Moje tymczasy. Szorstek, Mryś, Olka.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 01, 2010 19:27 Re: Moje tymczasy... czyli 2 "nieadopcyjne" koty szukają DS !

o matko, biedna nika :cry: :cry:
to nie twoja wina, wina nieodpowiedzialnych psich właścicieli :(
Amik [']['] :cry:
Milenka [']['] :cry:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Nie mar 14, 2010 14:33 Re: Moje tymczasy... czyli 2 "nieadopcyjne" koty szukają DS !

o rany, straszne :( :( :( jak można być tak nieodpowiedzialnym za swoje psy :!:
nika28, podziwiam Twoje zaangażowanie.
a co z tym domem w Wawie dla Zibiego? bo w jego wątku nie znalazłam info, że trafił do DS... nie udało się z transportem? trzymam kciuki

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Pon mar 15, 2010 13:33 Re: Moje tymczasy... czyli 2 "nieadopcyjne" koty szukają DS !

bekos pisze:a co z tym domem w Wawie dla Zibiego? bo w jego wątku nie znalazłam info, że trafił do DS... nie udało się z transportem? trzymam kciuki

Dzisiaj się dowiem czy domek nie zrezygnował... Bo różnie z tymi domkami bywa...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pon mar 15, 2010 14:16 Re: Moje tymczasy... czyli Zibi i inne koty szukają DS !

trzymam kciuki i czekam na info
:ok: :ok: :ok:

bekos

Post » Czw mar 18, 2010 15:55 Re: Moje tymczasy... czyli Zibi i inne koty szukają DS !

Bekos, info na Euzebiuszowym wątku :ok:

A ja wczoraj zeszłam do piwnicy po klatkę kennelową, bo miałam zamiar trochę po sterylizować w pewnym rejonie... A klatka została skradziona :roll:. Dobrze chociaż że mam klatkę po króliku... Może nie jest za duża, ale spokojnie dzikusy mogą w niej posiedzieć te 10 dni... Tylko szkoda tamtej klatki, bo tamta chociaż się składała, a ta... :roll:

Kilka dni temu widziałam wielkiego, burego kocura na Dąbrowie, kastracja go nie ominie :twisted:

nika28

Post » Pt mar 26, 2010 17:02 Re: Moje tymczasy... czyli Zibi i inne koty szukają DS !

Tydzień temu idąc na Dąbrowie koło jednego z bloków zobaczyłam koty. Leżały trzy czarno-białe. Dzisiaj też tam szłam, czarno-białe to ok. 4-mies. kociaki. Była też mamka (chyba już w ciąży, bo brzuch duży) i biały kot. Niedaleko tego bloku koło ulicy znalazłam zabitego czwartego kociaka. Na pierwszy rzut oka nie wyglądało tragicznie, ale później zobaczyłam że ma coś z głową, tak jakby ktoś mu przywalił kamieniem w główkę :cry:. Maluszku... [*] :cry:
Dzisiaj jeszcze wieczorem tam pójdę, bo teraz tam jest pełno ludzi, maluchy siedzą w piwnicy i nie chcą podejść...

nika28

Post » Sob mar 27, 2010 12:49 Re: Moje tymczasy... czyli Zibi i inne koty szukają DS !

i jak? co słychac u kociej rodziny? masz jakieś plany z nimi związane?

bekos

Post » Sob mar 27, 2010 12:56 Re: Moje tymczasy... czyli Zibi i inne koty szukają DS !

bekos pisze:i jak? co słychac u kociej rodziny? masz jakieś plany z nimi związane?

Byłam tam w nocy. Ale nie wyszły na kicianie, chociaż jeden maluch siedział w okienku i obserwował... Nie dałam rady go złapać, tym bardziej że nie wzięłam nawet jedzenia... Ale dzisiaj wieczorem też zamierzam tam pójść.

Wczoraj w nocy jeszcze zastawiłam klatkę łapkę pod balkonem tam gdzie siedziało kilka kotów kiedyś, ale żaden się nie złapał. Znalazłam też w miejscu gdzie siedzi ten kot ze złamaną miednicą koteczkę tri. Ma z 6 mies. Dzisiaj spróbuję ją złapać. Był też kot, właśnie chyba ten ze złamaną miednicą, ale nie wiem bo chodził niby normalnie, ale co chwila siadał przodem do mnie. Ten kot i ta tri nie są dzikie, chodziły koło mnie, ale nie dały się pogłaskać, ani wziąć na ręce. Ale w sumie się nie dziwie bo jedzonka nie miałam...

nika28

Post » Sob mar 27, 2010 20:37 Re: Moje tymczasy... czyli Zibi i inne koty szukają DS !

Kurcze no :(

Byłam w tamtym miejscu gdzie jest tri.

Była tri z jakimś mniejszym buraskiem (miał chyba trochę rudego, ale nie widziałam dokładnie, bo było ciemno). Później przyszedł ten buras co wczoraj i czarna kotka.

One bardzo chcą podejść ale się boją :(. A ja ich chyba w klatkę łapkę nie dam rady złapać, tam co chwila przechodzą jacyś ludzie i one się boją, a po za tym jakaś babka zaczęła się tak drzeć z balkonu że do kotów podeszłam, że tri uciekła do piwnicy :(.

nika28

Post » Sob mar 27, 2010 21:11 Re: Moje tymczasy... czyli Zibi i inne koty szukają DS !

a co jej przeszkadza, że się do kotów podchodzi? wrrr
a miałaś ze sobą jakieś kocie żarełko?
to bardzo ruchliwe miejsce? może wcześnie rano spróbować, bo nocą to samej strach. chyba że masz kogoś do pomocy

bekos

Post » Sob mar 27, 2010 21:51 Re: Moje tymczasy... czyli Zibi i inne koty szukają DS !

bekos pisze:a co jej przeszkadza, że się do kotów podchodzi? wrrr
a miałaś ze sobą jakieś kocie żarełko?
to bardzo ruchliwe miejsce? może wcześnie rano spróbować, bo nocą to samej strach. chyba że masz kogoś do pomocy

Nie wiem.
Ale 80-letnia babcia mi raczej nic nie zrobi :lol:. A koty siedzą na ulicy, więc nie rozumiem po co się drze.
Miałam żarełko, trochę pojadły.
One siedzą na trawniku, później jest chodnik i od razu ulica :(. A ludzi strasznie dużo tu chodzi, dużo niemiłych, ale większość takich starszych babć które się wszystkiego czepiają...

nika28

Post » Sob mar 27, 2010 22:33 Re: Moje tymczasy... czyli Zibi i inne koty szukają DS !

czyli pozostaje Ci pora nocnoporanna :? pięć godzin podczas których babcie śpią :twisted:

bekos

Post » Pt kwi 02, 2010 20:38 Re: Moje tymczasy... czyli Zibi i inne koty szukają DS !

Obrazek

Niechaj Święta Wielkiej Nocy
Będą pełne Boskiej mocy
Aby zdrówko dopisało
I jajeczko smakowało!
Niech to będzie czas uroczy:
Życzę miłej Wielkiej Nocy!
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob kwi 03, 2010 10:25 Re: Moje tymczasy... czyli Zibi i inne koty szukają DS !

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Sob kwi 03, 2010 22:15 Re: Moje tymczasy... czyli Zibi i inne koty szukają DS !

nika, po udanej akcji w Głownie :ok: , życzę Ci spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych

Obrazek

bekos

[poprzednia][następna]