kot i małe dziecko

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 10, 2012 6:09 Re: kot i małe dziecko

niulka pisze:Chyba prędzej uwierzę w to przyklejenie się do metalowej rurki niż w skok z podłogi półtorej metra w górę bez tyczki :lol:

Żartujesz? ;)
Nasze koty bez problemu wskakują z podłogi - choć nie wszystkie.
Dwa na luzaku, jeden się wspina po metalowej, pionowej drabince :roll: , a innym czasem się uda.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto kwi 10, 2012 10:59 Re: kot i małe dziecko

ruda32 pisze:Łóżko piętrowe to żaden problem :)
Jak wchodzi? Mogę zrobić filmik - po drabince wchodzi albo skacze z telewizora
Z podłogi też potrafi wskoczyć ,wystarczy dobra motywacja- zabawka

Poproszę o filmik z drabinką :)

niulka

Od: Pon kwi 09, 2012 14:18

Post » Wto kwi 10, 2012 16:05 Re: kot i małe dziecko

niulka pisze:
ruda32 pisze:Łóżko piętrowe to żaden problem :)
Jak wchodzi? Mogę zrobić filmik - po drabince wchodzi albo skacze z telewizora
Z podłogi też potrafi wskoczyć ,wystarczy dobra motywacja- zabawka

Poproszę o filmik z drabinką :)

przy najbliższej okazji nagram filmik :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Wto kwi 10, 2012 17:20 Re: kot i małe dziecko

Mój kot potrafił wskoczyć na samą górę segmentów (2,5 m),a był tylko ślamazarnym persem :) Nieraz go szukałam w strachu ,że komuś się wymknął z domu, a Rudzin siedział między kwiatkami na górze.I nic się nie oddzywał gdy ja biegałam z obłędem w oczach :)
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Wto kwi 10, 2012 17:22 Re: kot i małe dziecko

agnieszka.mer pisze:Mój kot potrafił wskoczyć na samą górę segmentów (2,5 m),a był tylko ślamazarnym persem :) Nieraz go szukałam w strachu ,że komuś się wymknął z domu, a Rudzin siedział między kwiatkami na górze.I nic się nie oddzywał gdy ja biegałam z obłędem w oczach :)

Jak na persa to ogromny wyczyn :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Wto kwi 10, 2012 17:28 Re: kot i małe dziecko

Robił to tak leciutko,jakby nie wkładał w to najmniejszego wysiłku,wiem,że to niezwykłe u tej rasy kanapowców :)
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Wto kwi 10, 2012 17:30 Re: kot i małe dziecko

agnieszka.mer pisze:Robił to tak leciutko,jakby nie wkładał w to najmniejszego wysiłku,wiem,że to niezwykłe u tej rasy kanapowców :)

szczytem rozruchu mojego persa było wejście na parapet :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Wto kwi 10, 2012 20:41 Re: kot i małe dziecko

ruda32 pisze:
agnieszka.mer pisze:Robił to tak leciutko,jakby nie wkładał w to najmniejszego wysiłku,wiem,że to niezwykłe u tej rasy kanapowców :)

szczytem rozruchu mojego persa było wejście na parapet :)

Jaka jeszcze rasa niezbyt chętnie wędruje po wysokościach?

niulka

Post » Śro kwi 11, 2012 9:52 Re: kot i małe dziecko

Moje Norwegi raczej niskopienne są, w domu przynajmniej-parapet, stół-to rzadkość, nie mówiąc o wyższych meblach.
when life gives you lemons, make lemonade ;-)
...how I wish you were here...

Druidess

Od: Wto paź 08, 2002 9:03

Post » Śro kwi 11, 2012 10:38 Re: kot i małe dziecko

Anuk pisze:
idaa pisze:Troszkę odświeżę temat, bo mam pilny problem, a nie mam czasu szukać. Rok temu znaleźliśmy kotkę, około 5 tygodni, w stanie agonalnym. Wet nie dawał jej szans, ale stwierdził, że spróbować można. Kotka żyje u nas i ma się świetnie. Jest tylko jeden problem... Agresja... Kotka gryzie wszystkich. Mi uszkodziła oko. Najgorsze jest to, że rzuca się na naszą trzyletnią córeczkę. Niby nie gryzie do krwi, ale ślady po zębach są. Kilka dni temu dogoniła małą i wskoczyła jej na plecy. Skończyło się paskudnym podrapaniem ramienia. Zaczynam obawiać się o małą. Od razu zaznaczę, że dziecko od małego jest uczone szacunku do zwierząt, a w naszym domu stale są zwierzęta. Do niedawna były szczurki [*], teraz jeszcze są myszki. Kota nigdy nie mieliśmy i nie planowaliśmy, ale jest i bardzo go kochamy. Czy ktoś mógłby mi poradzić jak radzić sobie z agresywnym kotem? Nie chcielibyśmy jej oddawać. Kotka jest wysterylizowana.

Zacznijcie od wizyty u weta.
Dobrego, nie takiego, który zaproponuje uśpienie dla świętego spokoju.

Czasami moje głębokie przerażenie budzi hierarchia wartości niektórych osób na tym forum.
Ciągle mam przed oczyma wątek (zamknięty) o ojcu, który uśpił agresywnego kota. Wątek, w którym 90% forumowiczów naskoczyło na autora w taki sposób, że mi się niedobrze zrobiło.
Ludzie, normalny zdrowy psychicznie mężczyzna, ojciec, na widok kota, który skacze z pazurami do oczu jego dziecka, momentalnie trzasnąłby takiego łopatą i tyle.
Czy myślicie, że kotka na widok waszego dziecka próbującego wydłubać oko kociakowi będzie wasze dziecko prowadziła do psychologa??
Czy szerszenia, który cię użądlił, też prowadzisz na terapię feromonami??
HIERARCHIA WARTOŚCI

niulka

Post » Wto lip 03, 2012 19:37 Re: kot i małe dziecko

Odswieżam temat, bo mam prosbę.
Od niedawna mam dwa kotki i własnie okazało się ze jestem w 6 tygoniu ciąży, nie nie, bez obaw. Nie chodzi mi o oddanie kociaków, a o cos wręcz przeciwnego. Chcialabym Was prosic o podesłanie mi najlepiej na priv jak najwięcej zdjęc na których jest kot i niemowlę koegzystujące razem. Zrobię sobie z tego wygaszacz ekranu do kompa, który zawsze u mnie jest wlączony, by wrazie "niemców" czyli jakiegos marudy narzekającego na koty i dziecko móc pokazać - O, popatrz sobie jak może być.
Dodam że wszystkie zdjęcia z forum już znalazłam. Przysięgam ze to tylko na użytek prywatny.
misiafaraona

Post » Wto lip 03, 2012 21:41 Re: kot i małe dziecko

Podaj maila, to coś wyślę ;-)
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto lip 03, 2012 21:52 Re: kot i małe dziecko

i ja wyślę,mam tego sporo :twisted:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lip 03, 2012 21:56 Re: kot i małe dziecko

Myslałam ze maile są widoczne w profilu, ale mogę podac jeszcze i tu: mal.karmelita@gmail.com
misiafaraona

Post » Wto lip 10, 2012 21:51 Re: kot i małe dziecko

:D

Obrazek

Obrazek
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

[poprzednia][następna]