Chomik aka SZEJK - i mała kotka Emiratka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 13:03 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

A kto ci każe oddawać...? :wink: Może się jeszcze z Szejkiem polubią, pierwsze dni zawsze są trudne i rzadko kiedy dokacanie przebiega jak po maśle.

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Wto wrz 21, 2010 14:03 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Nie chcem ale muszem :wink:
No bo w czwartek wyjeżdżam na 2 tyg, a kocię zostawić pod opieką mojego TŻ :strach: więc kocinka pójdzie do TDT (miejmy nadzieję...), który się zastanawiał nad adopcją kociaka - no i tak sobie myślę, że jak ją weźmie to już chyba nie odda, no bo kto by chciał takie cudo oddać? Więc jeśli kocia będzie mieć domek, no to...

A z Szejkiem nie mogę jej na razie stykać, bo Szejkuś jeszcze kicha, a kocia dopiero co zaszczepiona, a z drugiej strony to ona ma tę plamkę grzybiczą, co to pod lampą świeciła. A po tych przejściach z grzybicą Szejka to wolę nie ryzykować... Więc na razie nie ma szans na przyjaźń :wink:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Wto wrz 21, 2010 14:04 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

acha, jeszcze jedno: kto na tym wątku może zmieniać tytuł? :D
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Wto wrz 21, 2010 14:08 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

myrzapl pisze:acha, jeszcze jedno: kto na tym wątku może zmieniać tytuł? :D

Chyba Never, tak jak w pierwszym poście. Ewentualnie moderatorzy?
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro wrz 29, 2010 14:31 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Myrzapl, jak tam sprawy kocie? Mały nietoperz już wiadomo, czy ma własny domek, czy raczej do was wróci? :D

jhet

Post » Śro paź 06, 2010 5:28 Re: Chomik aka SZEJK - i mała kotka Emiratka :)

No kurcze nie wiem co z małą kocią :( tęsknię za nią, bo kochana to kocianeczka była strasznie. Sprawę pilotuje moja koleżanka z Abu Dhabi, też kociara, ale nie odpowiada na razie na email... :roll:
TŻ mówi, że jak pojechałam, Szejk siedział przez kilka dni pod drzwiami wpatrując się w klamkę, albo sprawdzał, czy przypadkiem nie ma mnie w łazience, w której trzymałam koteczkę... biedaczysko.
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Śro paź 06, 2010 7:32 Re: Chomik aka SZEJK - i mała kotka Emiratka :)

myrzapl pisze:TŻ mówi, że jak pojechałam, Szejk siedział przez kilka dni pod drzwiami wpatrując się w klamkę, albo sprawdzał, czy przypadkiem nie ma mnie w łazience, w której trzymałam koteczkę... biedaczysko.

Kochany kocio :1luvu: Ale się wytęsknił.
Obrazek

bulba

Post » Pt paź 08, 2010 6:40 Re: Chomik aka SZEJK - i mała kotka Emiratka :)

No i kiepsko. Ludzie, którzy zaopiekowali się małą kicią nie chcą jej zatrzymać na stałe. :( Za dużo zachodu i kłopotu :? A co, mysleli, że mały kotek sam po sobie wodę w kibelku spuści, a następnie usiądzie z nimi i będzie TV oglądał?
W sumie to dobrze, że się przyznali otwarcie i kicia wróci do mnie, a nie na ulicę.

Teraz już siedzę i kombinuję co ja z nią zrobię? Kurcze, nie mogę jej do Polski na razie przywieźć, bo na wściekliznę musi być zaszczepiona, a potem jeszcze miesiąc... może TŻ by ją przywiózł... no nie wiem jeszcze.
Na razie kicia ma jeszcze opiekę do połowy października, dopóki nie wrócę.

Biedny Szejk, znowu będzie zazdrosny i smutny...
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Pt paź 08, 2010 7:22 Re: Chomik aka SZEJK - i mała kotka Emiratka :)

Szejk to mądry kocio :1luvu: Zrozumie, choć zapewne nie od razu, że kicia nie jest dla niego konkurencją, tylko siostrzyczką do zabawy :mrgreen:
Obrazek

bulba

Post » Wto paź 19, 2010 12:46 Re: Chomik aka SZEJK - i mała kotka Emiratka :)

myrzapl, jak tam u was? I kiedy wracacie? Co z małą? Jak Szejk się miewa, zdrówko dopisuje itd.? :lol: Jakieś zdjęcia...? Stęskniłam się za kocurkiem, a i mała Emiratka już pewnie też trochę urosła :D

jhet

Post » Wto paź 19, 2010 14:27 Re: Chomik aka SZEJK - i mała kotka Emiratka :)

Jestem już w Abu Dhabi. Szejk strasznie się stęsknił... w nocy przychodził sprawdzać czy na pewno jestem, a teraz cały czas śpi tak, żeby mnie jakoś dotykać, a to łapką, a to pupką... jest słodki jak cukierek po prostu.
Schudł trochę, co raczej my wyszło na dobre... przyznaję się z pokorą, że przed moim wyjazdem rzeczywiście zgrubł był... :oops: no ale jak takiego kochanego kota nie nakarmić jak siedzi i patrzy się prosto w oczy...

Oczka po staremu - czyli kiepsko, ale nie beznadziejnie. Ciągle zaczerwienione spojówki, ciągle troszkę ropieją. Więc dalej lejemy kropelki, dalej beta-glukan. Choc chyba przestawię go na Scanomune, bo wydawało mi się, że lepiej reagował. No i niestety zauważyłam, że Szejk jakby trochę utyka na lewą przednią łapkę. Niestety z wizytą u weta i diagnostyką łapki zaczekam dwa tygodnie aż do powrotu do Polski - tu ceny są 3-4 razy wyższe niż u nas! Obłęd po prostu, no i za wszystko liczą, nawet za najdrobniejsze rzeczy doliczają osobno (np jeśli obetną pazurki...).

małą kocię odbieram dziś wieczorem.. no i maraton pt szukamy domku zaczyna się od nowa. Trzymajcie kciuki.
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Wto paź 19, 2010 14:38 Re: Chomik aka SZEJK - i mała kotka Emiratka :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Post » Wto paź 19, 2010 14:43 Re: Chomik aka SZEJK - i mała kotka Emiratka :)

na razie jeszcze foty koci małej sprzed mojego wyjazdu... ale musi być duża teraz :-)

chyba nazwę ją Mina czyli po arabsku miasto :-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Wto paź 19, 2010 14:46 Re: Chomik aka SZEJK - i mała kotka Emiratka :)

Ale słodziak :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Wto paź 19, 2010 19:46 Re: Chomik aka SZEJK - i mała kotka Emiratka :)

Odebrałam kiciulę, byliśmy na drugim szczepieniu. Kicia zdrowa, oprócz.. kufa... grzybicy! ja się chyba od tego draństwa do końca życia nie uwolnię! :evil:
Z ciekawostek: Itrakonazol kosztuje w Emiratach 110 zł - dla porównania w Polsce 19,50... hurra, niech żyje! :twisted: no bo co innego mądrego można powiedzieć, nie?

Dziś mam dzień nadspodziewanie obfitujący w ciekawostki... w sumie to się ucieszyłam jak koteczkę odbierałam od tych ludziorów, bo przy okazji dowiedziałam się z ich dumnych paszcz, że dawali jej mortadelę i inne szitowe tzw wędliny 8O :evil: mimo moich łopatologicznych instrukcji, żeby jej nie dawali ludzkiego jedzenia - no bo dali jej kawałek i zjadła, to pomyśleli, że lepsze niż Royal Canin dla kociąt, którego worek im zostawiłam. Ręce - nie, ręce i nogi opadają...

Z dobrych wiadomości to mimo mortadelowego rzadkiego qpalka kicia jest w dobrej formie, przytyła z 800g do 1,2 kg i jest tak samo kochana jak była trzy tygodnie temu. Przytula się, poluje na sznureczki z kolan i jest bardzo, bardzo delikatnym podgryzaczkiem :D

Do końca tygodnia wywieszę ogłoszenia w klubach dla ekspatów i supermarketach dla Europejczyków.
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

[poprzednia][następna]