Zamawiam testy na lamblie - nowe zamówienie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 20, 2010 20:04 Re: Zamawiam testy na lamblie - nowe zamówienie

Sylwka, rozumiem..., jakby tak bylo, to proszę zalicz mnie do następnej transzy... :P
ja robiłam właśnie ostatnio test i nie było ani niebieskiej ani czerwonej.. a więc co? za długo przetrzymałam? wydało mi się to dziwne, ale przyjęłam za dobrą monetę.. no widać teraz, że niekoniecznie... nie pamietam czy trzymałam 5 czy 10 minut...? 8O

trochę obok: małe pytanie Sylwka, podaję nifuro..(małe dawki) i działa, jak długo ciągle mogę podawać ten lek? opanowałam sraczki.. i apetyt jest.. ale nie wiem, czy mogę powawać przewlekle, np. też co drugi dzień, żeby podtrzymać stan fajnych koopoli? oczywiście daję probiotyk...
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto kwi 20, 2010 20:19 Re: Zamawiam testy na lamblie - nowe zamówienie

O kurcze. Totalnie nic na pasku to jeszcze u nikogo nie było (przynajmniej o tym nie wiem). Jeśli tak wyszło to niestety test nie jest poprawnie zrobiony. Niebieski pasek musi się pojawić zawsze.
Właściwie jak się zastanowić to nie ma różnicy w robieniu testu między tymi dwoma instrukcjami. Jedynie odczyt i interpretacja są z deka inne ale też nie jakoś bardzo. Odpowiedzialność zaczyna mnie przytłaczać :wink: . Żartuję ale wkurza mnie jak coś komuś nie wychodzi, bo to przecież trochę kosztuje.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto kwi 20, 2010 20:24 Re: Zamawiam testy na lamblie - nowe zamówienie

tak było: nic.. wszystko rozmazane i ani niebieskiego ani czerwonego.. czyżby koopol mojego królewicza był żrący? :mrgreen:
ogólnie jest teraz lepiej... :D

Sylwka, bez stresu.. coś wyszło.. tylko, co? no, kosztuje, ale czego się nie robi... :kotek:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto kwi 20, 2010 20:28 Re: Zamawiam testy na lamblie - nowe zamówienie

Hanulka pisze:...trochę obok: małe pytanie Sylwka, podaję nifuro..(małe dawki) i działa, jak długo ciągle mogę podawać ten lek? opanowałam sraczki.. i apetyt jest.. ale nie wiem, czy mogę powawać przewlekle, np. też co drugi dzień, żeby podtrzymać stan fajnych koopoli? oczywiście daję probiotyk...

Nie mam pojęcia. Unikałabym jednak podawania go długo (w instrukcji jest że się zaleca do 7 dni). Nie wydaje mi się dobrym pomysłem podawanie go stale. To jednak chemia.

Sylwka

Post » Wto kwi 20, 2010 20:36 Re: Zamawiam testy na lamblie - nowe zamówienie

Sylwka pisze:
Hanulka pisze:...trochę obok: małe pytanie Sylwka, podaję nifuro..(małe dawki) i działa, jak długo ciągle mogę podawać ten lek? opanowałam sraczki.. i apetyt jest.. ale nie wiem, czy mogę powawać przewlekle, np. też co drugi dzień, żeby podtrzymać stan fajnych koopoli? oczywiście daję probiotyk...

Nie mam pojęcia. Unikałabym jednak podawania go długo (w instrukcji jest że się zaleca do 7 dni). Nie wydaje mi się dobrym pomysłem podawanie go stale. To jednak chemia

tak, podawałam 3 dni (ulotka), a to chyba za mało..rzeczywiście 7 to rozsądnie brzmi, jak antybiol..
dzięki :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto kwi 20, 2010 21:05 Re: Zamawiam testy na lamblie - nowe zamówienie

Hanulka ja cię chciałam zniechęcić a cię zachęciłam aby to ciągnąć dłużej 8O . To raczej zaburza naturalną florę bakteryjną a nie masz przecież pewności że jest co bić w jelitach. Daj kotu czas się zregenerować. Luźne kupale to przecież nic dziwnego po lambliach.

Sylwka

Post » Wto kwi 20, 2010 21:57 Re: Zamawiam testy na lamblie - nowe zamówienie

Sylwka pisze:Hanulka ja cię chciałam zniechęcić a cię zachęciłam aby to ciągnąć dłużej 8O . To raczej zaburza naturalną florę bakteryjną a nie masz przecież pewności że jest co bić w jelitach. Daj kotu czas się zregenerować. Luźne kupale to przecież nic dziwnego po lambliach.

luźne może, ale woda pod ciśnieniem? 8O
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia]