CHOMICZÓWKA, JUŻ TYLKO 1 MALUCH NA BAZARKU POTRZEBNY DT!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 23, 2010 19:24 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Byłam z Tymkiem na kontroli. Węzły chłonne pod bródką ma dalej powiększone i według lekarki bolesne (ale Tymek raczej je normalnie). Inne węzły powiększone mniej. Następne dwa tygodnie obserwacji, dzisiaj Tymek nic nie dostał. Mam zrobić tydzień przerwy w imunoglukanie i znowu podawać. Za dwa tygodnie zrobimy badanie krwi i testy.
Dzisiaj mnie trochę lekarka pocieszyła. że węzły chłonne, jesli Tymek przewlekle chorował mogą być przebudowane i zakaźnej choroby oznaczą nie muszą.
A więc dalej mam czekać.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto lut 23, 2010 19:32 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

:ok:

a Fiolce w trakcie leczenia oczu dzis pokazala sie ropa
zobaczymy czy nie bedzie trzeba kropli zmienic
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto lut 23, 2010 19:44 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

:ok:

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Śro lut 24, 2010 11:24 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

mimbla64 pisze:Byłam z Tymkiem na kontroli. Węzły chłonne pod bródką ma dalej powiększone i według lekarki bolesne (ale Tymek raczej je normalnie). Inne węzły powiększone mniej. Następne dwa tygodnie obserwacji, dzisiaj Tymek nic nie dostał. Mam zrobić tydzień przerwy w imunoglukanie i znowu podawać. Za dwa tygodnie zrobimy badanie krwi i testy.
Dzisiaj mnie trochę lekarka pocieszyła. że węzły chłonne, jesli Tymek przewlekle chorował mogą być przebudowane i zakaźnej choroby oznaczą nie muszą.
A więc dalej mam czekać.

Ponieważ mój Bąbel przechodzi już trzecią kurację antybiotykową w ciągu trzech miesięcy (smarki, stan zapalny przyzębia, powiększone węzły chłonne) wetka też zasugerowała testy. Wyszły negatywne :D
mimbla, będzie dobrze :ok:
I kciuki za Fiolkę i Tamarkę :ok:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Śro lut 24, 2010 12:07 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Efcia dzięki za wsparcie, też mam nadzieję, że będzie dobrze. :)
Obrazek

mimbla64

Post » Nie lut 28, 2010 8:49 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Z Tymkiem mamy nową świecką tradycję. Jak rano Tymek nie jest za bardzo zalatany, to przychodzi na mizianki do łóżeczka. Bo w nocy w łóżku nie śpi. Woli spać w jadalni na krześle.

A to Tymek wieczorny.
Obrazek

I Tymek poranny.
Obrazek

Macam mu te węzły chłonne, ale niestety nie czuję, że są powiększone, nawet te pod bródką. Tymek cały czas dobrze je, nie kicha, więc mam nadzieję, że do choroby żadnej się nie szykuje.
Obrazek

mimbla64

Post » Nie lut 28, 2010 17:05 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Tymek ma bardzo nieładne pazury. Przy obcinaniu się rozdwajają. Chyba to jakieś braki witaminowe. Muszę mu coś znaleźć do podawania na te pazurki.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon mar 01, 2010 22:16 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

I jeszcze trochę zdjęć, Tymek taki słodki obiekt jest, że nie mogę sie powstrzymać. :D

Obrazek
Tymka pęd do wiedzy, na książeczce pospać, albo gazetę podrzeć
Co jeszcze nie zostało udokumentowane.

Obrazek
A tak się Tymkowi zdjęcia robi. Tu miał być pysio. a wyszła... Przynajmniej widać, że jest już co ciąć.

Obrazek
A to podekscytowany Tymek polujący na piórka. Nigdy mi sie jeszcze taki kotek nie trafił, żeby na zabawkę syczał i warczał, a Tymek tak robi.

Obrazek
A przecież to wcielona łagodność i spokój. Naprawdę.
Obrazek

mimbla64

Post » Czw mar 04, 2010 9:41 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

No i poszłam dzisiaj z Tymkiem na pobranie krwi. Był wystraszony i grzeczniutki, jak to on. Żadnej agresji.
Bedą testy, morfologia i biochemia. Wyniki wieczorem.
Pani doktor powiedziała, że węzły nadal trochę powiekszone.
Kciuki potrzebne.
Obrazek

mimbla64

Post » Czw mar 04, 2010 9:44 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Za Tymka: :ok: :ok: :ok:
A ja mam zmartwienie z Bąblem, chyba dziś wylądujemy na Białobrzeskiej...
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Czw mar 04, 2010 10:50 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

:ok: za wszystkie
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Czw mar 04, 2010 16:05 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

No to w przypadku Tymka na razie spore uff.
Testy wyszły ujemne.
Całe wyniki odbiorę po pracy.
Mam nadzieję, że też będą dobre.

A za Bąbla dalej kciuki trzymam.
Obrazek

mimbla64

Post » Czw mar 04, 2010 20:25 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Marylu wyniki krwi ma Tymek prawie w normie. Prawie, bo ma za dużo krwinek białych kwasochłonnych: norma 2 - 12, a u Tymka jest 16.

Oprócz tego glukoza: norma 100-130, a u Tymka 79.
Mocznik: norma 25-70, u Tymka 77.

Z tym mocznikiem i glukozą, to chyba stres może być?
Natomiast te białe kwasochłonne to doczytałam, że alergia bądź pasożyty. Będę kupę łapać.

Ogólnie to jakby Tymek miał za mało czerwonego w krwi, bo hematokryt, hemoglobina, erytrocyty wszystko bliżej dolnej granicy normy. Ale w normie.
A leukocytów ma 16,4, a norma jest do 20, czyli nie ma stanu zapalnego.

W sobotę pójdę do tego lekarza, co Tymkiem się opiekuje. Jak pozwoli, to we wtorek kastracja.
Obrazek

mimbla64

Post » Pt mar 05, 2010 10:02 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

no to 3mam :ok:

Fiolce oczka się nie leczą, cały czas ma rozpulchnione
przez to ze dostaje kropelki nie moglam jej zaniesc na sterylkę
więc od wczoraj mamy ... rujkę :roll:
na szczęscie na razie łagodną bo pierwszą ale jak sie miss rozwrzeszczy to wkroczymy z hormonami :wink:
i w przyszłym tygodniu pewnie na zabieg
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Nie mar 07, 2010 15:28 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

na ten tydzien plan jest taki ze we wtorek ide z Asia na ocene stanu ucha i ewent szczepienie
a w czwartek na sterylke z Fiolka i jesli sie uda to i z Tamara
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

[poprzednia][następna]