Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 01, 2016 11:36 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

co z łapką tego malucha?
masz pomysł?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw wrz 01, 2016 20:13 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

:(

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pt wrz 02, 2016 12:13 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Mały będzie miał operacje może uda się łapkę naprawić ..Jak nie da rady będzie miał amputowaną ...
Obrazek
Zgredek najmniejszy z miotu co przeszedł pp ;) miał być wspaniały domek i domek zamilkł. :|
Obrazek
Babunia
Obrazek
Ptyś i Balbina rodzeństwo Zgredka
Obrazek
Ptyś kiedyś no ledwie uciekł kostuchy a dziś ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Artek
Obrazek
Sam on ;)
Obrazek
Obrazek
[URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/3e294c167d745fbb]Obrazek

Co do mojej liczby kotów w domu mam kto zgadnie , co wydam w to miejsce jest już nowy .
Co do ostatniej znajdy co jest u weta , tam są dziczki .Wczoraj wet do mnie dzwonił że jest troche lepiej krwi jeszcze nie można mu pobrać ma takie chwile dobre i złe .nie może jeść tylko papki .Na moje zapytanie jak sobie radzą charczy , próbuje uciekac od was ...wet zdziwiony co ja klepie a ja zdziwiona co ona mi mówi.Ten kot lgnie do ludzi . krzyczy zeby go głaskano , domaga się kontaktu z człowiekiem i ociera się o wszystko.Więc to nie jest kot z tamtego miejsca , ktoś musiał go tam podrzucić koło misek jak się rozchorował..Szlag mnie trafił jeszcze bardziej ;( Podli ludzie.
Obrazek

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt wrz 02, 2016 15:33 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Wiesz Lidzia tak mi się pomyślało patrząc na Babunię, żebyś z nia pojechała- pokazała tym ze Strazy że tylko odrobina chęci i jak może zmienić się sytuacja zwierzaka.
babunia przeszła taka metamorfozę i to tylko dzieki tobie,. pewnie by już dawno nie żyła gdyby nie ty :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob wrz 03, 2016 10:33 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Dorota Wojciechowska pisze:Wiesz Lidzia tak mi się pomyślało patrząc na Babunię, żebyś z nia pojechała- pokazała tym ze Strazy że tylko odrobina chęci i jak może zmienić się sytuacja zwierzaka.
babunia przeszła taka metamorfozę i to tylko dzieki tobie,. pewnie by już dawno nie żyła gdyby nie ty :1luvu:

Ja ją tylko zabrałam a wy pomagacie mi dzięki wam też :201461.Każdy kto mi pomaga ma swój udział w przemianie babuni :ok: .Dziękuje jeszcze domki dla małych poproszę :mrgreen: .No mam ich serdecznie dość :| ..Za stara jestem na małe koty ..

lidka02

Post » Sob wrz 03, 2016 11:13 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

W tym miejscu rano było 8 kotów jeden mały chory nie moge go złapać.Ten co jest na dachu z mamą ...Na garażach dziś rano siedziały ..Złapałam dwa małe na klatkę no dziczki , i jednego 9 miesięcznego oswojony az za ..Starszy poszedł do znajomej co ma ode mnie 6 kotów , dwa małe pojadą na szkółkę mam nadzieje że im nie pogorsze e...niby jest ok będa w budynku gospodarczym itd , to przez znajomą ..Musze domek piętrowy zabrac bo dziś mnie pan zaczepił że to jego i tam ma drewno , mówie ok podobno to było niczyje tak mi ktoś mówił a on nie nie ktoś pani źle powiedział :| powiedziałam dobrze spokojnie zabiore domek i mi mówi niektóre koty są fajne a niektóre ledwie chodzą ...Ja mówie tak jest jak nie mają opieki weta i każdy je olewa .Jest pani co wykłada im to jedzenie ale sama mi mówiła że ona nie lubi kotów , daje im bo jej sie przyśnił pan co zmarł co karmił koty .
Obrazek
Na dachu mama a mały co chory w nią wtulony ;( Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
na lewo 6 na dachu
Obrazek
oswojony
Obrazek

lidka02

Post » Nie wrz 04, 2016 12:20 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

nic nie powiem
Obrazek

Kinnia

Post » Pon wrz 05, 2016 10:01 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Kinnia pisze:nic nie powiem

Ja pierwwszy raz chyba jestem bezsilna nie radze sobie z tym miejscem psychiicznie też :( teraz się zacznie będzie zimno one nie mają gdzie się schować , nie mam domków , pudeł , małe głupie będą wchodzić pod ciepły samochód , ostatnio wieczorem już jeden wlazł do garażu płakał tak , ciągle się kręcom przy miejscu gdzie je wygnano ..Nie mam siły i az boje się tam jechac a i z ludźmi tam się nie dogadasz :( to miejsce tak czuje mnie powali .I miałam tel na magazaynach sa 4 małe dziczki mam się zlitować i je zabrać ale kurna gdzie , ja mam się zlitować..Jak to jest że widząc że ktoś ma tyle kotów ciągle mu się dupe truje ja nie moge spac itd .a jak nam się noga powinie będą zdjęcia ta miała tych kotów i będą się śmiac , śmiać będą się też ci co ci koty wtykają ....żałosne
złapałam ciężarną jest u weta na sterylce i druga też kotka ale nie ciężarna , ciesze się że z brzuchem się złapała bo tam facet puszcza owczarka i psy goni nie ma trzech małych może je dorwał ..dzwoniłam 2 razy na sm ale kuźwa to małe miasto wszyscy się znają a to tylko kot.
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 05, 2016 10:16 przez lidka02, łącznie edytowano 2 razy

lidka02

Post » Pon wrz 05, 2016 10:02 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Dziękuje Baltimoore za karme :201461

lidka02

Post » Pon wrz 05, 2016 10:11 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

lidka02 pisze:

Ja pierwwszy raz chyba jestem bezsilna nie radze sobie z tym miejscem psychiicznie też :( teraz się zacznie będzie zimno one nie mają gdzie się schować , nie mam domków , pudeł , małe głupie będą wchodzić pod ciepły samochód , ostatnio wieczorem już jeden wlazł do garażu płakał tak , ciągle się kręcom przy miejscu gdzie je wygnano ..Nie mam siły i az boje się tam jechac a i z ludźmi tam się nie dogadasz :( to miejsce tak czuje mnie powali .

wygląda na to, że trzeba je przesiedlić, dołączyć do jakiegoś stada które jest spokojne/niewielkie/jego liczebność spada/spadła
inaczej nie da rady pomóc

ja też nie mam juz siły
fizycznie i psychicznie odpadam
Obrazek

Kinnia

Post » Pon wrz 05, 2016 10:14 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Mały wczoraj odszedł :cry:
Obrazek
Obrazek

lidka02

Post » Pon wrz 05, 2016 10:18 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Kinnia pisze:
lidka02 pisze:

Ja pierwwszy raz chyba jestem bezsilna nie radze sobie z tym miejscem psychiicznie też :( teraz się zacznie będzie zimno one nie mają gdzie się schować , nie mam domków , pudeł , małe głupie będą wchodzić pod ciepły samochód , ostatnio wieczorem już jeden wlazł do garażu płakał tak , ciągle się kręcom przy miejscu gdzie je wygnano ..Nie mam siły i az boje się tam jechac a i z ludźmi tam się nie dogadasz :( to miejsce tak czuje mnie powali .

wygląda na to, że trzeba je przesiedlić, dołączyć do jakiegoś stada które jest spokojne/niewielkie/jego liczebność spada/spadła
inaczej nie da rady pomóc

ja też nie mam juz siły
fizycznie i psychicznie odpadam

Nie mam takiego miejsca , mam jedno gdzie mam trzy koty mam tam na kluczyk .ale tam nie ma miejsca bolk , magazyny , garaże to miejsce gdzie wyciągałam maluchy z murku ...może złapać 4 małe na działke do drugiej altany ale to dziczki , sasiada mam głupiego itd .nie wiem pomysłu brak to miejsce tam jest straszne dla kotów a ludzie obojętni tacy .

lidka02

Post » Pon wrz 05, 2016 11:06 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

['] :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon wrz 05, 2016 16:47 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Maaluszku [*] :cry:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

[poprzednia][następna]