Witam
na pierwszej stronie podałam rozliczenie przychodów i kosztów po niesionych do tej pory. Wygląda to tak że zebraliśmy w styczniu i lutym / nie wliczam w to lutowego FP/ w celu badań dla 5 kotów kwotę 1613 zł a rachunek za te wszystkie badania dzięku ogromnej uprzejmości opiekującego się schroniskiem lekarza wynosi jedynie 1065 zł.
Zostało więc 548 złDo tego z lutowego FP została przekazana dla schroniska kwota 260 zł z przeznaczeniem dla Yetiego i kotki na DT u pani Ani.
Zostanie też przekazana kwota 100 zł dla C&W na operację dla kota Cynamona II.
Dzisiaj w schronisku będzie pani weterynarz i wspólnie z panią Anią ustalą jakie badania będą potrzebne i będa zrobione dla Yetiego i Rynienki. Również dzięki zaoszczędzonym pieniądzom z rachunku, pani Ania bedzie chciała zafundowac szczepienia dla kilku zdrowych kotów, to też zostanie dzisiaj ustalone z wet.
Pytałaś Gibutkowa czy zostanie coś dla Rondy - i tu właśnie mam też propozycję na którą mam nadzieję wyrazicie zgodę.
Ronda siedzi w tej chwili w sporym skiperze, jednak jest on ciasny dla niej. Pani Ania z części zaoszczędzonych pieniędzy chciała by kupić dużą, porządną klatke w której na razie mogła by mieszkać Ronda, miała by możliwość swobodnego stawania na łapkach i prostowania się.
W niedalekiej przyszłości pani Ania chce zrealizować jeszcze jedno ze swoich marzeń jeśli chodzi o schronisko, mianowicie wyremontować jeszcze jedno pomieszczenie z przeznaczeniem na kociarnię, ale nie byle jaką, tylko taką która byłaby izolatką, pomieszczeniem przejściowym, dla kotów przychodzących do schroniska, nowych. W tym pomieszczeniu chciała by mieć kilka porządnych, dużych klatek by zwierzątka były faktycznie izolowane, ale nie uwięzione jak w skiperkach. Zakupiona teraz klatka była by w przyszłości "zaczynkiem" wyposażenia tego nowego pomieszczenia.
Ufff.... to się napisałam, mam nadzieję że spodoba Wam się pomysł wykorzystania tych pieniędzy, jest on jak najbardziej zgodny z ideą Funduszu Pokrzywkowego.
Streszczając do jednego zdania - szczepienia i klatka

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)
MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!