Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 28, 2016 18:10 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

:( :( :(

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon sie 29, 2016 19:03 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Pojechałam w to miejsce dac im jeść zobaczyc gdzie tamte małe i co na samym wejściu znalazłam małego kota , skóra i kości ;( dziczek był a dziś nie miał siły na nic ...waga nic temp. nic , zawiozłam do weta zostawiłam.Ale do czego to prowadzi co z nim zrobić jak wyzdrowieje , gdzie wypuścić. teraz znów wet do opłacenia a to nie mój kot .drugi z tego miejsca musi miec operacje łapki a może amputacje i łapy mi opadają.Musze chyba siię nauczyć usypiac takie koty , myśle o kotku co znalazłam dziś , bo dojde do takiej ilości ...No już mam ilość jak kolekcjoner jakiś ;(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kiwaczek na takiej łapce chodzi
Obrazek

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon sie 29, 2016 21:25 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Kciuki za te dwa biedusie :ok: :ok:
Na koszty weta coś wymyślimy.

Baltimoore

Post » Pon sie 29, 2016 22:36 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

gdyby więcej osób zechciało widzieć
gdyby więcej osób zechciało chcieć
gdyby więcej osób zechciało zrezygnować z odrobiny swojego komfortu
gdyby ....

wszystko sprowadza się do wygody ludzkiej i tak naprawdę znieczulicy
tak, znieczulicy
wymówki i tłumaczenia - z mojej perspektywy- są dla samych głoszących je
nigdy dla mnie - mnie nie interesują niczyje tłumaczenia
w życiu liczą się tylko fakty i odpowiedzialność za nie
a nie tłumaczenia/wymówki/usprawiedliwienia

moja optyka jest prosta
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto sie 30, 2016 9:06 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Dokładnie Kinia , dzięki za kciuki ...Umieram tu .
Zjem coś i jade tam zobaczyć bo wczoraj zgarnełam malca i nie dałam im nic.

lidka02

Post » Wto sie 30, 2016 10:57 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Fundusz Pokrzywkowy postanowił wesprzeć Cię finansowo na potrzeby kotów z naszych składek sierpniowych kwotą 125 zł.

Bardzo Cię proszę o podanie nr konta do wpłaty.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto sie 30, 2016 13:48 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Ja-Ba pisze:Fundusz Pokrzywkowy postanowił wesprzeć Cię finansowo na potrzeby kotów z naszych składek sierpniowych kwotą 125 zł.

Bardzo Cię proszę o podanie nr konta do wpłaty.

Dziękuje bardzo.

lidka02

Post » Wto sie 30, 2016 14:08 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Wieści mam złe były tylko dwa małe i jeden dorosły.Małe przemykają jak szczury takie wystraszone .jedzenie mało zjedzone , spotkałam jedną panią kiedyś na mnie wlazła jak stawialismy domek drewniany .Nagrałam sobie rozmowę i tam gdzie zabito okienko koty wygnano te koty znikły , facet wymiótł z szopy mase czaszek i sie cieszył , akurat na to naszła ;( Jedna czaszka leży na wybiegu musze mieć aparat żeby przybliżyć, ta pani jak robiła u siebie porządek znalazła jedną czaszkę , powiedziała faktycznie nie ma kotów ..no z 16 małych zabrałam tego z krzywą łapką , i wczorajszy są dwa małe żywe przerażone , więc 13 małych nie ma ;( matka co robił się brzuszek nie ma .dwa l;ata temu podobno ktos też im zrobił taką czystkę , wyłapał sobie koty na skórki i się cieszył ;( Małe złapie i dam na gospodarstwo do znajomej , ma odemnie już 6 kotów daje jej karmę , wysterylizowałam jej wszystkie koty .Mam wnerw wieczorej jadę ze znajomą z klatką zobaczymy czy się złapią , ale w tym miejscu co znalazłam wczoraj malca chce przez przez siatkę gdzie one wchodziły w taki syf tam 4 metry wysoko albo lepiej , jak mi sie uda przegrachlać delikatnie będe odsuwała tam dechy ten syf , gdzieś może są ciałka .Jak znajdę zrobie zdjęcia i coś tam musze zrobić kotom już nie pomoge ale ...mam nagranie co pani mówi że w tamtym roku pan szef spółdzielni były takie mrozy kot mu wszedł na rure coś on widział ruszył kota przetrącił i się śmiał , no mieli pojeby ubaw kot umarł po kilku dniach bez pomocy.są koty w żywopłocie mieszkaja tam cały rok bo nie pozwalają domku postawić ;( Dziś ktos mnie zaczepił co postawiliśmy wieczorem domek drewniany , w takim syfie mimo że nie kazano , że założyłam kłódkę no mówie założyłam ale weszłam na chwile tylko , a on mi mówi bo ktoś tam chciał wejść i nie mógł .Ja mu powiedziałam ale po co tam sam syf od lat nie używany kawałek gleby.Spojżał się tylko na mnie ..i sobie mysle że ja zaszkodziłam tym kotom , chciałam coś tam zrobić , wysterylizować a naraziłam je na śmierć .Bo ktoś mi zrobił na złość w ten sposób ze kotom zrobił krzywdę ;( a ja głupia myślałam że się dogadamy i będzie ok..już raz mi powiedziano że mam się nie wpieprzać bo oni tam karmią ;( żałuje że nie nakręciłam filmiku jaką szmatkę wczoraj zabierałam ale no nie miałam głowy do tego ;( Mały kotek u weta żyje ale jeszcze nie można mu pobrac krwi ...Więc wieczorkiem jak jeszcze jasno jadę no może gliny mnie zgarną bo będe wchodzic na czyiś teren mam to w dupie ...

lidka02

Post » Wto sie 30, 2016 16:15 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

masz racje Kinia,
a najgorsze te urzędniki, ścierwa, sołtysy, wójty-chu.ty, naczelniki i inne skurwy......
trzymam za Ciebie Lidka, tylko tyle mogę :cry:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Wto sie 30, 2016 16:21 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

wiesiaczek1 pisze:masz racje Kinia,
a najgorsze te urzędniki, ścierwa, sołtysy, wójty-chu.ty, naczelniki i inne skurwy......
trzymam za Ciebie Lidka, tylko tyle mogę :cry:

I de o 19 zobaczymy ile będzie kotów.ale na cud nie licze.

lidka02

Post » Wto sie 30, 2016 18:49 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Zrobiło mi się niedobrze na wymioty jak przeczytałam :strach:
Co za sk....
Czy to znaczy że oni zabili te kotki :placz: :placz:
Ranyboskie

Baltimoore

Post » Czw wrz 01, 2016 7:11 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

W ramach Funduszu Pokrzywkowego zostanie jeszcze do Ciebie wysłane 30 zł z bazarku od Rakea, dodatkowo poza tym co już przelałam.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw wrz 01, 2016 10:55 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Ja-Ba pisze:W ramach Funduszu Pokrzywkowego zostanie jeszcze do Ciebie wysłane 30 zł z bazarku od Rakea, dodatkowo poza tym co już przelałam.

Dziekuje za 125 zł doszły :201461

lidka02

Post » Czw wrz 01, 2016 11:08 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Co do kotów nie sądze żeby ktoś zabijał , one sie rodzą i choroby je zabierają , czasem ktoś potrąci zostawi itd ..są zdane same na siebie..Wczoraj przelazłam ze znajomą przez tą wysoką siatkę , jedno ciałko rozkładające się zostało futerko , dwa szkielety i stara czaszka .tam gdzie postawiłam wieczorem domek po ciemku przeciełam stara kłódkę to nie używane sam gruz , założyłam swoją kłódkę i ktoś włożył zapałkę wejść już nie idzie ..Ciężki temat , koty podobno sa ale chodzą w kukurydze , byłam wieczorem były 4 na dachu takie przerażone że przez 20 min nie zeszły do jedzenia mimo że odeszłam kawał , zostały dwa małe i przyszła mama do nich .W żywopłocie co mieszkaja cały rok były dwa i przyszła młoda koteczka z przetrąconym tylna łapa , coś z tyłem , już chciałam ją łapac na sterylke ale jak ma małe ;( ale musi być złapana bo porodu nie przeżyje .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Za tą siatką położyliśmy w koncie dwa pudła styropianowe nie widać ich tam do kotów nikt nie wejdzie , zawsze coś .potrzebuje więcej pudeł , chce tak powłazić i porostawiac nie mówiąc nikomu.
Obrazek
resztki z kota , za tymi siatkami jest taki ich cmentarz
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i koteczka co ma problem z tyłem łapka tylna jak idzie robi się w pół łuk na zewnątrz utyka
Obrazek
I z tylu małych zostały dwa ;(
Dwa zabrałam ten w domu inny u weta
Obrazek

lidka02

Post » Czw wrz 01, 2016 11:27 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

"naturalna selekcja" :evil:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

[poprzednia][następna]