koty 2023r-POTRZEBUJEMY PILNIE POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 17, 2022 13:54 Re: koty

szybsza niż torpeda :lol:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pon kwi 18, 2022 11:03 Re: koty

Klara Opiekun wirtualny LimLim
Klara ze stadkiem

Mela i Kapsel. Dziczki

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Pon kwi 18, 2022 11:15 Re: koty

Iza ostatnio ogarnęła wielką budkę. Chyba będziemy musieli ją przenieść kilkadziesiąt metrów dalej, bo Liza i Nusia się przeniosły.

Obrazek Obrazek Obrazek

Liza Opiekun wirtualny ametyst55
Nusia

Damian- iza71koty

Post » Pon kwi 18, 2022 11:17 Re: koty

Andzia Opiekun wirtualny alicat
Obrazek Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Pon kwi 18, 2022 11:57 Re: koty

Damian- iza71koty pisze:Iza ostatnio ogarnęła wielką budkę. Chyba będziemy musieli ją przenieść kilkadziesiąt metrów dalej, bo Liza i Nusia się przeniosły.

Obrazek Obrazek Obrazek

Liza Opiekun wirtualny ametyst55
Nusia

:1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon kwi 18, 2022 20:52 Re: koty

LimLim pisze:...

Kochani a jak Wasze zdrówie? dajecie radę ?

Iza źle się czuje, boli ją przy żebrach. Ma słaby apetyt.
Dwa dni chodziłem z nią,do jej kotów i pomagałem dźwigać. Dzisiaj rano się obudziła i myślała że jest lepiej, ale jak tylko się schyliła i coś podniosła to ból wrócił.
Iza pojechała do lekarza, do całodobowej przychodni z nocną i Świąteczną Opieką Zdrowotną.
Arek dzwonił, że już jest w gabinecie.

edit: prawdopodobnie coś ze żołądkiem. Iza ma receptę i szukamy otwartej apteki

Damian- iza71koty

Post » Pon kwi 18, 2022 21:07 Re: koty

Dajcie znać jakbyście czegos potrzebowali!
Obrazek

LimLim

Post » Pon kwi 18, 2022 21:26 Re: koty

Oj, panuje teraz paskudna grypa.
Trzymaj się Iza i zdrowiej :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto kwi 19, 2022 7:23 Re: koty

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto kwi 19, 2022 8:31 Re: koty

Żadna grypa.Prawdopodobnie mam wrzody żolądka.Dostałam dorażnie leki -musze załatwić od rodzinnej skierowanie na ednoskopię.Jeśli terminy będą długie będę zmuszona zrobić prywatnie.Ból utrudnia mi wszystko.Nie mogę też normalnie jeść.

Na pewno potrzebujemy jedzenia dla kotów.Ja nic nie mogę dżwigać.Ze wszystkim mam problem.Koty muszę karmic na klęczkach bo nie mogę normalnie kucnąć.O reszcie to już nawet nie chce pisać.Dla mnie przy moim dziennym trybie- to dramat.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto kwi 19, 2022 10:05 Re: koty

iza71koty pisze:Żadna grypa.Prawdopodobnie mam wrzody żolądka.Dostałam dorażnie leki -musze załatwić od rodzinnej skierowanie na ednoskopię.Jeśli terminy będą długie będę zmuszona zrobić prywatnie.Ból utrudnia mi wszystko.Nie mogę też normalnie jeść.

Na pewno potrzebujemy jedzenia dla kotów.Ja nic nie mogę dżwigać.Ze wszystkim mam problem.Koty muszę karmic na klęczkach bo nie mogę normalnie kucnąć.O reszcie to już nawet nie chce pisać.Dla mnie przy moim dziennym trybie- to dramat.

Kiepsko :(
Oby termin nie był zbyt długi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto kwi 19, 2022 12:39 Re: koty

Yocia pisze:
iza71koty pisze:
Rower Damian naprawia.Mąż musiał mu łańcuch kupić.Znowu wydatek 33 zł.Oby tylko ten rower chodził.Jeżdził no.

Na łańcuch już masz na koncie. Z nadwyżką dla Damiana na trasę i dla Ciebie na jakąś herbatę czy czekoladę :)

Niestety, ale po zimie mój rower jest już w średnim stanie. Mróz załatwił zębatki w tylnym kole- po morzach się połamały, zniszczyła się piasta, poprzecierały się linki, do tego ułamaniu uległ kawałek elementu przy klamko-manetce( od śruby). Wymieniliśmy w grudniu łańcuch, bo też był już niezdatny do dalszego użytku.
Obecnie koszty naprawy( a raczej serwisu) trochę by nas zbyt mocno obciążyły. Zrobiliśmy to co można żeby rowerem można jeździć(wymieniliśmy linki, łańcuch i załatwiliśmy używane tylne koło, ale i w nim tylne zębatki już są w złym stanie.), ale jazda- zwłaszcza z klatką łapaką jest bardzo trudna. Do tego zużyte są też już opony i klocki hamulcowe. Ten rower może służyć raczej jako zapasowy, bo do jazdy nadal się nadaje, ale nie w dłuższe trasy.

Obrazek

JózefK. :201494 -Ala z Darkiem wysłali mi jakieś 1,5 m-ca temu 50zł( bardzo dziękuję) :D na zakup używanego tylnego koła, ale ze względu na inne braki i na to, że udało nam się załatwić inne koło za darmo to kasa została w skarbonce.

No i ostatnio te 50zł wydaliśmy na zakup roweru( kompletnego, ale do naprawy). Rower trzeba było pospawać, ale Arek ma dostęp do dobrego warsztatu u siebie w pracy. Więc kupiliśmy. Opłaciło się, bo rower jest ciut większy, ma koła 29 calowe( stary rower miał koła 26 cali). Musieliśmy też zainwestować w wymianę tylnej kasety- nowy wolnobieg z wymianą kosztował 73zł. Razem wyszło 123 zł( przygotowanie starego roweru z zakupem koła, opon, linek, klocków i innych części mogłoby zbliżyć się do kwoty 300zł)

Obrazek

Rower jest w pełni sprawny, ale teraz potrzebny jest bagażnik po koła 29 cali( lub 28 cali). Ten z drugiego roweru nie pasuje :(

"Nowy " rower jest większy od starego, co przy moim wzroście jest naprawdę odczuwalne. Ale bez bagażnika ciężko jest wozić jedzenie do kotów, zwłaszcza w dalsze trasy.
Obrazek

Może ktoś ma jakiś zbędny, stary bagażnik, który mógłby pasować, bo my dopiero w przyszłym miesiącu będziemy mieli możliwość zakupu?

Damian- iza71koty

Post » Wto kwi 19, 2022 13:20 Re: koty

mir.ka pisze:
iza71koty pisze:Żadna grypa.Prawdopodobnie mam wrzody żolądka.Dostałam dorażnie leki -musze załatwić od rodzinnej skierowanie na ednoskopię.Jeśli terminy będą długie będę zmuszona zrobić prywatnie.Ból utrudnia mi wszystko.Nie mogę też normalnie jeść.

Kiepsko :(
Oby termin nie był zbyt długi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kiepsko.Rzekłabym ze tragicznie -w mojej sytuacji.To ja ogarniam zakupy.Ja teraz nie mogę na rower wsiąść tak mnie boli w środku.Dostałam dorażnie leki ale musze sie spreżać bo Damian już mi dzisiaj powiedział że on tydzień to moze wyrobi ale nie wiecej bo ma problem z kręgosłupem.Nie mogę dzwignać.Wyjąć z pralki.Spać na boku tylko na wznak.I wogóle nie mam uczucia głodu czy łaknienia.Do tego napiernicza mnie kręgosłup.Jak nigdy.

Byłam dzisiaj sama u moich kotów.Próbuję od wczoraj załatwic jakieś jedzenie.Nie dam rady nosic z Rossmana teraz puszek ani prosic o to Damiana.Dzisiaj odebrał zakupy -jeden raz i juz był problem.Nie mam siły słuchać tego.Jak sie zdenerwuję boli jeszcze bardziej.Z drugiej strony wiem ze Mu bardzo ciezko.Ja sobie tak naprawde nie wyobrażam jak On by to ogarnał gdyby mnie wczoraj zatrzymali.Poza tym na to wszystko też trzeba mieć środki a ja się spłukałam na to wolne co było.Na wczorajsze leki pożyczyłam.Zapłaciłam 75 zł.;

Na endoskopię sa długie terminy.Siostra sasiadki czekała 2 miesiace.Ja nie mam tyle czasu.Dostałam leki na chwilę.Zarejestrowana jestem do rodzinnej dopiero na poniedziałek.Tylko po to aby dostać skierowanie.Jest nadzieja ze zrobie badanie odpłatnie.Na razie dzwonie od dłuzszego czasu zapytać o koszt i termin.Jest kolejka na telefonie.

Jest nadzieja na suche. Napisałam w jedno miejsce :oops: i juz dostałam odpowiedz. :1luvu: Bardzo prosze-jeśli Ktoś moze :oops: :oops: :oops: o puszki Rafi.Takie czarne.Moge podac link na Allegro.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto kwi 19, 2022 16:01 Re: koty

Podeślij proszę na priv link do tych puszek.

Yocia

Od: Sob sie 01, 2009 10:48

Post » Śro kwi 20, 2022 19:59 Re: koty

Loszka moja Klarunia :1luvu:
Obrazek

LimLim

[poprzednia][następna]