Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 14, 2012 12:10 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Witajcie :)

MalgWroclaw pisze:wibrysko, jest na ten temat wydarzenie na fb? Jeśli nie ma, koniecznie trzeba zrobić.

ja nie jestem zarejestrowana na facebooku
ale może ktos z Was mógłby zrobć takie wydarzenie na fb ?

nawet 1 osoba, która zrezygnuje z fajerwerków
dzięki temu że nam nie jest to obojętne
będzie wielkim sukcesem

jeszcze żeby Jurek Owsiak dał się przekonać
i jego sztaby Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
że Światełko do nieba powinno być na przykład pokazem laserów
a nie strzelaniną i wybuchami choćby najpiękniejszymi

może ktoś ma mozliwość z nim porozmawiać ?

bardzo bym chciała, żeby fundacje, azyle i schroniska dla zwierząt
z całej Polski zaapelowały publicznie przez wszystkie możliwe media
i portale społecznościowe
żeby nie znęcać się w ten sposób nad zwierzętami

trzeba ludzi uświadamiać może więcej osób zrozumie
że strzelanie z fajerwerków to jest też okrucieństwo

dziękuję że jesteście :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Sob gru 15, 2012 21:51 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Moje koleżanki, jedna - zoopsycholog i treser psów, a druga - kynoterapeutka, postanowiły zorganizować w tym roku "imprezę" sylwestrową dla psów z Warszawy i okolic. Pozwolę sobie zacytować "Zapraszamy na sylwestrowe psie hulanki, swawole! Nieopodal Warszawy, w zaciszu miejscowości Wólka Mlądzka zapraszamy na sylwestrowy pobyt Waszych Psiaków.
Zapewniamy profesjonalną, całodobową opiekę. Psiaki tego dnia będą mogły korzystać z toru mini agility, brykania za piłeczką czy frisbee na bezpiecznym, 1500m terenie z dala od huków i fajerwerkowych wystrzałów. Przestronne wnętrze 60m pomieszczenia umożliwi komfortowy wypoczynek." Szczegółowe informacje znajdziecie tutaj http://www.facebook.com/events/23999213 ... er_invited
Wydaje mi się, że dziewczyny mają fajny pomysł :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob gru 15, 2012 22:08 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Przypięłam banerek, bo jest to bardzo ważna sprawa. Zawsze w czasie sylwestrowych fajerwerków myślę szczególnie o tych bezdomnych zwierzętach, które nie wiedzą co się dzieje i przeżywają koszmar.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon gru 17, 2012 0:22 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Jestem i ja :) Jeżeli potrzeba mogę pomyśleć nad plakatem dla akcji na ten rok i wrzucić na naszą stronę ślepaczków na FB.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pon gru 17, 2012 0:31 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Mój stary pies zerwał się ze smyczy podczas dzisiejszego spaceru przez te huki :( na szczęście znalazłam go po kilku godzinach, ale był przemoknięty na wylot, wyczerpany i ogromnie zestresowany, nogi mu się trzęsły, z trudem chodził. A to już dziadek :( chory na dodatek.
Świetna akcja :ok:

monka654

Od: Wto gru 04, 2012 0:46

Post » Pon gru 17, 2012 10:51 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Bianka 4 pisze:Moje koleżanki, jedna - zoopsycholog i treser psów, a druga - kynoterapeutka, postanowiły zorganizować w tym roku "imprezę" sylwestrową dla psów z Warszawy i okolic. Pozwolę sobie zacytować "Zapraszamy na sylwestrowe psie hulanki, swawole! Nieopodal Warszawy, w zaciszu miejscowości Wólka Mlądzka zapraszamy na sylwestrowy pobyt Waszych Psiaków.
Zapewniamy profesjonalną, całodobową opiekę. Psiaki tego dnia będą mogły korzystać z toru mini agility, brykania za piłeczką czy frisbee na bezpiecznym, 1500m terenie z dala od huków i fajerwerkowych wystrzałów. Przestronne wnętrze 60m pomieszczenia umożliwi komfortowy wypoczynek." Szczegółowe informacje znajdziecie tutaj http://www.facebook.com/events/23999213 ... er_invited
Wydaje mi się, że dziewczyny mają fajny pomysł :ok:

to super pomysł i uświadamia że można się bawić radośnie bez straszenia i huków
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 17, 2012 10:54 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

ewexoxo pisze:Jestem i ja :) Jeżeli potrzeba mogę pomyśleć nad plakatem dla akcji na ten rok i wrzucić na naszą stronę ślepaczków na FB.

bardzo dziękuję :1luvu: z niecierpliwością czekamy na plakat :)

zastanawiam sie nad najlepszym hasłem - poproszę o propozycje

moja pierwsza propozycja to ta z tytułu wątku:
zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierzat to koszmar !!!

i druga :
czy wiesz że strzelając z fajerwerków znęcasz się nad zwierzętami ?!?

---
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 17, 2012 10:57 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

monka654 pisze:Mój stary pies zerwał się ze smyczy podczas dzisiejszego spaceru przez te huki :( na szczęście znalazłam go po kilku godzinach, ale był przemoknięty na wylot, wyczerpany i ogromnie zestresowany, nogi mu się trzęsły, z trudem chodził. A to już dziadek :( chory na dodatek.
Świetna akcja :ok:

jak to dobrze, że Twój pies się odnalazł,
u nas w Łodzi też już strzelają :(

każdy pies powinien mieć na obroży albo szelkach
wypisany niezmywalnym mazakiem numer telefonu właściciela
lub adresówkę (ale te zakręcane często giną)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 17, 2012 10:58 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

zuzia96 pisze:Przypięłam banerek, bo jest to bardzo ważna sprawa. Zawsze w czasie sylwestrowych fajerwerków myślę szczególnie o tych bezdomnych zwierzętach, które nie wiedzą co się dzieje i przeżywają koszmar.

dziękuję :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 17, 2012 11:04 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

wibryska pisze:
ewexoxo pisze:Jestem i ja :) Jeżeli potrzeba mogę pomyśleć nad plakatem dla akcji na ten rok i wrzucić na naszą stronę ślepaczków na FB.

bardzo dziękuję :1luvu: z niecierpliwością czekamy na plakat :)

zastanawiam sie nad najlepszym hasłem - poproszę o propozycje

moja pierwsza propozycja to ta z tytułu wątku:
zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierzat to koszmar !!!

i druga :
czy wiesz że strzelając z fajerwerków znęcasz się nad zwierzętami ?!?

---

Osobiście byłabym za pierwszym. Fajnie by było zamieścić jakiś krótki tekst informacyjny odnośnie reakcji zwierząt na huki - może masz jakiś pomysł?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon gru 17, 2012 19:48 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

jakoś nic nie mogę wymyślić - pomóżcie proszę napisać krótki ważny tekst na plakat

to jest tekst z pierwszej strony wątku :

Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

petardy i fajerwerki - apel do wszystkich a szczególnie do właścicieli psów i kotów:

to co dla nas jest wielką frajdą i zabawą, dla zwierząt jest koszmarem !!!
mogą nawet z przerażenia dostać padaczki lub umrzeć na zawał serca!!!

znamy wiele historii psów które w Sylwestra w panice uciekły,
przeskoczyły przez ogrodzenie, zaginęły :(

na fajerwerkowej zabawie cierpią psy, koty, ptaki :(

a szczególnie bezdomne koty i psy stróżujące, te przy budach :(

przerażone są zwierzęta w schroniskach i w zoo

także te hodowlane i leśne

dla nich wszystkich to koszmar - proszę zrezygnuj z fajerwerków !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 17, 2012 19:58 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Przyłączcie się do facebookowej akcji "Nie strzelam w Sylwestra!" Stowarzyszenia Empatia: https://www.facebook.com/events/388889577861591/
Dla wielu ludzi hałasowanie petardami to dobra, beztroska zabawa.Dla zwierząt to koszmar.Przestraszone uciekają swoim opiekunom,chowają się w najgłębsze kąty mieszkań,trzęsą się i piszczą,
nie rozumiejąc powodów hałasu.Także dzikie zwierzęta cierpią z powodu naszej beztroski i egoizmu.Nie kupujmy petard i fajerwerków - zwierzęta boją się naszej zabawy.
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 17, 2012 22:20 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Pomyślę chociaż nad 2 zdaniami :oops:
Inicjatywa jest ogromnie słuszna.

Mieszkam daleko od miasta, ale mimo iż zabudowa jest u nas rozproszona zawsze znajdą się jakieś berety żeby wypuszczać petardy.

Czy ludziom największą przyjemność sprawia jak trochę pieniążków puszczą z dymem? :roll:

Nie puszczaj pieniędzy z dymem petard - przepuść je na pomoc tym, którzy/ które cierpią od tego hałasu.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon gru 17, 2012 23:58 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Może tak... Wrzuciłam już na stronę ślepaczków na FB :wink:

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto gru 18, 2012 0:41 przez ewexoxo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto gru 18, 2012 0:46 Re: zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

:ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

[poprzednia][następna]