelka - ta kocia zazdrość :mrgreen:
Edit obawiam sie, że u Ciebie w najlepszym razie skończyłby jako damski pantoflarz :wink: :lol:
pwpw

Post » Śro mar 30, 2011 5:56 Re: Moje koty wolnożyjące..Karmel w dt :))za tydzień ds!!

Marzenia11 pisze:A Karmelek to "głaszcz mnie głaszcz, bo inaczej nie zjem".. :1luvu:

:lol: :lol: :lol:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Śro mar 30, 2011 8:31 Re: Moje koty wolnożyjące..Karmel w dt :))za tydzień ds!!

Zaraz oddaję klatkę-łapkę - potrzebna na cito.. Znając życie Nero przybiegnie natentychmiast... :?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw mar 31, 2011 0:11 Re: Moje koty wolnożyjące..Karmel w dt :))za tydzień ds!!

Karmiąc koty Blokowe dzisiaj stwierdziłam, ze juz nie wiem ile ich jest...
Myślałam, że 13 ale chyba jednak 14 - minus 3 czarne duże, które pokazują się niezwykle, niezwykle rzadko.
Ze stadka regularnego:
Jotka - ciągle nie leczą się, a wręcz zaczynają ropiec rany przy ogonie - kot do jak najszybszego obejrzenia przez weta i leczenia.
Strachulec i Odwazniak - koniecznie na zabiegi.
Ruda Łapa - jeszcze karmi, ale już trzeba myśleć o złapaniu dzieciaków i może mamy.
Fago - oby dał się złapać na kastrację - chodzi, znaczy, drze pyska i walczy z innymi kotami.

I ciągle Nero..... jakos mam nadzieję, wręcz pewnośc, że żyje.. ale dzisiaj ktos mi powiedział o głodowej śmierci... :roll: Oby jednak nie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: .

Marzenia11

Post » Czw mar 31, 2011 22:33 Re: Moje koty wolnożyjące..Karmel w dt :))za tydzień ds!!

Oczywiście, wiedziałam że tak będzie - dzisiaj wieczorem zadzwoniła pani karmicielka, ze widziała Nero, ze przychodzi, strasznie miauczy, dużo je, ślini się i generalnie pyszczek ma mocno przekrzywiony. Pominę fakt, ze widziała go w poniedziałek i wczoraj, pominę że prosiłam, aby dzwoniła do mnie natychmiast jak go zobaczy. Tylko nadmienię, ze w poniedziałek to ja jeszcze miałam klatkę-łapkę, a dzisiaj już nie mam..

Na szczęscie jest kilka osób które go widuje i się przejęło jego losem - w weekend mam zamiar zorganizować grupę pomocową i musi się udać go złapać. Będę na niego czekać cierpliwie - najwazniejsze, ze żyje i je.

Marzenia11

Post » Czw mar 31, 2011 23:23 Re: Moje koty wolnożyjące..Karmel w dt :) Nero żyje ale nie złap

przycupnę i potrzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
pwpw

Post » Pt kwi 01, 2011 6:01 Re: Moje koty wolnożyjące..Karmel w dt :))za tydzień ds!!

Marzenia11 pisze:Oczywiście, wiedziałam że tak będzie - dzisiaj wieczorem zadzwoniła pani karmicielka, ze widziała Nero, ze przychodzi, strasznie miauczy, dużo je, ślini się i generalnie pyszczek ma mocno przekrzywiony. Pominę fakt, ze widziała go w poniedziałek i wczoraj, pominę że prosiłam, aby dzwoniła do mnie natychmiast jak go zobaczy. Tylko nadmienię, ze w poniedziałek to ja jeszcze miałam klatkę-łapkę, a dzisiaj już nie mam..

Na szczęscie jest kilka osób które go widuje i się przejęło jego losem - w weekend mam zamiar zorganizować grupę pomocową i musi się udać go złapać. Będę na niego czekać cierpliwie - najwazniejsze, ze żyje i je.

Niech żyją Panie Karmicielki :evil:
A ja trzymam kciuki za załapanie Gamonia :ok:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."

Mruśkowo

Post » Pt kwi 01, 2011 9:35 Re: Moje koty wolnożyjące..Karmel w dt :) Nero żyje ale nie złap

Dzisiaj pozyczam klatkę-łapkę - jak tylko sie pojawi to już powinno być łatwiej, bo on jest bardzo głodny i przychodzi jeść... i dużo je... kciuki potrzebne w ogromnych ilościach..

Marzenia11

Post » Pt kwi 01, 2011 10:18 Re: Moje koty wolnożyjące..Karmel w dt :) Nero żyje ale nie złap

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Wystarczy :?: :mrgreen:

Mruśkowo

Post » Pt kwi 01, 2011 15:13 Re: Moje koty wolnożyjące..Karmel w dt :) Nero żyje ale nie złap

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :catmilk: :ok: :ok:
Musi się złapać :mrgreen: :ok: :ok:
pwpw

Post » Sob kwi 02, 2011 8:24 Re: Moje koty wolnożyjące..Karmel w dt :) Nero żyje ale nie złap

Karmelek dzisiaj jedzie do domu!!!!
Oczywiście się denerwuję i dzis obudziłam się z pytaniem : co będzie jak on nie polubi dzieci? :roll:

Dlatego za adaptację karmelkową też trzeba zaciskać dużo i mocno kciuki! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A na ukojenie nerwów Szafirka i Kubuś :love: :love:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Sob kwi 02, 2011 22:05 Re: Moje koty wolnożyjące..Karmel jedzie do domu!! :) Nero żyje.

Karmelek i Trisia już w DS!!!!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Ale to był HORROR z happy endem :evil:
Przy wkładaniu do transporterka pogryzł i podrapał dwie osoby - smarti i TŻta. U weta zwiał, schował się w kąt a przy próbie zrobienia czegokolwiek drapał ile sił w łapkach. W drodze do ds - a była długa - miauczał okrutnie... jak wsiadłam był bardzo niespokojny, ale po jakimś czasie gadania do niego i głaskania uspokoił się i patrząc we mnie czujnymi ślipkami gadał: co Ty mi znowu robisz??? Dokąd wywozisz??? :roll:
U państwa było już nieco lepiej - a nawet całkiekm nieźle jak na jego stres i ogrom, przeogrom zmian, któruch doznał w ciągu zaledwie 8 dni - 2 wizyty u weta, 3 razy zmiana miejsca zamieszkania i ludzi.. Wyszedł z transporterka i od razu znalazł zaciszny kącik w rogu szafy w garderobie. Siedziałam obok niego na podłodze i gadałam i głaskałam. W końcu wyszedł, wzięłam go na ręce i pokazałam łazienkę a w niej kuwetę. Chodził, owszem, ale miauczał i gadał na okrągło i był niespokojny. Potem na rękach u mnie, ale już nie mega z przerażenia wtulony w ramię (tak jak wcześniej) tylko rozglądając się zaniosłam go do sypialni państwa i pokazałam parapet, łózko.. Spodobało mu się, nawet udało się panu wziąć go na chwilę na ręce :wink: Po czym pobiegł do swojego kącika w garderobie. Wcześniej też obejrzał wszystkie szafy i półki - pewnie aby upatrzyć sobie najfajniejszą :mrgreen:
Gdy przyszedł czas na załatwienie formalności i chciałyśmy się z nim pożegnać to zarowno smarti jak i mnie ugryzł i obsyczał 8O . Po jakims czasie pan wrócił po coś na górę i zastał Karmelka na łóżku :piwa: a gdy ja później poszłam zobaczyć go raz jeszcze wyszedł z szafy, mruczał, barankował i przytulił się do mnie.

A wieczorem dostałam smsa, ze wszystko gra, Trisia śpi na łózku, a Karmel pod łóżkiem no i ze sam wyszedł z szafy :D :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob kwi 02, 2011 22:09 Re: Moje wolnożyjące..Karmel wDS:)) Bądż szczęśliwy słodziaku!!

I strasznie się cieszę i smutno mi że ten ds to nie u mnie..... sentymentalne klimaty mam, a wieczorem robiąc zakupy kupiłam .... karmelową herbatę :ryk: a babka w sąsiedniej kasie płaciła za karmelowe piwo :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Trzymajcie kciuki za adaptację kotuchów w ds, please bardzo... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob kwi 02, 2011 22:25 Re: Moje wolnożyjące..Karmel wDS !! Bądż szczęśliwy słodziaku!!

Marzenia11
:ok: :ok: :ok: :ok:
Ale wierzę, ze będzie dobrze. Super, że Karmelek tyle "gada" i już się aklimatyzuje :1luvu: Trysie mniej znam, ale jak już na łóżeczku, to musi być tam dobry klimat dla kociastych :1luvu:
Czekam na dalsze wieści, bo będą? Będą? plissssss
Pozdrawiam.
pwpw

[poprzednia][następna]