i tu

Rozumiem, że to przeprosiny za te szramy

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
OKI pisze:To jeszcze najpierw podzwonię i w razie czego się uśmiechnę o tę klatkę
Edit: I dokładnie tak, jak mówisz - od czegoś trzeba zacząć.
Kolejny kociak już w domuSzczegóły zostawiam Marzenie
Marzenia11 pisze:Ta wymiana myśli trochę mi dała do pomyślenia... pojawiły sie dylematy i wątpliwości, pytania o przyszłość i np. o to jak zahamowac proceder zbieractwa..
Marzenia11 pisze:no to teraz się pomądrzyłaś![]()
![]()
![]()
przecież JA to wszystko wiem, tylko nie wiem jak ja mam JEJ uświadomić, ze to co robi to nie do końca jest pomoc kotom?
Oto jest pytanie na ktore poszukuję odpowiedzi.
Marzenia11 pisze:Wiesz... tak jak już wcześniej pisałam: widziałam jak jej koty walczą o jedzenie i mówię jej, że są bardzo głodne, a ona mi na to, ze kot w większym stadzie je na zapas...
Wet z ktorym współpracujemy w świetny sposób argumentuje rózne rzeczy, chocby sterylki i - jak na razie bez efektu.
I tak wiele przykładow na uruchamianie procesów myslowych mogłabym podać.
XAgaX pisze:Marzenia11 pisze:Wiesz... tak jak już wcześniej pisałam: widziałam jak jej koty walczą o jedzenie i mówię jej, że są bardzo głodne, a ona mi na to, ze kot w większym stadzie je na zapas...
Wet z ktorym współpracujemy w świetny sposób argumentuje rózne rzeczy, chocby sterylki i - jak na razie bez efektu.
I tak wiele przykładow na uruchamianie procesów myslowych mogłabym podać.
To może spróbuj jej zagrozić, że jak się nie poprawi- koty nie zaczną być kastrowane ani lepiej karmione- to powiadomisz odpowiednie instytucje, jak np. TOZ. Na razie zagrozić (tudzież ograniczyć się do zagrożenia, jak uważacie, że interwencja byłaby wylaniem dziecka z kąpielą- ale tak, żeby ona nie miała tej świadomości) i dać jakiś czas na poprawę. Poinformowałabym też o tym weterynarza, żeby uniknąć sytuacji, że będzie mu się na Was skarżyć. Nie wiem, na ile podrzucanie Promonvetu wchodzi w grę, ale zastanowiłabym się nad tym.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], lucjan123 i 54 gości