trzy białe kocięta-w swoich domkach został tylko grzyb

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 25, 2009 7:29

na placu boju została już tylko Oleńka
Ogryzek pojechał do domu
Zgłosili sie fajni ludzi którym nie przeszkadzało ze kotek jeszcze nie wygląda tak jak powinien będą kontynować zabiegi
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Wto sie 25, 2009 14:23

wieści z domku Ogi

Miałam napisać conieco o malutkiej Ogi...

Więc stwierdziłam, że raczej zmienię Jej imię prawdopodobnie na (z hiszpanskiego) Chica-dziewczyna (czyta się-czika) lub Blanca-biała.

Wczoraj całą drogę do domu bawiła się w torbie. W domu lubi za mną chodzić, bawi się i wariuje:)) Gdy ja jestem w pokoju a ona pójdzie do kuchni to miauczy bardzo głośno... Apetyt także jej dopisuje, zjada wszystko co jej nałożę, nie pozostawia jak na razie ani okruszka mokrej karmy....

W tej chwili siedzi obok mnie i się myje.. Dzisjaj posmarowałam jej ranki tym płynem który od Pani otrzymałam.... Mam nadzieję, że jak najszybciej się zagoi:))

W wolnej chwili znowu napiszę i postaram się przesłać jakieś fotki... Jeśli mój przenośny internet się nie zamuli i pozwoli mi na przesłanie większej ilości:))

Pozdrawiamy Edyta i jeszcze Ogi..
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Wto wrz 01, 2009 14:52 Re: trzy chore białe kocięta-Ogi i Ogryzek w swoim domu

okazało sie ze Ogi jest głucha :cry:
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Wto wrz 01, 2009 15:00 Re: trzy chore białe kocięta-Ogi i Ogryzek w swoim domu

Moniu,nie martw się.Ogi sobie poradzi,przecież słuch to nie jedyny zmysł koci,a w domowych pieleszach nie ma wielu zagrożeń :ok:
Obrazek

kotkaZŁA

Od: Czw lut 19, 2009 19:33

Post » Nie wrz 06, 2009 10:36 Re: trzy chore białe kocięta-Ogi i Ogryzek w swoim domu

do adopcji gotowa jest już Oleńka
komu małą białą kicie? :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt wrz 11, 2009 17:37 Re: trzy białe kocięta-Oleńka szuka domu

Monia, co u Was? Jak się czujesz?
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Pt wrz 11, 2009 18:06 Re: trzy białe kocięta-Oleńka szuka domu

Hej Monisiu :1luvu:
wszystkie białaski są już w swoich domach mi zostały zarazone wszystkie koty i dług u weta prawie na 500zł
najgorzej ze Cleo ma straszne powikłania na karku i będzie trzeba wyciąć zmienioną tkanke operacje wstępnie mam umówioną na wtorek na 13 .Mi z tego wszystkiego coś serducho szwankuje
czasami to mam tak dosyć ze nie wiem :(
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt wrz 11, 2009 18:14 Re: trzy białe kocięta-Oleńka szuka domu

Jakiś tydzień temu odebrałyśmy z cypiskiem zwyrodniałym bachorą 4 maluszków (zabrały je od matki dla zabawy i latały z nimi po dworze)
narazie załatwiłam im dom do 25 września potem nie wiem co z nimi zrobie u mnie na bank załapią grzyba
maluszki są przecudne
Obrazek
ponoć było ich 5 jednego bachory zakopały zywcem w lesie. mam namiary na tych co to zrobili w poniedziałek ide do szkoły do dytrektora i wychowawcy
Ostatnio edytowano Sob wrz 12, 2009 8:31 przez monika74, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt wrz 11, 2009 18:20 Re: trzy białe kocięta-w swoich domkach został tylko grzyb

no jeszcze do adopcji mam takie cudo
Obrazek
wlazło mi do klatki podczas łapanki dziczków na sterylki
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt wrz 11, 2009 19:55 Re: trzy białe kocięta-w swoich domkach został tylko grzyb

Ostatnio mam wrażenie, że większość bachorów jest zwyrodniałych :(
Na duchu trzyma mnie tylko czytanie o dzieciach miauowych.

My z TZ właśnie wróciliśmy z urlopu. Przez kilka dni przechowywaliśmy kotusie właściciela, u którego wynajmowaliśmy pokój. Czeskie bachory miały puchate zabawki, rodzice nie reagowali, bachory nic nie rozumiały, właściciel całkowicie zielony w kocich sprawach. Musieliśmy je tam zostawić, bo poza unią, za małe do legalnego przewozu, a przemyt ryzykowny. Próbuję coś działać na odległość, ale co dziennie budzę się ze strachem, co z nimi :( Jeszcze właściciel się nie odzywa. Ale już dość o mnie.

Kluseczki śliczne, trzymam kciuki za rozwiązanie dt.
A szylka - miodzio.

Monia, po 15. puszczę Ci przelew. Póki co :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Pt wrz 11, 2009 20:07 Re: trzy białe kocięta-Oleńka szuka domu

monika74 pisze:Jakiś tydzień temu odebrałam zwyrodniałym bachorą 4 maluszków (zabrały je od matki dla zabawy i latały z nimi po dworze)
narazie załatwiłam im dom do 25 września potem nie wiem co z nimi zrobie u mnie na bank załapią grzyba
maluszki są przecudne
Obrazek
ponoć było ich 5 jednego bachory zakopały zywcem w lesie. mam namiary na tych co to zrobili w poniedziałek ide do szkoły do dytrektora i wychowawcy

Może ktoś może ci wypożyczyć lampę zwalczającą grzyba??
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt wrz 11, 2009 21:04 Re: trzy białe kocięta-Oleńka szuka domu

biamila pisze:
monika74 pisze:Jakiś tydzień temu odebrałam zwyrodniałym bachorą 4 maluszków (zabrały je od matki dla zabawy i latały z nimi po dworze)
maluszki są przecudne
Obrazek

Może ktoś może ci wypożyczyć lampę zwalczającą grzyba??

Myśle ze na tą chwile to niewiele da bo wszystkie moje koty są zagrzybione więc cały czas zarazają i pojawiają sie nowe ogniska zapalne :( nie wiem kiedy to sie skończy :(
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt wrz 11, 2009 21:13 Re: trzy białe kocięta-w swoich domkach został tylko grzyb

My z TZ właśnie wróciliśmy z urlopu. Przez kilka dni przechowywaliśmy kotusie właściciela, u którego wynajmowaliśmy pokój. Czeskie bachory miały puchate zabawki, rodzice nie reagowali, bachory nic nie rozumiały, właściciel całkowicie zielony w kocich sprawach. Musieliśmy je tam zostawić, bo poza unią, za małe do legalnego przewozu, a przemyt ryzykowny. Próbuję coś działać na odległość, ale co dziennie budzę się ze strachem, co z nimi Jeszcze właściciel się nie odzywa. Ale już dość o mnie.

i to jest najgorsze :( bezradność :(
Nie wiem co sie dzieje z tym pokoleniem dzieciaków są okrutne i bezwzględne zero empati
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Czw paź 29, 2009 18:55 Re: trzy białe kocięta-w swoich domkach został tylko grzyb

zapraszam na bazarek
viewtopic.php?f=20&t=102602
bo długi nadal nie spłacone :(
Obrazek Obrazek

monika74

[poprzednia]