Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 23:26 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Bidulka malutka :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sie 21, 2010 12:14 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

:cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie sie 22, 2010 21:47 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Biedna malutka... Może ktoś da jej szansę?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon sie 23, 2010 0:23 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie wrz 05, 2010 22:23 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

a jaki kot trafił z Zabrza? możesz mu pstryknąć fotkę? :oops:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie wrz 12, 2010 9:41 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Jakie wieści ze schronu?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw wrz 16, 2010 17:02 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Nie będzie żadnych wieści,jestem w dołku.U mnie po prostu wszystko sie posypało,tata walczy o życie,mój chłopak ma taką kontuzje,że już chyba nigdy nie zagra,a ja jestem na stażu,gdzie mnie traktują jak nie wiem kogo,bo robiłam wizyte u babki,która tam pracuje i wydarłam sie po niej,bo chciała psa trzymać w klatce,nawet pisałam o tym przypadku na wątku Anity.Wszyscy sie nasmiewają z adopcji,robią wszystko,żebym zrezygnowała,a ja nie moge,bo zostane bez grosza przy duszy.W dodatku pod MOPSem jest mnóstwo kotów,w tym domowe.Jeden rudy był idealny z charakteru,ale auto go potrąciło,ja przez 3 godziny musiałam patrzeć przez okno jak leży:(

Ja wiem tylko,że jw schronie est mnóstwo kotów-mnóstwo domowych,są też kolorowe.2 są oddane przez moją sąsiadki,bodajże 3 kolorowe z rudym.Kot,o którego pytała Halbina jest,jest bardzo kontaktowy,ale jest czarny.

Pamiętacie jak pisałam o kocie z rozwaloną głową? Tydzień intensywnie go łapałam,bo śmierdział z paru metrów,wiedziałam że wdaje sie martwica.Aż w końcu złapałam,pojechał do schronu,dostał leki,powiedziałam że mają walczyć,a już 1. dnia po markozie nie obudził sie :( Martwica była juz za bardzo zaawansowana.

Odechciewa sie wszystkiego,jeszcze dzisiaj znalazłam w stawie 3 żółwie, jeszcze pare nocy i będzie po nich.Nikt ich nie chce przyjąć.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw wrz 16, 2010 17:26 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Justyna, bardzo mi przykro... Nie wiem, co napisać.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw wrz 16, 2010 17:31 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

szkoda, że na forum nie ma więcej osób z Rudy, Justyna sama sobie na pewno nie poradzi :cry:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw wrz 16, 2010 20:12 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

W takich chwilach, Justynko, trzeba uczepić się pozytywnej myśli... dzięki Tobie te śmietnikowe maluchy http://www.dogomania.pl/threads/192860-Wakacje-się-skończyły-dzieci-do-szkoły-szczeniaki-do-śmietnika...-(dziesięciodniowe mają dt i opiekę... pomogłaś wielu zwierzakom, wszystkim sama nie pomożesz... odpocznij, poukładaj swoje sprawy (trzymam kciuki za zdrowie Twojego Taty i Chłopaka!) i wróć, żeby pomagać...
Co do mleka: pani Iwona, kiedy przywiozła szczeniaki, powiedziała, że mam jej dać znać, jak mleko będzie potrzebne, napisałam jej sms, na razie nie odpowiedziała...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pt wrz 17, 2010 6:36 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Justynko, będę mocno, mocno trzymać za Twoje sprawy, trzymaj się... jakoś, i psychicznie i fizycznie. Nie zbawisz całego świata, choćbyś bardzo tego chciała, pomyśl też, że jak się znów posypiesz to żadnemu stworzeniu tym nie pomożesz więc zadbaj i o siebie bo Twoje zdrowie jest ważne i dla Ciebie i dla tych biedaków, którym zdołasz jeszcze pomóc.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt wrz 17, 2010 8:09 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Bardzo Wam dziękuje.

Wiem,że nie uratuje wszystkich,ostatnie 2 tygodnie olałam tyle zwierząt.Mnie najbardziej żal tego kota z rozwaloną głową,bo gdyby szybciej sie go złapało,to pewnie żyłby.To był najstarszy tutaj kot,który nawet nie przelatywał przez ulice.Wydaje mi sie,że nawet dałby sie oswoić.Cierpiał długo niesamowicie,odór martwicy był wyczuwalny z paru metrów :(

Zdj żółwi wysłałam na kom Martynie, one mają cos czerwonego na policzkach,podobno są pod ochroną.Schron ich nie weźmie, a one zamarzną.

justyna8585

Post » Pt wrz 17, 2010 8:29 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

justyna8585 pisze:Bardzo Wam dziękuje.

Wiem,że nie uratuje wszystkich,ostatnie 2 tygodnie olałam tyle zwierząt.Mnie najbardziej żal tego kota z rozwaloną głową,bo gdyby szybciej sie go złapało,to pewnie żyłby.To był najstarszy tutaj kot,który nawet nie przelatywał przez ulice.Wydaje mi sie,że nawet dałby sie oswoić.Cierpiał długo niesamowicie,odór martwicy był wyczuwalny z paru metrów :(

Zdj żółwi wysłałam na kom Martynie, one mają cos czerwonego na policzkach,podobno są pod ochroną.Schron ich nie weźmie, a one zamarzną.

Justynko, nie pisz, że "olałaś" te zwierzaki, po prostu nie miałaś dla nich czasu, bo były inne sprawy do załatwienia.
Olewanie to dla mnie świadome i celowe działanie a tego u Ciebie nie ma, więc proszę, nie pisz tak.
Co do żółwi to może warto ich zdjęcia wysłać na jakieś terrarystyczne forum, np tu: http://terrarystyka.pl/index.php?option ... Itemid=256
albo poprosić o wystawienie ich w akwarium w jakimś zaprzyjaźnionym sklepie zoologicznym
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt wrz 17, 2010 19:02 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

co do żółwi, dalam Twój numer telefonu swojej uczennicy, Paulinie... spróbuje pomóc...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie wrz 19, 2010 22:03 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

W schronie jest epidemia KK :( Miałam 2 koty,które wpadły mi w oko i żaden z nich juz dzisiaj nie żyje :(

Brytyjczyk znalazł DT,mix Persa też, jest Pers ok 3 letni,który od paru dni NIC NIE JE,baaardzo źle wygląda, myśle że nie przeżyje nawet paru dni

http://www.otofotki.pl/img15/obrazki/oa ... g7834f.jpg

Czarny kot z ulicy z Zabrza został adoptowany i ma wrócić,bo nie potrafi używać kuwety,ludzie dali pare dni na znalezienie domu,powrót do schroniska= kk=śmierć,a jest takim fajnym,kontaktowym,lgnącym do człowieka kotem.

http://www.otofotki.pl/img15/obrazki/bl ... g7830q.jpg
Poza tym MASAKRA :( nie ma sensu robić zdjęć,bo te koty i tak umierają na kk,dzisiaj uśpili też z powodu kk,bo bardzo sie męczył :(
Ostatnio edytowano Sob wrz 25, 2010 0:59 przez siliana, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmienilam za duze zdjecie na link

justyna8585

[poprzednia][następna]