Milka z Bolesławca została krakowianką :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 27, 2010 20:22 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka -już w DT :)

Dziś :

Legnica pisze:Mila została zaszczepiona,miała też pobrana krew,z jednej łapki w ogóle nic nie chciało lecieć-wtedy wydawała dźwieki mające nas odstraszyc,z drugiej udało sie b. ładnie krew pobrać i przy tej drugiej już mruczała.
Wynik odbiore czwartek/piatek.

kciuki za dobre wyniki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw sty 28, 2010 18:42 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka -już w DT :)

Legnica pisze:Mam już wyniki badania krwi Milusi,wszystko jest w porządku.Szczepienie też nie zrobiło na niej większego wrazenia :lol:Zachowuje się normalnie,tak jak przed.

:D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt sty 29, 2010 11:34 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka -już w DT :)

:D :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon lut 01, 2010 20:31 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka -już w DT :)

Fotki z DT :D

Miluni trudno było zrobic zdjecie bo wciaż podchodzi blisko na głaski
ObrazekObrazekObrazek :D
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Śro lut 17, 2010 17:10 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka -już w DT :)

Udane to Święto Kota w tym roku :D :D :D :D

Kochani właśnie Milunia wyruszyła z Legnicy do swojego nowego domku ! :D

Kciuki za podróż , szybką adaptację i szczęście ze swoimi nowymi dużymi :1luvu: :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wszystkim którzy pomogli kici i nas wspierali serdecznie dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D

Z okazji Święta Kota wszystkiego najlepszego
dla wszystkich kotków i kociarzy
:D
Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Śro lut 17, 2010 20:29 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka -już w DT :)

Miluniu, co za wspanialy prezent na Dzień Kota!
Bądź szczęśliwa w nowym domku!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lut 18, 2010 2:34 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka -już w DT :)

A myslałam ze pierwsza zdazę z wiesciami :D
W takim razie dopiszę tylko ze Domek dzwonił i poinformował ze Milunia po przyjeździe na miejsce,wzieła i zamieszkała jak na swoim :lol: wcale sie nie chowała po jakichs tam kątach,zjadła,pozwiedzała i posprawdzała co gdzie jest.
A poza tym,tak po cichu Wam powiem,że kiedy Domek był jeszcze u nas i weszlismy wszyscy do jej pokoju,zachowała się bardzo przyjaźnie,wcale sie nie zawstydziła,a przecież aż trzy osoby obce weszły,obejrzała sie tylko na nas,bo akurat na leżaczku leżała,po chwili wstała,podeszła i oczywiście były głaski.
Nadal nie wiem czemu ona taka bezproblemowa jest :lol:
Legnica

Post » Czw lut 18, 2010 2:38 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka -już w DT :)

Również dziękuję Wam wszystkim za pomoc dla tej koteczki.
Z Miluni "wiana" zostało az 77,97zł-do kogo mam przekazać te fundusze?
Legnica

Post » Czw lut 18, 2010 10:42 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka -już w DT :)

Legnica pisze:Również dziękuję Wam wszystkim za pomoc dla tej koteczki.
Z Miluni "wiana" zostało az 77,97zł-do kogo mam przekazać te fundusze?

Masz tam u siebie pod opieką kilka kotków ,którym te pieniążki na pewno się przydadzą .Tym bardziej że sporo poszło ostatnio na leczenie stadka :ok: :ok: :ok:

Fajna ta kicia poszła jak do siebie :wink: :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Śro lut 24, 2010 11:43 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka -już w DT :)

amyszka pisze:Fajna ta kicia poszła jak do siebie :wink: :lol:

I od razu poczuła się jak u siebie :D :ok:

Oto fotki Milki, które dostałam od jej Dużych:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Śliczna jesteś, Miluniu :1luvu:

Amysiu, zmień tytuł :wink:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro lut 24, 2010 11:59 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka -już w DT :)

To się nazywa szczęśliwa kotka :D
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro lut 24, 2010 12:04 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka -już w DT :)

miszelina pisze:To się nazywa szczęśliwa kotka :D

Tak :D :D
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro lut 24, 2010 13:40 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka -już w DT :)

Miód na serce i oczy :1luvu: :love: taka radosna :love: :love: :1luvu: :D

Dziękuję Joasiu za wieści z domku Obrazek

Już lecę zmieniać tytuł ... :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Śro lut 24, 2010 14:15 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka-już u siebie ! :)))

Milunia zamieszkała w Krakowie u moich znajomych. Zaadoptowało ją sympatyczne małżeństwo z córeczką. Jest jedynym kotem w domu, ale dzięki temu skupia na sobie całą uwagę :wink: . Jej Duzi nie mieli wcześniej kota w domu, więc dopiero "uczą się" Milki :) . Dostaję od nich relacje na maila. Oto fragmenty:

"Na ręce pozwala się już brać, ale bardzo niechętnie i tylko na chwilkę. Obrała sobie siedzibę na pufie. Stamtąd wskakuje na parapet i patrzy w dal. Jeśli na balustradę przyleci gołąb, sroży się na niego. Nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się bardzo duża. Jest raczej spokojna i na razie nie sprawia wielkich kłopotów."

"Gdy ma dość towarzystwa, wchodzi po stół."

"Mokre bierze do łapy i tak je. Trochę to Basię zdziwiło, ale jej wyjaśniłem, że skoro nie dostała sztućców, to przecież musi jeść łapą..."

"Dużo śpi, trochę drzemie, siedzi na parapecie i patrzy w dal. Miauczy tylko gdy chce jeść, a jeszcze nie dostaje. Nie mruczy, tylko czasami lekko trzeszczy. Głaskana kładzie się czasem na boku, wystawiając jak gdyby brzuszek na głaskanie, ale nie można jej po nim pogłaskać".

"Co oznacza takie wbijanie pazurków w podłoże?"

Czytam z radością te relacje i staram się odpowiadać na pytania najlepiej jak umiem :lol:
Myślę, że będzie dobrze :ok:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro lut 24, 2010 14:29 Re: Dolny Śląsk-młoda wysteryliz.kotka-już u siebie ! :)))

Bardzo się cieszę z tych wieści... :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[poprzednia][następna]