Koty ze Szkocji - nowe zdjęcia z DOMU :):):):):):):):):):):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 02, 2010 21:19 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Z info od TDT wynika, że Laya, która miała być bardziej płochliwa i lękliwa - zrezygnowała z ukrywania się i wylądowała na parapecie 8O I na zestresowaną podobno nie wygląda - tylko na bardzo smutną :( Rezydenty Layę oglądają jak jakiegoś dziwoląga :roll: Na razie bez ekscesów :ok:

Niestety Luka zbunkrował się za kuchenką :cry: A zgodnie z info przekazaną przez właścicieli - miał być kotem bardziej otwartym .............

I jeszcze jedno - właściciele przekazali pewną kwotę na utrzymanie kotów w TDT lub DT ........ Obecny TDT uznał jednak, że kwestie bytowe - jedzenie i żwirek - spokojnie załatwi we własnym zakresie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt lip 02, 2010 23:15 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Jadę na działkę, nie zabrałam z pracy netu bezprzewodowego :twisted: Zatem mogę nie mieć dostępu do miau :? Barba50 - jutro ma dużo zajętości poza forumowej.

Zatem jeżeli TDT nie wejdzie na wątek - może być brak informacji o kotach-szkotach, za co przepraszamy ...........

Ale podnoszenie wątku i ewentualne pytania - mile widziane :D Zaległości nadrobimy .........

Aleksandra59

Post » Pt lip 02, 2010 23:58 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Kurcze nigdy nie miałam takiej sytuacji: oddać moje koty!!?? i mam nadzieje że nic mnie takiego w życiu nie spotka że będę musiała, poza tym nie wiem jaka to by musiała być sytuacja... Poprostu takiej nie będzie, mam możliwość wyjazdu gdzieś, dowiaduje się że koty jechać ze mną nie mogą nie jadę, i nawet dzień się nie zastanawiam czy dobrze zrobiłam, czy mnie nie ominęła "wielka szansa"...

Czy "właściciele" kotów dowiadywali się czy mogą zabrać koty do sąsiedniego państwa a potem z sąsiedniego wziąć je w miejsce docelowe?

nie czytałam wszystkich postów w tym wątku i nie wiem czy na ten temat toczyła się już dyskusja ale ja naprawdę nie wyobrażam sobie oddać komuś moich kotów, to tak jakbym dzieci oddawała! :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob lip 03, 2010 16:12 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

:crying:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob lip 03, 2010 20:15 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Okrężną drogą (poprzez A59) wieści z frontu, niestety jeszcze nie najlepsze :(

Luka niestety nadal za kuchenką :( Ale zagadywany odzywa się i traktujemy to jako wielki pozytyw :D Laya natomiast zmieniła parapet i pysio już nie jest takie smutne ............ Niestety TDT nie jest pewien czy jedzonko i kuwety były grane :| Wszystko wskazuje na to, że nie :( Kciuki potrzebne za szybką aklimatyzację kotów-szkotów w TDT i oczywiście za szybkie znalezienie DS :ok:

No to kciuczymy :!: :!: :!: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Sob lip 03, 2010 20:20 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob lip 03, 2010 20:36 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Luka za kuchenką

Obrazek

a Laya na parapecie

Obrazek

TDT trochę lepszej myśli :roll: Jeszcze nie jest dobrze, ale sytuacja chyba się trochę stabilizuje, a do tego po prostu trzeba czasu...

barba50

Post » Sob lip 03, 2010 21:16 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Laya wygląda na wyluzowaną :) Luka widać potrzebuje więcej czasu :kotek: :ok:

Będzie dobrze, czuję w kościach :D ale za los tych kotów, mocno trzymam kciuki :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie lip 04, 2010 9:51 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Podniosę koty szkoty przy niedzieli, bo cały czas ich los w zawieszeniu :!:
Szukamy DOMU :twisted:

barba50

Post » Nie lip 04, 2010 10:03 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

SZUKAMY DS DLA 2 "SZKOTÓW"
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie lip 04, 2010 14:55 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Ciekawe co tam u kotów szkotów Obrazek

barba50

Post » Nie lip 04, 2010 19:07 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Dobrze, dobrze - coraz lepiej u kotów-szkotów :ok: Stres jeszcze duży, ale powoli powoli - ku lepszemu idzie :ok:

Aleksandra59

Post » Nie lip 04, 2010 20:05 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Już też wiem, dostałam relację takiej treści:

"Małe postępy są, Laya troszeczkę dzisiaj zjadła mokrego whiskasa i parę chrupek Royala, i od czasu do czasu robi obchód po mieszkaniu i jest przypuszczenie, że zrobiła w nocy kupę do kuwety, Luce postawiłem miskę z jedzeniem i wodą pod kuchenką, ale wydaje mi się, że nie ruszone, co prawda podczas karmienia zaczął miauczeć i po wyjęciu szuflady kuchenki wyszedł i przeszedł się po mieszkaniu, ale jedzenia nie ruszył i kupy u niego chyba też nie było. Z wyglądu sprawia wrażenie, że jest ok nawet chętnie dał się wziąć na ręce i podstawiał grzbiet do głaskania, ale chyba nic nie zjadł, a jak usłyszał hałas na korytarzu z powrotem uciekł pod kuchenkę i już nie wyszedł. Dzisiaj zważę miskę z suchym, która stoi pod kuchenką to będę miał 100 procentową pewność co do jego aktywności żywieniowej. Niestety nie udało mi się zrobić nowych zdjęć bo Luka szybko wrócił do "schronu", a Laya skończyła jeść zanim zdążyłem wyjąć aparat"

Idzie ku lepszemu :piwa:

Przed 20 stą cd smsowo, że Luka przeniósł się na parapet i zamierza oglądać studio wyborcze :mrgreen:

barba50

Post » Nie lip 04, 2010 20:20 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

barba50 pisze:
Przed 20 stą cd smsowo, że Luka przeniósł się na parapet i zamierza oglądać studio wyborcze :mrgreen:

:ryk: :ryk: mój też ogląda i zdziwiony patrzy na mnie, z czego się ta Duża tak cieszy 8O :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon lip 05, 2010 10:24 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Tymczasowy domek tymczasowy spisuje się rewelacyjnie :1luvu: .

Czy jest jakaś szansa na domek stały dla naszych Szkotów ?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

[poprzednia][następna]