Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 11, 2010 22:25 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Dziś byłam w schronisku z Agnieszką :D przywiozłyśmy do kociarni strasznie zabiedzonego kocurka, niestety z jajkami :mrgreen: samochód śmierdzi mi jak sto diabłów jeszcze go wietrzę :mrgreen: przy okazji wyciągnęliśmy ze schronu sunię, a właściwie Jaaga ją wyciągnęła pojechała do niej na tymczas, po zabraniu kocurka w shronie jest 11 dorosłych kotów , maluchów nie ma, może to i dobrze jak była tydzień temu były 3 nie wiem co się z nimi stało, i szczerze mówiąc nie chcę wiedzieć :( Zaraz wkleję parę zdjęć. Jutro podjadę do schronu zabiorę kotkę kotka ma 3 lata, jest domowa sterylizowana, ludzie oddali ją do schronu bo urodziło im się dziecko i lekarz kazał im się pozbyć kota :evil: czyż nie szlag człowieka może trafić :evil: kotka ma na imię Maja jest fajniutka miziasta i chyba zdezorientowana w całej tej sytuacji bo z miękkiej kanapy wylądował w takim miejscu :(
A jak tam kociaki w naszych domkach tymczasowych coś dziewczyny nic nie piszą, a i Ines jest u Agnieszki na tymczasie jakby co :D mam nadzieję, że Agnieszka wreszcie się odważy coś napisać :) Agnieszko haloooooo czekamy :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto maja 11, 2010 22:50 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Ja nawet nie wiem jak to napisać :?: ale wpakowałam się na dobre w nocy nie śpi nikt przez Trisze to diabeł w kociej skórze nie działa na nią przyciąganie ziemskie u niej to chyba pełne ADHD 8O
Franka ma jej dość zaczęła dyndać chyba ze strachu do wanny. :oops:
Ja myślałam że to taka bidulka spokojna zastraszona ale tak daje popalić że szkoda gadać i nawet pisać :roll:
co do pomysłu stowarzyszenia jestem na tak :ok:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Wto maja 11, 2010 22:55 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Lekarz kazał pozbyć się kota... gdzie do cholery takich lekarzy za przeproszeniem robią??? :twisted:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto maja 11, 2010 23:00 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

ja mam takie cuś,nie z sosnowieckiego ale zajeła miejsce dla kociakow ze schronu ;)

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto maja 11, 2010 23:04 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

terenia1 pisze:
MIKUŚ pisze:Jezeli dalej jesteśmy stowarzyszeniem, jest Nas odpowiednia ilość, i dalej działamy jak działamy tyle ze mozemy LEGALNIE zbierać kasę, sprzęciory, dary, leki itp. to Ja jestem jak najbardziej za :lol:
Jesli dobrze rozumię to jest to kwestia przekształcenia stowarzyszenia zwykłego w stowarzyszenie wyzsze :?:

No dokładnie Basiu ze stowarzyszenia zwykłego w zarejestrowane :D będziemy mogły zbierać wszystko egalnie, ale i wtedy musimy się legalie rozliczać i prowadzić księgowość, ale do tego pewnie znajdziemy jakiegoś miłośnika zwierząt :D

Ja też jestem za :ok: Na pewno będzie mozna dzieki temu dalej sie rozwijać i zorganizować jeszcze większą pomoc :)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto maja 11, 2010 23:32 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Ja tam chyba nie mam za wiele do powiedzenia, ale popieram przekształcenie :mrgreen:
Obrazek

Kicia_Kluska

Od: Pt lut 26, 2010 18:58

Post » Wto maja 11, 2010 23:40 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

no i parę zdjęć ze schronu :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Wto maja 11, 2010 23:56 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

i następne
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Śro maja 12, 2010 0:05 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

i następne
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Śro maja 12, 2010 0:09 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Te wszystkie koty takie śliczne, a mi jest ich tak szkoda. Nie rozumiem sytuacji kiedy ktoś decyduje się na zwierzaka, a potem z różnych przyczyn po prostu się go pozbywa. :evil:
Obrazek

Kicia_Kluska

Od: Pt lut 26, 2010 18:58

Post » Śro maja 12, 2010 0:12 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Bona44 pisze:Ja nawet nie wiem jak to napisać :?: ale wpakowałam się na dobre w nocy nie śpi nikt przez Trisze to diabeł w kociej skórze nie działa na nią przyciąganie ziemskie u niej to chyba pełne ADHD 8O
Franka ma jej dość zaczęła dyndać chyba ze strachu do wanny. :oops:
Ja myślałam że to taka bidulka spokojna zastraszona ale tak daje popalić że szkoda gadać i nawet pisać :roll:

Bona my wiemy, że tymczasowanie kotów nie nie jest prosta sprawa :( też miałam, i pewnie będe miała koty na Dt, koty umierały mi na moich rękach, chorowały, codzienne wizyy u weta i czasami nie dało się i pomóc, ale spójrz na te zdjęcia ze schronu na te kociaki co widzisz :?: kompletną rezygnację, zamknęcie i czucie, że nic się już nie zmieni, dzięki Tobie, że zabrałaś Triszkę na tymczas jeden z tych kociaków znajdzie schronienie u nas i dzięki temu uratujemy mu życie i jego samego, A Triszkę jak się tak rozbrykała spacyfikuj troszkę jej nic nie bedzie, zamknąć w łazience, pokoju, a Franka też się jakoś dostosuje troszkę przezyje steresu, a potem bedzie ok - nie martw się następny egzemplarz bedzie spokojny :ryk:

terenia1

Post » Śro maja 12, 2010 6:10 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

A ja tak patrze na te wiklinowe budki i mysle sobie dlaczego nie maja innych budek? Łatwych w utrzymaniu czystości :!: Na tej wiklinie zebrał sie ....letni brud , który widac gołym okiem, a ile nie widać? wirusy, bakteria i inne świństwa. Takie kosze powinny być szorowane, odkażone, a tam syf na syfie i te nawet zdrowe koty wchodzą do takiej wylegarni chorób i siedzą , bo znalazły "schronienie". Że też nie można zrobic porządku z nimi, zabrali by sie do roboty, bo łatwo jest pracowac jak sie ma super warunki ale jaka moze być satysfakcja gdy zrobi sie cos z niczego , tylko trzeba chcieć. Ale żeby chcieć trzeba miec pewna wrazliwośc, której zapewne pracownikom tej instytucji brakuje :evil:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro maja 12, 2010 6:59 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

terenia1 pisze:Gosiu jeśli chodzi o mnie to jestem jak najbardziej na tak w sprawie przekształcenia :) dziewczyny pewnie także postaramy się poszukać ogoś kto nam pewne sprawy poprowadzi ulgowo pod kątem finansowym, ale wydaje mi się, że w przypadku przekształcenia my bedziemy czuć się pewniej, zresztą niech dziewczyy też się wypowiedzą na ten temat , myślałyśmy dawno o tym tylko niestety my osobiście nie mamy czasu zająć się wszystkimi tymi formalnościami, ie z lenistwa :oops: ale z braku czasu :oops:
dziewczyny i chłopaki więc wypowiadajcie się czy jesteście za czy przeciw przekształceniu ... i wtedy działamy dalej
Dziękuję Małgosiu jeszcze raz i raz :lol:

:ok: :ok:

tereniu: dzięki i skontaktuje się z Dorotką dziś jakoś :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro maja 12, 2010 7:23 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

Ja tam też uważam, że takie przekształcenie to droga ku lepszemu :D chociaż wiem, że nie mam prawa głosu :roll:
Ale przy okazji zahacze o jeden temat. Chciałam zorganizować w jednej z publicznych instytucji budżetowych w Sc akcję charytatywną (to tak w skrócie) i nie wiem jak mam się w piśmie zwrócić do dyrekcji :| Że zbieram na co? na schron? a potem będę musiała im to dać a nie wiadomo co oni z tym zrobią.... czy na Kocią Chatkę? no i tu problem bo wiecie jak to jest.... jest różnica jak się rzuci hasło "zbieramy na schronisko" a na coś innego, na schron ludzie chętniej dają.... i do tego nie wiem jako kto miałabym się podpisać w tym piśmie 8)
Doradźcie.

Iweta dziękuję za założenie bazarku :1luvu: przepraszam, że dopiero teraz.

Mikuś w mojej torebce przez przypadek została jedna strzykawka z 0,5 ml żółtego płynu - pewnie mi wypadła z papierowej torebki od weta :x Kiedy Ci jest to potrzebne? mogę podać przy okazji?

Wiem, że zanudzam ale jeszcze krótka info o Abi. Strasznie mi jej żal bo ona taka chętna do zgody z moją kocurką a ta ciągle niewzruszona..... Nie zaatakowała jeszcze, chociaż parę razy Abiśka (odważna bestia :wink: ) zbliżyła się za blisko do mojej i moja chyba w panice próbowała ją łapą odgonić. Noc była czadowa, wycie i warki mojej na Abiśkę, dzisiaj ja w pracy więc same na gospodarce zostały, ciekawe co będzie... (chociaż zostawały już same tak do 3 godzin i było ok).
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Śro maja 12, 2010 8:31 Re: S-ec K.Chatka- PILNE prosimy o ogłoszenia str 8...

terenia1 pisze:Gosiu jeśli chodzi o mnie to jestem jak najbardziej na tak w sprawie przekształcenia :) dziewczyny pewnie także postaramy się poszukać ogoś kto nam pewne sprawy poprowadzi ulgowo pod kątem finansowym, ale wydaje mi się, że w przypadku przekształcenia my bedziemy czuć się pewniej, zresztą niech dziewczyy też się wypowiedzą na ten temat , myślałyśmy dawno o tym tylko niestety my osobiście nie mamy czasu zająć się wszystkimi tymi formalnościami, ie z lenistwa :oops: ale z braku czasu :oops:
dziewczyny i chłopaki więc wypowiadajcie się czy jesteście za czy przeciw przekształceniu ... i wtedy działamy dalej
Dziękuję Małgosiu jeszcze raz i raz :lol:

Terenia przekształcić i to jak najszybciej
a powodów dla których to trzeba zrobić jest całe mnóstwo. Co mamy przygotować Małgosiu? Nie gadajmy tylko zróbmy to, plizz

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]