Stasinka odeszła[*] .......................................

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 10, 2010 10:16 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

Wiecie co... właśnie wysłałam mojemu kumplowi z liceum linka do tego zdjęcia:
Obrazek
Ten kot szary z prawej ma jego rysy twarzy 8O No w szoku jestem... Kurcze, szkoda że zdjęcia kumpla zamieścić nie mogę ale normalnie... 8O SZOK! 8O 8O 8O
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon maja 10, 2010 10:27 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

Dziś wieczorem skontaktuję się z pewną osobą, która szuka kota-biedaka. To dobry, sprawdzony dom, przygarnia takie "niechciane" futra. Współpracują z Przystanią Ocalenie, mają od nich tego kota:

http://www.przystanocalenie.pl/kpdz_koty_lapek.htm

Nie chcę robić przedwczesnej nadziei, ale zapytam czy nie przygarnęliby tego staruszka z ciemnicy. Wiem, że teraz jeden ich kot odszedł (dożył sędziwej emerytury) i szukają nowego. To dobrzy ludzie, znają się na rzeczy. Zadzwonię wieczorem i zapytam. Może jak będzie dom, to coś wymyślimy, żeby go zabrać i podleczyć gdzieś, a potem przekazać? Może wtedy DT się znajdzie choćby na przeleczenie staruszka przed podróżą....

Dam znać...

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Pon maja 10, 2010 10:29 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

Gosia B pisze:Dziś wieczorem skontaktuję się z pewną osobą, która szuka kota-biedaka. To dobry, sprawdzony dom, przygarnia takie "niechciane" futra. Współpracują z Przystanią Ocalenie, mają od nich tego kota:

Nie chcę robić przedwczesnej nadziei, ale zapytam czy nie przygarnęliby tego staruszka z ciemnicy. Wiem, że teraz jeden ich kot odszedł (dożył sędziwej emerytury) i szukają nowego. To dobrzy ludzie, znają się na rzeczy. Zadzwonię wieczorem i zapytam. Może jak będzie dom, to coś wymyślimy, żeby go zabrać i podleczyć gdzieś, a potem przekazać? Może wtedy DT się znajdzie choćby na przeleczenie staruszka przed podróżą....

Dam znać...

byłoby super....

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon maja 10, 2010 10:29 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

Gosia B pisze:Dziś wieczorem skontaktuję się z pewną osobą, która szuka kota-biedaka. To dobry, sprawdzony dom, przygarnia takie "niechciane" futra. Współpracują z Przystanią Ocalenie, mają od nich tego kota:

Dam znać...

:ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon maja 10, 2010 10:50 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

Dam znać...

Byłoby super! wczoraj odezwała się do nataszy pani, która mogłaby wesprzeć finansowo dt dla kotka , a ja i natasza na piątek jesteśmy umówione do tej baby

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon maja 10, 2010 20:25 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

ech.... trzymam kciuki :ok: oby się udało :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon maja 10, 2010 21:19 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

Rozmawiałam z Domkiem. Mają w tej chwili 12 kotów, wszystkie kalekie, i 3 stare psy. Mieszkają w Katowicach. ALe historia ich wzruszyła. Dziewczyna poprosiła o czas do namysłu - chciała się przespać z tą myślą, porozmawiać z rodziną. obiecała, że jutro się odezwie. W każdym razie nie odmówiła od razu... Dam znać...

Gosia B

Post » Pon maja 10, 2010 21:32 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

Gosia B pisze:Rozmawiałam z Domkiem. Mają w tej chwili 12 kotów, wszystkie kalekie, i 3 stare psy. Mieszkają w Katowicach. ALe historia ich wzruszyła. Dziewczyna poprosiła o czas do namysłu - chciała się przespać z tą myślą, porozmawiać z rodziną. obiecała, że jutro się odezwie. W każdym razie nie odmówiła od razu... Dam znać...

wielkie kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon maja 10, 2010 21:47 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

dołączam się do kciuków :ok:
historia 1-łapka niesamowita
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Wto maja 11, 2010 11:50 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

ja też trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

mawin

Post » Wto maja 11, 2010 22:23 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

Wciąż nie mam odpowiedzi odnośnie Ds dla staruszka. Jutro mam strasznie ciężki dzień, ale postaram się zadzwonić do tej osoby i dopytać. Jeśli nie dam rady - na pewno się tym zajmę w czwartek...

Gosia B

Post » Śro maja 12, 2010 8:30 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

nikt nie dzwoni :( może ktoś pomógłby agness 78 w ogłoszeniach :oops: żeby porobić więcej :oops:

jessi74

Post » Śro maja 12, 2010 9:13 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

Przedwczoraj przyjechala ostatnia kotka do Beaty od "tej kobiety" Nazwałysmy ja Fredzia

Kotka oczywiście wygląda jakby miala ok 1 roku leciutka jak piórka , ma aż 3 zabki z kamieniem nazebnym, pozostalych zębów nie ma, więc trudno okreslic jej wiek. Ropny stan zapalny w uchu z uszkodzeniem blony. P.Marszalek z ta druga wetką uznały że to najgorsze ucho jakie w zyciu wdzialy. Ropny stan zapalny, ucho mokre i śmierdzi na kilometr. Kotka bardzo cierpi, ucho musiło ja od dluższego czasu bardzo boleć. Nawet nie moglysmy jej wyczyścic bo dostala szału w lecznicy. W drugim uszku ma polipa, który też m.in powoduje stan zapalny. Narazie leczymy stan zapalny. Potem jak kotka bedzie w dobrym stanie zrobimy przy jednej narkozie sterylkę, usuniemy kamień nazebny i polipa. Została tez odpchlona i odrobaczona. Kicia jest bardzo sumtna i osowiała.

Pozostałe dwie kotki z którymi byłyśmy w ubiegły czwartek na ściaganiu kamienia nazebnego i wyrywaniu zabkow tez maja stan zapalny w pysiu i sa na antybiotykach.
Tak się zastanawiam że cos takiego chyba nie mogło sie pojawić w ciagu pół roku u tej kobiety. Myśle że ta jej matka po prostu zbierała koty, które znalazla,niewiadomo gdzie jej trzymała i nigdy chyba u weta nie była, nie mówiąc juz o pchłach i robakach.
W piatek idziemy zobaczyć kocurka.
Jessi wstawi zdjęcia kici.

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Śro maja 12, 2010 10:04 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

:-( :-( :-(
obawiam się, że kocurek może jeszcze gorzej wyglądać :-(

mawin

Post » Śro maja 12, 2010 16:19 Re: WRO,koty trzymane w komórce-spiżarce, dwa prosza o dt:(

natasza25 pisze:Przedwczoraj przyjechala ostatnia kotka do Beaty od "tej kobiety" Nazwałysmy ja Fredzia

Kotka oczywiście wygląda jakby miala ok 1 roku leciutka jak piórka , ma aż 3 zabki z kamieniem nazebnym, pozostalych zębów nie ma, więc trudno okreslic jej wiek. Ropny stan zapalny w uchu z uszkodzeniem blony. P.Marszalek z ta druga wetką uznały że to najgorsze ucho jakie w zyciu wdzialy. Ropny stan zapalny, ucho mokre i śmierdzi na kilometr. Kotka bardzo cierpi, ucho musiło ja od dluższego czasu bardzo boleć. Nawet nie moglysmy jej wyczyścic bo dostala szału w lecznicy. W drugim uszku ma polipa, który też m.in powoduje stan zapalny. Narazie leczymy stan zapalny. Potem jak kotka bedzie w dobrym stanie zrobimy przy jednej narkozie sterylkę, usuniemy kamień nazebny i polipa. Została tez odpchlona i odrobaczona. Kicia jest bardzo sumtna i osowiała.

Pozostałe dwie kotki z którymi byłyśmy w ubiegły czwartek na ściaganiu kamienia nazebnego i wyrywaniu zabkow tez maja stan zapalny w pysiu i sa na antybiotykach.
Tak się zastanawiam że cos takiego chyba nie mogło sie pojawić w ciagu pół roku u tej kobiety. Myśle że ta jej matka po prostu zbierała koty, które znalazla,niewiadomo gdzie jej trzymała i nigdy chyba u weta nie była, nie mówiąc juz o pchłach i robakach.
W piatek idziemy zobaczyć kocurka.
Jessi wstawi zdjęcia kici.

dopiero jutro wieczorem :oops:

jessi74

[poprzednia][następna]