DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ZAKAZ DOKARMIANIA KOTÓW !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 13, 2010 17:47 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

Wczesniej, po pierwszej fali - jak wynika z watku - na dzialkach pracowaly pompy, czy wiecie kto je tam zainstalowal? teraz tez trzeba je zastosowac, inaczej TA WODA NIE OPADNIE! Waly zostaly umocnione podczas drugiej fali - woda przedostala sie na te tereny i teraz nie ma jak odplynac przez uszczelnione wały. Dziewczyny, tym musza zajac sie jakies sluzby, bo jakas zaraza juz tam wisi pewnie w powietrzu.

poza tym - czapki z glow za to co robicie..

sasza925

Od: Pon maja 31, 2010 22:06

Post » Nie cze 13, 2010 18:21 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

Wczoraj pracowała tam jakaś pompa.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Nie cze 13, 2010 20:13 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

Przed chwilą dostałam od Dorci takiego SMSa:
""napisz proszę na wątku falowym:... mamy dwa małe około 6-tygodniowe, dzikie, szukamy DT na cito"!
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie cze 13, 2010 22:10 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

Mam nadzieję,że ta woda szybko opadnie
Pani Izie dużo zdrowia życzę :ok:

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Nie cze 13, 2010 22:20 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

DWA MALUTKIE DZIKI RUDY I CZARNY 6 TYG. PILNIE SZUKAJĄ DT OBA MALUCHY MAJĄ POCZĄTKI KK

miniboni17 pisze:Mam nadzieję,że ta woda szybko opadnie
Pani Izie dużo zdrowia życzę :ok:

JA TEŻ POPROSZĘ :wink:

Woda opada ,wolno a jednak .
Z wielkim trudem wyciągnełyśmy dwa maluchy ,jednego matka ukryła w budce ze styropianu ,drugi był w budce zamkniętej na skobel ,odkręcałyśmy śrubki ,jakoś się udało dostać ,ten z budki ugryzł Izę w palucha :twisted:
matki nie łapałyśmy ,możliwe że ma dwa inne kociaki również gdzieś ukryte.
Złapałyśmy też kotkę na sterylkę .
dziś byłyśmy długo ,dopiero dotarłam do domu ,pół drogi robiłam w galoty ,tak bardzo boję się ciemności :oops:

Iza jesteś WIELKA .

acha pompa pracuje ,wszystko idzie na działki po drugiej stronie ,tam życia chyba już nie ma :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie cze 13, 2010 22:25 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

mój tel 511 582 448 w sprawie DT dzwonić można o każdej porze.
Obrazek

dorcia44

Post » Pon cze 14, 2010 8:24 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

po dwóch dniach na działkach jestem wypompowana :oops: bolą mnie wszystkie mięśnie ,nie łatwo przedzierać się po wodzie z takim obciążeniem :oops:

na szczęście woda opada ,widać coraz większy syf.grzęznie się w błocie i trzeba uważać co by z butów nie wyskoczyć :wink: no chyba że się ma buty z gaciami i do szyi IWONKO brak słów podziękowań za te ubranka ,nie wiem jak by sobie Iza dała rade bez nich.

Do kociaków oczywiście nie mieliśmy jak się dostać ,udało nam się rozbroić skobel odkręceniem śrubek ,małe rude oczy zalepione :cry: matke z wiadomego powodu wypuściłyśmy(nie wiadomo czy gdzies nie czekają na nią 2 kociaki o których słuch zaginął ) ,MR> złapane ale wcześniej zajrzałam do budki stojącej przy wodzie ,a tam czarne uszka 8O czyli mamy 2 maluchy .
W między czasie przyszedł facet pytać co my robimy z kotami bo na górze od paru dni kręci się miziasta kotka ,chuda jak szkielet.
Poszłam ,kotka na mój widok oszalała ze szczęścia ,faktycznie chuda bardzo ,same kosteczki :cry: zabrałam, przecudnej urody ,bardzo młodziutka tri .

przeszłyśmy wszystkie miejsca ,bo PRZED WCZORAJ przez burze ( :strach: :oops: ) nie doszłyśmy wszędziej ..Iza dotarła (po płotach z kolcami ) do bezdomnego co mieszka w namiocie ,zostawiła mu jedzenie dla kota ,który albo przychodzi do niego albo zamieszkał z nim .

Oczywiście czarna noc ,latarka zamokła ,nie powiem co czułam ,nie wiele brakowało aby mi zwieracze puściły :twisted:

jak dotarłyśmy do samochodu czułam taka ulgę jak by mi lat ubyło :lol:

Tri u Izy je i je i jeszcze raz je ,w przerwach pije ,dużo pije.

Maluchy po wczorajszym zakraplaniu gentamecyną oczy ładniejsze ,małe czarne (gryzące) dużo większe od małego rudego (nie gryzącego) ,jedzą ,troszkę płaczą ,siedzą w dawno nie wykorzystanym brodziku tz. kabinie prysznicowej.
Zaraz polecę z nimi do weta.
NIE MOGĘ MIEĆ NASTĘPNYCH TYMCZASÓW.
Obrazek

dorcia44

Post » Pon cze 14, 2010 10:09 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

SZUKAM DT DLA DWÓCH ZASMARKAŃCÓW :!: :!: :!:

I SPROSTOWANIE IZA ZABIERA 8 PUSZEK PO 80 .DKG.

TRI RÓWNIEŻ SZUKA DT :!: :!: :!: trzeba ją przed sterylką odkarmić ,jej kupa to sama trawa :?
Obrazek

dorcia44

Post » Pon cze 14, 2010 11:35 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

Załatwię dzisiaj dużo gratisów suchego RC, ale mam problem z transportem do Dorci, do Włoch. Czy ktoś może by dziś wieczorem lub jutro odebrał ode mnie i zawiózł do Niej? Nie mam samochodu, a wyprawa pociągiem to kawał czasu. Ładnie proszę... :)
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon cze 14, 2010 12:20 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

Podniosę :!:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pon cze 14, 2010 13:59 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

dziki po pierwszych zastrzykach ,dzielnie to zniosły ,MCz. chłopak waży o 20 dkg więcej od MR. dziewczynki.jest grozniejszy i zadziorniejszy :twisted:
są na antybiotykach plus krople do oczu .
kochani może je leczyć na moje konto w mojej lecznicy ,kiedyś to spłacę tylko niech ktos je przejmie na DT. :cry:
nie mam pieniędzy :oops: ale mogę dać troszkę karmy.
u mnie siedzą w kabinie prysznicowej :oops: :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon cze 14, 2010 14:10 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

Marcelibu pisze:Załatwię dzisiaj dużo gratisów suchego RC, ale mam problem z transportem do Dorci, do Włoch. Czy ktoś może by dziś wieczorem lub jutro odebrał ode mnie i zawiózł do Niej? Nie mam samochodu, a wyprawa pociągiem to kawał czasu. Ładnie proszę... :)

ja sie jutro wybieram do Dorci. dzis wieczorem/ jutro rano moglabym odebrac np gdzies na trasie metra.

sasza925

Od: Pon maja 31, 2010 22:06

Post » Pon cze 14, 2010 14:17 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

e mail od Izy

Witam,

Kicia całą noc smacznie spała głębokim snem – tak że chrapała. Cała klatkę zasłoniłam, żeby jej te moje rezydenty z ciekawości nie budziły – ma wstawioną kuwetę i duży kontener z podusią –cieplo jej było .Odpchliłam ją i dałam luxa.W nocy zjadła i wypila b. dużo – ok.1 szklanki wody. Jak jadła to ta powarkiwała jak moja Pijaczka –lala, pilnowała jedzenia - jadła na leżąco – nie miała siły wstać Jest chuda – nie wiem czy waży 2 kg. Nie nadaje się na sterylkę – dziś po Jagiellońskiej pojadę z nia do weta. Jej kupa- to sama trawa – to chyba nic przez kilka dnia nie jadła tylko ją podgryzała i zapychał a sobie brzuszek. Cudeńko moje kochane a jaka miziata ską ona się wzięła bo to na pewno nie \nasza. Trzeba ją obfotografować – i szukać jej domku – na włóczęgę jej nie wypuszczę – zresztą ona musi nabrać sił.

Nazwałam ją Krolowa-Jagiellonka , bo dzielnie walczy o życie i bycie z człowiekiem. Iza
Obrazek

dorcia44

Post » Pon cze 14, 2010 14:49 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

NA MOJE KONTO WPŁYNĘŁO 100ZŁ NA KOTY MIEDZESZYŃSKIE BARDZO DZIĘKUJE .
Obrazek

dorcia44

Post » Pon cze 14, 2010 16:27 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

Jak to dobrze , ze ten facet zainteresowal sie tą kotką.
Codziennie do południa jestem na rehabilitacji
na Mokotowie moge podjechac i odebrac karme i zaieżc do dorci.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

[poprzednia][następna]