*Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 05, 2010 14:59 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

Sygita, nie karm trolla ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

kingak

Od: Nie lis 16, 2008 17:09

Post » Nie maja 23, 2010 9:34 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

Heksiunia- pięknie mruczy.
Eduś- ostatnio wyjątkowo zasmakował w chowaniu się pod kołderkę i przytulanie się do nas.
Od wczoraj mile zaskoczyła mnie Thorkatt.
Jestem Jej nieopisanie wdzięczna. :1luvu:

Co do innych wiadomych spraw. Są w toku. Nie zapomniane. Mimo mojej pracy.

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Czw cze 03, 2010 0:53 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

Z Młodego i Heksy ukształtowała się całkiem miła para.
Edek to wielka ruda góra mruczenia, karcących spojrzeń, ugniatań i spania głęboko pod kołdrą przy naszym boku. To kot, który miewa napady miłości, kiedy na przykład ... dumam... (a dlaczegóż mam być tam sama, kochany kocio zaraz zaanektuje pralkę po to, by ładnie głasiać koteczka). Jak on wtedy mruczy! Te jego wariactwa z Czarną. Demoluje wówczas wszystko. Fotele się przewracają, drapak chwieje. :strach: Tajfun.
A te chwile, gdy wygłodniały kocio o 4.00 rano stwierdza straszliwą rzecz. Mianowicie pustą miseczkę! :strach: Brak am am! :strach: Kotek umrze z głodu! :strach:
Rozdziera się wówczas przeraźliwie, aczkolwiek robi to w sposób przemyślany i inteligentny. Zanim rozdziawi paszczę, przychodzi do nas rozmruczany na całego. Terkocze jak traktor. Kiedy tylko poczuje uspokajający dotyk na grzbiecie ucieka na podłogę. Miauczando rozpoczyna, gdy widzi, że nie podążamy za nim :kotek:
Ed kocha tekturowe pudełka. Niszczenie ich obrał chyba za swój cel życiowy. Dzięki temu pańcia z panem się nie nudzą i mają co sprzątać. Strzępki pudełek są wszędzie.

Nic tak nie rajcuje kociarstwa jak spacery. Edek jest w tej ferajnie odważniejszy. Lubuje się w nocnych wypadach na sąsiednie posesje ciągnąc przy tym półprzytomnego Dużego, który posłusznie trzyma się kota jak cień. Śmignąwszy 5 razy wokół kamienicy (bo a nuż między jednym obejściem a drugim zaszły jakieś straszliwe zmiany) kot decyduje, czy zwiedza ogródki, czy też może pokaże panu stan nawierzchni ulicy Grunw. (pan wie jaka jest, bo ujeżdża dziury autem).
Kotka Heksa to strachulec. To znaczy, już się nie boi krzaków. Nawet gania za gołębiami (tylko niemrawa Duża jakoś głupio nie nadąża i płoszy latający, smakowity obiad :twisted: ). Ale do aut i innych straszliwych "jakiś" żywi zrozumiały respekt. Bywa, że gna nagle na oślep, dlatego z nią postępujemy ostrożnie.
Nie zrozumiały wobec powyższego wydaje mi się zatem fakt, iż Młoda z całym uporem domaga się tych spacerów. Drze mordkę pod drzwiami. Wkurzona rzuca się na klucze. Nauczyła się naciskać klamkę- i nawet parę razy się ulotniła na korytarz. Przy czym natychmiast po wyjściu zamiera wystraszona (czym?? faktem, że się powiodło??) ech... No więc zrozum tu kobietę... :ryk: :mrgreen:

sygitka21

Post » Czw cze 17, 2010 17:27 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

Zapewne nikt w to nie uwierzy, ale wykąpałam oba koty. To znaczy, Eduś elegancko rozcharatał mi kolano, a Heksia drapła przez dekolt do krwi, ale summa sumarum koty wyszły z moczenia niezwykle zadowolone. Płukane w letniej wodzie, całymi godzinami zajęły się wylizywaniem mokrego futerka. Spoczęły na łożu zaczęły ablucje. W zasadzie to kotka w czasie kąpieli nawet kładła się na boki, by ją opłukiwać- myślę, że jej się podobało. odrapanie, było po prostu pierwszą reakcją, jaka jej przyszła do głowy.
Młoda jest naprawdę odważna. Pięknie śmiga po przykamienicznym zielencu. Dla Edka takie wypady to codzienność. Oboje pod tym względem przypominają psy. Codzienne spacerki to mus. Inaczej drą mordę na całą kamienicę :ryk: 8O

sygitka21

Post » Wto cze 22, 2010 21:06 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

Feliway dla wrażliwców, na opolskie koty viewtopic.php?f=20&t=113154
Zapraszam!

sygitka21

Post » Wto cze 22, 2010 22:07 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

KOTY EGIPSKIE NA PAPIRUSIE! :mrgreen: viewtopic.php?f=20&t=113157
Koooomuuuu?? Koooomuuuu?? :ok: :ryk:

sygitka21

Post » Wto cze 29, 2010 8:26 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

Babcia Kościelna Werbowniczka (z Opola) zaprosiła Babcię Kościelną Skarbniczkę (z Gdańska) do zapoznania się ze stroną
www.kociarnia.opole.pl przy okazji reklamując Babci Kościelnej Skarbniczce kotkę Biancę (swego czasu też opisywaną jako "babcia") :wink: Babcia Kościelna Werbowniczka (z Opola) ostrzegła Babcię Kościelną Skarbniczkę (z Gdańska), że nie takie cuda realizowaliśmy od ręki. 8O 8O
I że z pewnością jesteśmy w stanie zorganizować transport kota nad morze... Zwłaszcza nad morze... 8O :roll: :ryk:
I nie pytajcie o co chodzi, moje macki sięgają daleko, daleko...

sygitka21

Post » Wto cze 29, 2010 12:47 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

:D hej wieć hm jestem tu nowa:) ale tak jak wszyscy kocham kotki :) sama mam jednego :)

koteczek250609

Od: Wto cze 29, 2010 12:36

Post » Wto cze 29, 2010 12:50 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

Noooo!!! Nareszcie pani pigułka dołączyła do nas :D
Panią pigułkę trzeba ostro zindoktrynować :D
A na początek to powysyłam co ciekawsze linki na PW
Niech się dzieje Wola Kocia!
Hough! :D

OTNormalnie w werbowaniu ludzi jestem najlepsza Babcia Kocia Werbowniczka... 8O :ryk:

sygitka21

Post » Wto cze 29, 2010 14:13 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Wto cze 29, 2010 16:14 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

Baśka! Danka zaprasza nas na piffoo :mrgreen: :mrgreen: :ryk:

sygitka21

Post » Wto cze 29, 2010 16:30 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

Tak, tak, koniecznie w czwartek, po 18.00 na Rynkowych ogródkach :mrgreen:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw lip 01, 2010 17:40 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

I jeeeszczeee jeeedeeennnn i jeszczeeee dwaaaa. Integrować się idzie sygitaaaaa!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sto lat, sto lat, tralala mleko pijmy do samego dnaaa!!! :mrgreen: :wink: :twisted: :twisted:

sygitka21

Post » Pt lip 02, 2010 10:03 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

I jeeeeszcze trzyyyyy....
i o to trzecie było chyba mi wczoraj za dużo :? ;)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt lip 02, 2010 15:05 Re: *Opole - Klaudia i Edek w domku u Sygitki21. :)*

Po 2 i pół zdążyłam: solidnie się pokłócić, spacyfikować starania Babci Kościelnej Skarbniczki o pokój, miłość i braterstwo- czyli wywołać wielką wojnę międzykościelną :oops: I pewnie z milion inny rzeczy, których nie pamiętam... :oops: 8O

sygitka21

[poprzednia][następna]